Desember 23, 2006

Lur eller lat?

I ettermiddag dro Ulrik hjem for å hente tingene sine. Han kom tilbake med dress, skjorte og slips (til julaften), og en diger oppvask. En IKEA-pose full av skitne glass og tallerkener. Bestikk. Nå kjører han alt sammen i oppvaskmaskinen, og vil ta det med seg tilbake Dælenenga etter jul, rent og blankt.

Lurt, synes jeg. (Men så har jeg gjort noe liknende selv. Bare at jeg da levde mye mer amish enn Ulrik gjør nå. Da jeg bodde på Vålerenga hadde jeg bare utslagsvask. Jeg måtte vaske opp i en balje. Det var jeg ganske lei av mot slutten, så da jeg skulle flytte inn til Geir Ove var det en stor oppvask med på flyttelasset. Jeg husker hvordan jeg nøt å ta den i en skikkelig oppvaskkum i leiligheten på Torshov.)

(Da vi endelig fikk oppvaskmaskin lovet jeg forresten meg selv å aldri ta den for gitt, men alltid verdsette den høyt og være takknemlig. Og det løftet har jeg holdt. Det skjer ikke at jeg setter i gang en maskin uten å sende en varm tanke et sted jeg ikke har definert for meg selv, med takk for oppvaskmaskinen, og alt den sparer meg for av mas, krangel og gjenvordigheter.)

Postet av: Kristiane at Desember 23, 2006 9:54 EM
Kommentar

Lur _eller_ lat? Finnes ingen motsetning der. I min verden henger lur og lat sammen. Faktisk uløselig sammenknyttet! Mitt late vesen er avhengig av lure løsninger for å rendyrke latskapen, altså evnen til å gjøre noe tilstrekkelig bra uten å slite seg ut.

Så den godeste Ulrik er altså både lat _og_ lur - helt nødvendige egenskaper for å holde hodet over vannet (eller kanskje snarere fingrene unna oppvaskvannet..) i disse hektiske juletider.

Når jeg tenker meg om er det faktisk "lat og lur" jeg kan takke for at jeg har tid til å skrive denne kommentaren...

Med fare for å gjenta meg selv: God Jul!

Le chat noir

Postet av: svartekatt at Desember 24, 2006 3:33 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):