Desember 23, 2006

Sånne ...

Scene: Tveitasenteret lille julaften, en time før stengetid. Det er varmt, det er fullt av folk, og lange køer alle steder. Hovedpersonen har ærend i minst fire forskjellige butikker, antakelig fem eller seks, og er iført en altfor tykk strikkejakke i ull.

På Meny
Kristiane: - Jeg leter etter sånne til å sette rundt stearinlyset når lyset er litt for lite til lysestaken. Eller staken litt for stor til lyset, om du vil. Jeg vet ikke hva de heter, men de likner på muffinsformer i miniatyr. Bare at de er laget av en slags aluminiumsfolie. Vet du hva jeg mener?
Ekspeditør: - Jeg tror det. Men jeg vet ikke om vi har det.
Kristiane: - Men om dere hadde hatt det, ville det sikkert ligget i hyllen med stearinlys og servietter og denslags? For der har jeg lett, og jeg fant ingenting.
Ekspeditør: - Det vil jeg tro.

På Nille
Kristiane: - Har dere sånne bittesmå muffinsformer til å sette rundt enden på stearinlys, slik at de ikke vingler i lysestaken? Jeg vet ikke hva de heter, eller om de i det hele tatt har et navn, men...
Ekspeditør: - Joda, de har et navn. Og vi har dem vanligvis, men nå er vi utsolgt.
Kristiane: (lyser opp) - Hva heter de, da?
Ekspeditør: - Nei, det husker jeg ikke.
Kristiane: *sukk*

På Jernia
Kristiane: - Hei. Har dere sånne små aluminiums-dingser som brukes mellom stearinlyset og lysestaken når det ikke er samsvar mellom lysets og stakens diameter?
Ekspeditør: - ???
Kristiane: ... jeg vet ikke hva de heter, men de klemmes rundt enden av lyset før lyset settes i staken, for å liksom feste lyset.
Ekspeditør: (usikker og avvisende) - Nei, det har vi nok ikke.

Tenkt scenario om jeg hadde kommet på et fjerde sted å oppsøke for å spørre etter - heh - innretningen til stearinlysene.
Kristiane: - Har dere små - virkelig små - muffinsformer i aluminium? Ikke at jeg skal bake miniatyrmuffins til jul, altså. Jeg skal bruke dem til stearinlys. Og lysestaker. For at ikke lysene skal velte og huset brenne ned. Forresten, hvis du lurer på hvorfor buksene mine henger langt nede på rumpa, så er det fordi jeg nettopp har tatovert meg. Tatoveringen sitter på hoftebenet, nemlig, akkurat der bukselinningen går, og siden den ikke har grodd helt ennå, må jeg sagge buksene så de ikke skal gnage på tatoveringen og gjøre at skorpen faller av før den skal. Og i mellomtiden er jeg altså ute etter disse muffinsformene, nei, stearinlysformene mener jeg...
Imaginær ekspeditør: - Et lite øyeblikk, så skal jeg ringe etter noen snille menn i hvite frakker som kan komme og snakke litt med deg.

---

Om noen som leser dette vet navnet på det jeg leter etter, vil jeg sette stor pris på at dere legger igjen en kommentar.

Postet av: Kristiane at Desember 23, 2006 6:35 EM
Kommentar

God jul, Kristiane!

Postet av: alliene at Desember 23, 2006 10:30 EM

God jul, Kristiane!

Postet av: alliene at Desember 23, 2006 10:31 EM

En god ting kan visst ikke sies for ofte...

Postet av: alliene at Desember 23, 2006 10:32 EM

Eg visste ikkje at det fanst eit slikt hjelpemiddel! Eg har alltid berre surra rundt litt sånn der...kva heiter det, sånn gummikitt som ein brukte til å henga opp plakatar med på 80-talet. Det brenn ikkje ein gong.

Men i alle fall: Eg søkte på nettet og fann fram til ei dansk side. Der er det noko som heiter "stearinpude", som kan likna på det du spør etter, men eg veit ikkje om det er rett produkt. Verkar ikkje som det heiter stearinpute på norsk, i alle fall.

Lukke til og god jul!:-)

Postet av: Ragnhild at Desember 23, 2006 11:46 EM

Der fant jeg dem!

"LYS-Holdere
Aluminium
48 stykk"
[sic]

står det på mine! Men nå er det kanskje litt seint...

Postet av: alliene at Desember 24, 2006 11:24 FM

Eh - nå oppleves jeg vel snart som en kommentarfeltstalker, men jeg glemte jo deler av produktinformasjonen - her kommer den igjen:

Smart
LYS-Holdere
Aluminium
48 stykk

Postet av: alliene at Desember 24, 2006 11:27 FM

Heter konfektform og skal finnes i de fleste matbutikker i seksjon for kakebaking.
GOD JUL! Hils til alle i familien.

Postet av: Ellen at Desember 24, 2006 2:42 EM

God Jul, Kristiane!

Postet av: Rulle Kebab at Desember 24, 2006 8:44 EM

Denne posten er ikke ment som en oppklaring av det korrekte navnet på disse lysholderene, for det husker jeg da pokker ikke...
Men fra den gang jeg drev matvareforretning mener jeg bestemt at det er STOR forskjell på lysholdere og konfektform! Butikken min lå i et nærmiljø på Kolbotn, hvor vi hadde et segment damer med blått hår i 70-80 års alderen som faktisk baket 7 slag til jul. Hver desember stormet de forretningen så rullatorhjulene veltet finurlig oppstilte pyramider med hermetikk, og de skulle blant alt annet ha konfektformer til deres hjemmelagede karamell. Resten av året skulle de ha "sunlight" sepe (uttalt nøyaktig slik det staves!) og lysholdere, som da var noe helt annet enn konfektformer. Mener bestemt at på varelisten min stod dette som to forskjellige ting. Oppklarende? :-)

Postet av: J.Thomas at Desember 26, 2006 7:45 EM

Jan Thomas: Knis. Og du har helt rett. Konfektformer og - heh - lysholdere (som jeg kaller dem i mangel av et bedre ord) _er_ to forskjellige ting, og kan ikke brukes om hverandre. I hvert fall kan ikke konfektformer brukes til lys; de er for store. Dette demonstrerte jeg faktisk i familieselskap i går, da en eske Anthon Berg kom på bordet. (Om man vil bruke lysholdere til konfekt, og dermed lage mindre biter, må man jo gjerne gjøre det. Skjønt jeg foretrekker at konfektbiter er så store som mulig.)

Rulle K. og Alliene: Tusen takk og gledelig jul til dere også!

Postet av: Kristiane at Desember 26, 2006 8:00 EM

Hei!

"Konfektformene" du er på jakt etter heter rett og slett mansjetter - evnt. foliemansjetter (til bruk i lysestaker). Jeg sitter med en pakke av hver av ovennevnte foran meg :-)
De minner om konfektformer som oftest er kulørte, i motsetning til foliemansjettene som er sølvfargete.

Ragnhild: "Stearinputene" du nevner heter på norsk: "Klebeputer for lys". Rett og slett voksbrikker for feste av stearinlys - kan brukes om igjen og om igjen... De "funker" faktisk veldig bra. (yepp, har en pakke med slike også).

Forøvrig: God Jul Kristiane - snart er Lille Ull den nye sjefen i familien. Som vår lille jente blir bare vi får hentet henne... Tildeling i september - og venter fortsatt på å få hente henne *SUKK* :-)

God Jul til alle andre her også! :-)

Postet av: Chilemamma at Desember 27, 2006 2:58 FM

Chilemamma: Lysmansjetter, da går mine tanker i retning av sånne små kranser (som regel stygge) til å ha rundt stearinlyset. Og det er jo litt pussig at to ting med vidt forskjellig bruksområde har samme navn. Men det er notert, takk skal du ha! :)

Riktig god jul til deg også, Chilemamma. Når tror du dere får hentet, da? For oss ser det ut som vi reiser til sommeren en gang. 2007 blir nok et spennende år for oss begge.

Postet av: Kristiane at Desember 27, 2006 9:54 EM

Hei igjen Kristiane!

Vel - vi har en mikroskopisk sjanse til å få reise i begynnelsen av januar. Men mest sannsynlig blir det nok ikke før i mars pga. sommerferie i Chile i februar.

Etter tildelingstelefonen (FOR en følelse!!! Gled deg! :-) ble det antydet at vi skulle reise i månedsskiftet okt./nov., men slik ble det ikke...

Men vi vet at snart er vi sammen med vår lille solstråle - da er nok all ventetid glemt :-)
Hun er verdens nydeligste ("heeelt objektivt sett" -selvfølgelig! :-)

Håper ventetiden går ned igjen så dere fortest mulig får lille Ull hjem! Ja - 2007 blir nok et spennende år! Det er bare å glede seg! :-)

Klem fra meg!


PS! Helt enig m.t.p. på navn på mansjettene, men det er nå det som står trykt på pakkene...

Postet av: Chilemamma at Desember 28, 2006 1:01 FM

Bruk vanlig aluminiumsfolie ;)

Postet av: ingunnskrimskrams at September 9, 2011 2:25 EM

ugg outlet

Postet av: ugg outlet at November 5, 2012 4:06 FM

I think that to get the credit loans from banks you must present a good reason. But, one time I have received a short term loan, just because I was willing to buy a car.

Postet av: RachaelCameron21 at November 16, 2012 2:22 FM

Cheap GHD

Postet av: GHD Hair at November 17, 2012 12:47 EM

Cheap GHD

Postet av: Cheap Ugg UK at November 19, 2012 10:24 EM

Ugg Style Boots

Postet av: Ugg Boots For Cheap at November 28, 2012 7:23 EM

Sac Lancel

Postet av: Moncler at Desember 29, 2012 1:45 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):