Mars 31, 2009

Hestejente

Jeg syntes det var litt rart at Ulrikke, som er nokså forsiktig av seg, nærmest hoppet i stigbøylen og slengte et ben over hesteryggen da hun skulle ri for første gang i dag. Kan det være at hun har blitt blasert fordi vi red på elefant da vi var i Thailand, spurte jeg meg selv.

Men da de red avgårde, hørte jeg ledsageren spørre om hun visste hva hesten het. - Pinto! var det kontante svaret. Pinto er hesten til Dora The Explorer. Dora, som for lengst har fortrengt Hoppsideisi som favoritt-barne-TV-heltinne.

Dora rir stadig på Pinto, og at Ulrikke selv skulle opp på hesteryggen, var tydeligvis den mest naturlige ting i verden. Hvis vi rundt neste sving skulle påtreffe en apekatt med røde støvler, kommer hun nok ikke til å bli det minste overrasket. Bare hilse overstrømmende på Boots.


Posted by Kristiane at 11:32 EM | Comments (6)

45 A

Tross min entusiasme for å sparke inn åpne dører, kan jeg virkelig ikke fordra å være så forutsigbar, PK og surmavet som jeg kommer til å være i det som følger.

Det er jo ikke akkurat noe nytt, dette her. Temaet får flere oppslag i den kulørte dagspresse hvert år. Mange - fra småbarnsforeldre til fagfolk, og gjerne en og annen kjendis - raser. Hvorpå kleskjedene lover å skjerpe seg. Jeg snakker om BH og bikini til barn.

Jeg har i en tid vært på utkikk etter badebukse til Ulrikke. Hun fylte nylig tre år. Likevel viser det seg at alle som lager badetøy til barn, finner det opportunt å produsere bikinitopper til badebuksene, og disse selges som sett.

Barneklær er latterlig billig, så det er ikke prisen det står på. Jeg hadde gladelig betalt kroner 79,- eller 99,- kun for buksen. Men ved å kjøpe en bikini i størrelse tre år (eller, størrelsen er faktisk 1,5 til 2 år, da nevnte treåring er smal), føler jeg at jeg er med på galskapen på et vis.

(Om enn i mindre grad enn de som bestemmer at bikinioverdel til småbarn ikke bare skal produseres, men også medfølge, og ikke selges separat.)

Jeg har lett i mange butikker, men ikke klart å finne kun badebukse. Så i går handlet jeg en bikini i størrelse 86. Dog ga jeg klar beskjed i kassen om hva jeg mente om saken, og sa jeg håpet det kunne bringes videre. (Personen jeg snakket med var forøvrig helt enig med meg.)

Nå gjelder det å gjemme bikinitoppen unna før Ulrikke får fikse ideer. Hun har nemlig svært bestemte meninger om klær.

Posted by Kristiane at 10:34 EM | Comments (19)