Mars 31, 2009

45 A

Tross min entusiasme for å sparke inn åpne dører, kan jeg virkelig ikke fordra å være så forutsigbar, PK og surmavet som jeg kommer til å være i det som følger.

Det er jo ikke akkurat noe nytt, dette her. Temaet får flere oppslag i den kulørte dagspresse hvert år. Mange - fra småbarnsforeldre til fagfolk, og gjerne en og annen kjendis - raser. Hvorpå kleskjedene lover å skjerpe seg. Jeg snakker om BH og bikini til barn.

Jeg har i en tid vært på utkikk etter badebukse til Ulrikke. Hun fylte nylig tre år. Likevel viser det seg at alle som lager badetøy til barn, finner det opportunt å produsere bikinitopper til badebuksene, og disse selges som sett.

Barneklær er latterlig billig, så det er ikke prisen det står på. Jeg hadde gladelig betalt kroner 79,- eller 99,- kun for buksen. Men ved å kjøpe en bikini i størrelse tre år (eller, størrelsen er faktisk 1,5 til 2 år, da nevnte treåring er smal), føler jeg at jeg er med på galskapen på et vis.

(Om enn i mindre grad enn de som bestemmer at bikinioverdel til småbarn ikke bare skal produseres, men også medfølge, og ikke selges separat.)

Jeg har lett i mange butikker, men ikke klart å finne kun badebukse. Så i går handlet jeg en bikini i størrelse 86. Dog ga jeg klar beskjed i kassen om hva jeg mente om saken, og sa jeg håpet det kunne bringes videre. (Personen jeg snakket med var forøvrig helt enig med meg.)

Nå gjelder det å gjemme bikinitoppen unna før Ulrikke får fikse ideer. Hun har nemlig svært bestemte meninger om klær.

Postet av: Kristiane at Mars 31, 2009 10:34 EM
Kommentar

Da min lille yndige var på den alderen, la jeg konsekvent overdelen til hennes badetøy igjen i butikken. Ikke det at det nødvendigvis hjelper så mye, men det føltes bittelitt bedre :o)

Postet av: C at Mars 31, 2009 10:49 EM

Jeg så da vitterlig badebukse uten tilhørende bikinitopp på G-sport her for en stund siden. Men ettersom vi akkurat da var ute for å kjøpe skisko og -staver, ble det ikke noe badetøyhandel. Kanskje dumt, ettersom det åpenbart er sjelden vare.

Men der og da var jeg altfor opptatt av å ergre meg over at det ikke var kjønnsnøytale skistaver til unger å oppdrive. Alle i Storebrors størrelse var lyserosa og blomstrete (og dermed innenfor blånekt-kategori, i tillegg til at de er vanskelige å arve bort til motsatt kjønn, noe som seffern sikrer økt salg, for pokker).

Er det ikke det ene osv. Noen dører må nok sparkes inn med jevne mellomrom for å sikre at de ikke gror igjen fullstendig.

Postet av: Hanne at Mars 31, 2009 11:38 EM

Skjønner dilemmaet der ja! Synes kommentar nr en hadde et fornuftig poeng. Tror jeg hadde gjort det samme! ;-)

Postet av: Anette {foreldremanualen} at April 1, 2009 9:11 EM

Skjønner dilemmaet der ja! Synes kommentar nr en hadde et fornuftig poeng. Tror jeg hadde gjort det samme! ;-)

Postet av: Anette {foreldremanualen} at April 1, 2009 9:12 EM

Polarn & Pyret selger uni-badebukser. Rødt og blått og arvbart som bare dèt.

Postet av: martemor at April 2, 2009 7:33 EM

Hva med en gutte-badebukse?

Postet av: Ida at April 2, 2009 8:15 EM

Jeg angrer på at jeg ikke lot overdelen ligge igjen i butikken. Vurderer å dra tilbake med den, og kanskje også tenne på den, for effektens skyld. :)

Marte, jeg sjekket nettbutikken til PoP nå (du vet de har fått nettbutikk?). Synes den var litt vel babyaktig den ballongbuksen der, men neste år når hun kan bruke ha 98/104 er det et godt alternetiv!

Ida: Jeg tror nesten heller jeg ville kledd treåringen i bikinioverdel enn badebukser med Spiderman- eller flammemotiv. :)

Postet av: Kristiane at April 2, 2009 8:23 EM

Jeg husker da 18-åringen Wilde var tre år og jeg mente det var nok med badebukse. - Jeg vil ha noe her, gneldret hun på stranden med en svepende håndbevegelse over brystkassen. Neste gang kom hun stolt spaserende iført badebukse - og et til bristegrensen uttøyd hårbånd tredd over puppene. I smyg har jeg frydet meg over både oppfinnsomheten og viljestyrken. Og at ingen av egenskapene er blitt mindre opp gjennom årene.

Postet av: Liz at April 2, 2009 11:32 EM

Ja, det kommer sikkert til å gjøre et sterkere inntrykk å faktisk komme tilbake til butikken med en overdel enn å bare la den ligge igjen rett etter kjøp.

"Her har dere den i retur. Jeg klarer rett og slett ikke å ha den i huset!"
Hadde flere gjort det på den måten, kan det jo til og med hende det hadde blitt flere avisoppslag om saken også :o)

Postet av: C at April 3, 2009 1:47 FM

Dette er slettes ikke surmavet, men viktig. De store kleskjedene er som andre multinasjonale selskaper; ute etter profitt, uten noen form for moralsk grunntanke. Alt som kan tenkes å selge ville vært prøvet om det ikke var for at folk flest har en moralsk grunntanke i seg, så de holder seg unna de værste idèene. Hvert år er det et eller annet rasshøl-selskap som prøver å sniksexifisere barndommen slik de alt har lykkes med yngre ungdom, gjennom klesplagg, slik at de kan selge mer. Men heldigvis er det alltid noen som reagerer og får stoppet de. Men jeg frykter at de som "står på barrikadene" ikke vil ha gjennomslagskraft mot selskapene i lengden? :-(

Postet av: J. Thomas at April 3, 2009 10:39 EM

Ser for meg all the happy faces blant professorene ne5r de elnedig fe5r slippe e5 drive e5 forholde seg til studenter, undervisning og denslags distraksjoner og kan bruke all sin tid og energi pe5 e5 forske seg se5 hf8ye at de aldri igjen oppne5r bakkekontakt.

Postet av: Anita at September 21, 2012 7:37 EM

pxZCxA zpoellucmcng

Postet av: ghctdmpotlu at September 22, 2012 7:44 FM

Yt4Fok upggsphjfeqq

Postet av: czzfqp at September 24, 2012 5:05 FM

ugg outlet

Postet av: uggs outlet at November 4, 2012 2:57 EM

Ugg Style Boots

Postet av: ugg uk at November 29, 2012 4:18 EM

Cheap Canada Goose

Postet av: ugg boots on sale uk at Januar 2, 2013 6:43 EM

cheap dr dre beats

Postet av: cheap beats headphones at Mars 10, 2013 2:00 EM

cheap beats by dre

Postet av: beats by dre for cheap at Mars 12, 2013 7:20 FM

fake beats

Postet av: dre beats for cheap at Mars 20, 2013 6:54 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):