August 17, 2007

Neidaså...

De siste ukene har jeg digget en låt som er a-listet på Petre. Den heter Best Mistake, og fremføres av noen som kaller seg The Disciplines. Halvhjertet googling fortalte meg at låten ikke er utgitt ennå - men den kan høres her.

I tillegg til at melodien er kul, får teksten meg til å tenke på et av mine favorittdikt, The Road Not Taken. (Det er sikkert meningen også.)

I dag gikk jeg søkemessig grundigere til verks. Dermed gjorde jeg en oppdagelse som fikk blodet til å fryse til is i årene mine. Jeg hadde tidligere lest navnene på bandmedlemmene uten at det ringte noen bjeller. Men i dag fant jeg dette på Radio Tangos nettsider:

The Disciplines er Briskeby uten Lise Karlsnes, men med amerikanske Ken Stringfellow fra fantastiske The Posies. Bandet er i studio og spiller inn debuten, og det lover meget, meget bra!

- Det er ikke sant, tenkte jeg, mens jeg febrilsk slo opp Briskeby i Wikipedia. Men jo. Det som er sitert ovenfor stemmer faktisk.

Nå har jeg riktignok aldri hatet Briskeby. (Eller jo, når jeg tenker meg om hatet jeg faktisk den der sommerhiten Miss You Like Crazy.) Men herregud, så døll musikk de lager. Intetsigende og unødvendig pop. Deres publikum forekommer meg å være mennesker som egentlig ikke liker musikk. (Jeg setter dem i bås med de som kjøper platene til Maria Arredondo og Alejandro Fuentes.)

Så dette var mildt sagt en rystende oppdagelse. Samtidig bekrefter det det jeg bestandig har hatt en mistanke om: Lise Karlsnes er Briskebys største hemsko. Klart det er bra å få byttet henne ut med Ken Stringfellow fra The Posies! Men likevel. At det skulle komme bra musikk fra den kanten er nesten ikke til å tro.

Postet av: Kristiane at August 17, 2007 5:44 EM
Kommentar

Må inrømme at jeg liker debutskvia til Briskeby. Problemet var at de gav den plata ut to ganger til...

Postet av: Elf at August 17, 2007 9:36 EM

Briskeby anser jeg som et band i kategorien unødvendig. Har aldri heller skjønt appellen til Lise Karlsnes. Det er vel kun Anneli Drecker av norske syngedamer som har dårligere scenesjarm.

Postet av: Espen at August 17, 2007 11:47 EM

Espen: Her er vi helt på linje. Og hva er greia med at hun liksom skal være så utrolig vakker og velkledt? I min verden er hun høyst ordinær (men med usedvanlig støgge klær og solbriller). På den annen side skjønner jeg jo at man har behov for å trekke frem noe annet enn stemmen.

Postet av: Kristiane at August 18, 2007 10:52 FM

Og, Espen: Hørte du på sangen, og hva synes du i så fall? Første gang jeg la merke til den var forresten i bilen på vei hjem fra Down On The Farm.

Postet av: Kristiane at August 18, 2007 11:10 FM

Vel, jeg synes ikke den er så bra som deg... Går for meg inn i samme klasse som Franz Ferdinand. Radiovennlig rock som blir litt kjedelig i lengden. Men når det skal være sagt så er det et par lysår mer interessant en gamle Briskeby med Lise Karlsnes.

Postet av: Espen at August 18, 2007 11:24 FM

Det var vel Briskeby som hadde den derre "Cellophane Eyes" en gang i verden. Hørte den noen ganger på radioen og gikk i et anfall av forvillelse hen og kjøpte hele albumet. Havnet det raskt nederst i skuffen? Yepp. Kom aldri opp igjen heller.

Skulle hun syngedamen være vakker og velkledd? Bevares, da må det være noe galt med meg - eller fjernsynet mitt kanskje - for det jeg har sett på skjermen har ikke imponert...

Postet av: svartekatt at August 18, 2007 12:45 EM

Jeg skulle ha skrevet noe her, men jeg må komme meg over sjokket over å se norges beste vokalistinne bli kalt "syngedame" av en av kommentørene...

Postet av: Elf at August 19, 2007 12:01 EM

Jeg er kanskje enda mindre imponert enn Espen over Best Mistake. Uttrykket "ny sminke på gammel hore" dukker opp i hjernebarken. Og da skjønner vel de fleste hva jeg mener om "det gamle" Briskeby.

Postet av: pegs at August 19, 2007 8:27 EM

Elf: "vokalistinne"? Den var ny. "Kvinnelig vokalist", kanskje?

Postet av: Silje at August 19, 2007 10:50 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):