August 21, 2007

Det er problemer innad i Høyre

Disse problemene skal jeg dog ikke dvele for mye ved, siden jeg knapt har hatt tid til å lese aviser i det siste. Men jeg har selvsagt frydet meg over dette tilbakeslaget for partiet. Flere tiårs hardt arbeid for å bli kvitt rederstempelet, og så - svisj! - tilbake til start. Og det rett før valget.

Ømhjertet som jeg er begynte jeg imidlertid å synes litt synd på Ditlev-Simonsen i dag, fordi han virket så lei seg. Men da ble jeg satt kraftig på plass av min mor, som påpekte at den eneste grunnen til at han er lei seg, er at han har innsett at ettermælet hans er ødelagt. Fra hedersmann til skattesnyter over natten.

Jeg måtte jo være enig i det. - Men etter ordførerens redegjørelse i går, erklærte Rune G. beveget at han fortsatt regnet Ditlev-Simonsen som en av sine beste venner, prøvde jeg meg. - Dét sier mer om Rune G. enn noe annet, svarte mamma. Og det har hun jo også rett i.

Men, som sagt, jeg skal ikke si så mye mer om dette. (Egentlig nevner jeg det bare for å ha et påskudd til å bruke overskriften. Jeg har de siste dagene sunget denne sangen for meg selv (og andre), og fnist skadefro.)

Nei, det jeg egentlig ville snakke om er NRKs valgsending, som jeg bivåner i skrivende stund. For en fest! For en maktdemonstrasjon. Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg i flott tospann, bestevenner og velformulerte som bare det.

For ikke å snakke om at forskjellen mellom Halvorsen og Siv Jensen blir så tydelig: Halvorsen humoristisk og sjarmerende, Jensen evinnelig forurettet og sur. Jeg begynner nesten å øyne håp for dette valget, jeg.

Aiai, der entret Rune G. og Terje Søviknes manesjen også. Jeg tror nesten jeg får rette oppmerksomheten mot skjermen igjen.

Postet av: Kristiane at August 21, 2007 10:24 EM
Kommentar

Det är ni som är dom konstiga, det är jag som är normal, liksom..? Så lenge Dorthe Skappel har flere seere enn Sopranos, har jeg absolutt ingen forhåpninger før dette valget. På forsiden av Sarpsborg Arbeiderblad står en Frp'er på krykker iført grilldress og lover at han skal spare så mye på budsjettet at jeg skal slippe å betale eiendomsskatt. Hvis jeg bare stemmer på ham, altså. Hvor mange går på den svindelen, tro?

Postet av: pegs at August 22, 2007 11:09 FM

Jeg må nok si meg enig med pegs her: Jeg har svært små forhåpninger når det gjelder valgresultatet. Dessverre.
Det er bare å tenke tilbake til valget i -95, da Frp hadde en stormende fremgang etter Godlia-avsløringene. Forstemmende greier.

Postet av: Hanne at August 22, 2007 11:48 FM

Vi ligger heldigvis an til fortsatt rødt styre her i byen. Med mindre noe skjer dram til 10. september.
Men jeg skjønte hvilken vei valgprogrammet kom til å gå når NRK åpnet showet med et blåseorkester av noe slag (så det ikke selv for jeg bakte på kjøkkenet, men det var masse messing hørte jeg). Brød og sirkus til folket.

Postet av: Icerose at August 22, 2007 1:52 EM

Hanne, Pegs: Heisann. Jeg trodde jeg var den mest pessimistiske av alle mht til årets valg. Men her har jeg møtt min overmann/-kvinne. Det snevet av optimisme jeg følte i går er forøvrig over allerede. Dere har selvsagt rett. Dog frykter jeg neste stortingsvalg enda mer. Huttetu. Da kan jeg bli nødt til å gjøre alvor av å rømme landet. Men det soleklare tilfluktssted - Danmark - blir jo stadig kjipere. Enn så lenge har jeg Sverige som alternativ (såvidt). (Pegs: I så fall flytter jeg til Kammahav!)

Icerose: Brød og sirkus. Det var vel derfor jeg lot meg rive med. (Jeg er enkel slik.) Messing, ja. Det er jo aldri bra. Men hørte du at sangene orkesteret introduserte de forskjellige politikerne med slett ikke var tilfeldig valgt?

Postet av: Kristiane at August 22, 2007 7:28 EM

Heisann! :-) Bra skrevet Kristiane! Kunne ikke vært mer enig.

Begynner å bli litt lei av at alle såkalte "profilerte mennesker" trekker frem ordet mobbing så snart de får kritikk i media. Hva skulle de ha sagt i steden liksom? "Staaakaaar - hvem som helst kan jo glemme at de har 1,5 mill stående på en konto i Sveits. Pyttsann, dette glemmer vi. Så lenge du har bedt om unnskyldning, er det greit."

Jeg hadde egentlig gått rundt og tenkt at jeg ikke skulle stemme denne gangen, men det har vært så mange idiotiske saker i den siste tiden - at nå må jeg bare...

Postet av: TM at August 22, 2007 7:51 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):