April 5, 2006

Macarena-syndromet

I dag skjedde det igjen. På vei til jobb hørte jeg Briskebys store hit fra i fjor sommer, Miss You Like Crazy på radioen. Jeg hatet låten da den ble spilt om og om igjen på Petre. Jeg fikk nærmest utslett både av Lise Karlsnes fislete, defensive måte å synge på, og den vilt irriterende strofen You looked as cool as ice cream.

Men i dag morges grep jeg meg selv i å synge med til sangen av full hals! Den minnet meg så veldig som sommeren i fjor, da jeg syklet rundt, og det var sol og varmt og grønt. Da asfalten var tørr og lysegrå, fontenene plasket muntert og Stratos holdt serveringen åpen til langt på natt. Kontrasten til de triste omgivelsene jeg beveget meg gjennom i morges kunne ikke vært større. Jeg lot meg henrykt rive med av sommerlåten, og lukket øynene for de fem centimeterne nysne som hadde falt i natt. (Kan det virkelig være nødvendig?)

Jeg kaller det Macarena-syndromet. Den sommeren Macarena var en landeplage, løp jeg skrikende i motsatt retning av etthvert musikkanlegg som spilte låten. Når jeg hører den nå, en sjelden gang, lukker jeg øynene og hengir meg til mimring om en fin sommer. (Skjønt jeg fremdeles mener det er en elendig sang.)

Postet av: Kristiane at April 5, 2006 9:52 FM
Kommentar

Du hadde jo rett. Sangen stinker som bare rakkern. Et fantastisk lavmål i forhold til debutplata :=)

Postet av: Terje at April 5, 2006 8:50 EM

He he. Kjenner meg igjen. Har desverre tatt meg selv i gynge på mormor-aktig vis etter Henning Kvitnes sin: Guttær. Ikke dirkete stolt av det.

Postet av: Terese at April 7, 2006 1:13 EM

Kjent fenomen dette ja...

Tenkte jeg skulle bidra med enda en Briskeby-dybdare: "The number of tears you cry equals the nuber of tears you dry" (fra joe d'alessandro) går nok ikke rett inn i lyrikkhistorien. Men de har jo sine øyeblikk de og da.

Postet av: Esquil at April 14, 2006 3:11 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):