Desember 19, 2006

34 going on 19

Jeg husker da rollerblades kom til Norge. Altså ikke rulleskøytene man husker fra Solo-reklamene fra begynnelsen av 1980-tallet, men de med fire hjul rett etter hverandre. Jeg var kanskje 21 år gammel, og syntes det så veldig morsomt ut. - Synd de ikke kom litt før, tenkte jeg bittert. - Nå er jeg alt for gammel til å begynne med slikt. Mange år etter, da jeg var 29 syntes jeg fortsatt det så veldig gøy ut å gå på rulleskøyter, og kjøpte meg et par.

Tatovering fikk jeg først lyst på etter at jeg hadde fylt 30. Frem til det hadde jeg vært svært fornøyd med de tingene jeg ikke hadde gjort. Alle fellene jeg ikke hadde gått i. Selv om jeg utvilsomt tilhørte kategorien friker i ungdommen, ble jeg for eksempel aldri vegetarianer, som så mange av de jeg kjente. Og jeg hadde aldri noe behov for å reise rundt i India - kledd i batikk og uten dopapir - for å finne meg selv. Ei heller jonglerte jeg med kjegler på Karlsbroen i Praha (eller var sammen med noen som gjorde det). Jeg stinket aldri av patchouli etter å ha brent røkelse på hybelen. Og jeg dyrket aldri kroppskunst, utover en ring i nesen (som jeg tok i frisørsalong lenge før noen hadde hørt ordet piercing).

Riktig fornøyd var jeg med alt sammen, helt til tatoveringstrangen helt plutselig meldte seg. Men så var det dette med alderen, da. Tatovere seg i en alder av 30 (og vel så det)? Tror ikke det, gitt. - For sent, hvisket jeg sørgmodig til meg selv. Men tanken ville ikke helt slippe taket. I en notisbok jeg pleier å ha med meg når jeg er ute og reiser, finnes det forskjellige utkast og skisser. Rablet ned etter å ha drukket store mengder moselvin et smalt og vindskjevt bindingsverkshus i Bernkastel-Keus.

Men jeg har besinnet meg. Man vil jo helst ikke fremstå som en patetisk, krampeungdommelig person i 30-årskrise heller. Når jeg har hatt ideen ute på høring blant venner, har det heller ikke skortet på advarsler. Det toget er gått for lengst, har de fleste ment, og lagt til at det skal jeg bare være glad for.

- Nå for tiden er man mer unik om man ikke har tatovering, har enkelte påpekt (og det er jo helt riktig). (Men så er det heller ikke for å gjøre meg spesiell jeg har hatt lyst på tatovering.) Andre har stilt seg mer oppmuntrende til saken. Men også de fleste av de som har vært positive, har steilet når de har hørt hvilket motiv jeg kunne tenke meg. Ja, ikke bare kunne tenke meg, men det eneste som har vært aktuelt. Det har vært til dels sterke reaksjoner, og oppfordringer til å tenke meg nøye om.

Så det har jeg gjort. Og etter lang tid holdt jeg fortsatt på mitt. Jeg kan det nemlig ikke noe med "søte" og "artige" tatoveringer. Tegneseriefigurer og delfiner. En rose (vææ), eller (kanskje det dølleste av alt) ying og yang. Heller ikke norrøne symboler er min kopp te. Jeg ville gå for det jeg selv mener er en klassiker, men som noen (mange) mener er harry. Blodharry.

Jeg har også vært ganske nysgjerrig på smerten. - Hvor vondt kan det gjøre, liksom?, har jeg undret. Da jeg var yngre anså jeg meg selv som en person med lav smerteterskel. Etter å ha vært gjennom en fæl visdomstannhistorie, samt utredning for ufrivillig barnløshet og tre IVF-forsøk, har jeg mistenkt at den er blitt betraktelig høyere.

Nå vet jeg nøyaktig hvor vondt det gjør. Ikke noe særlig i det hele tatt, faktisk. (Spesielt ikke hvis man sammenlikner det med å hente egg ut av livmoren uten bedøvelse.) Tatoveringen er ganske liten, og plassert på et sted der den bare synes om jeg vil at den skal det.

Så nå er det bare å sable meg ned. Håne og erte. Midttredveårskrise ligger snublende nær, men dere kan sikkert komme opp med noe bedre. Jeg er så fornøyd at jeg kan ta alt sammen på strak arm.

Postet av: Kristiane at Desember 19, 2006 8:10 EM
Kommentar

Da er det bare å snøre på seg rulleskøytene. Ut og lufte tatoveringen!

Postet av: Rambukk at Desember 19, 2006 10:22 EM

Grattis med tattis! Jeg har telt på knappene siden jeg var 19, og i en alder av 34 år og tre måneder har jeg enda ikke fått gjort noe med saken. Så alt jeg har å si er at jeg er imponert over handlekraften og spontaniteten, hihi.

Postet av: Hanne at Desember 19, 2006 10:47 EM

Grattis med tattis, ja! Har finlest innlegget uten å kunne lese meg til akkurat hva dette blodharry motivet er, så nå er jeg spent! Selv mener jeg at man bør ha to tatoveringer. Tre blir fort over the top (sier jeg til meg selv når jeg drømmer om min tredje), men to er mange nok til å viser at det ikke var et blaff, og at man ikke angret seg etter den første.

Postet av: marken at Desember 19, 2006 10:58 EM

Nysgjerrigheten lenge leve! Hva har du tatovert? En klassiker er vel den gode, gamle "sjømannstatoveringen", som er navnet til kjæresten.

Postet av: Fremmed dame at Desember 20, 2006 8:27 FM

Bilder bilder, vi krever bilder!!!

Postet av: J.Thomas at Desember 20, 2006 8:50 FM

Er det en rulleskøyte du har tatovert?

De med hjulene etter hverandre heter Inlines.

Postet av: ulrik at Desember 20, 2006 9:41 FM

Enig med Ulrik! Å kalle rulleskøyter med hjulene på rad for "rollerblades" er som å kalle en vilkårlig mp3-spiller for "ipod". Rollerblade er et varemerke, mens "inlines", som knapt er noe godt norsk ord, betegner denne typen rulleskøyter generelt.

Forresten misliker jeg virkelig det fenomenet at alle små elektriske artikler nå heter "i-ditt" og "i-datt". Er det ikke mulig å finne på et navn uten å stjele denne ideen fra Apple? (Det kan godt tenkes at Apple har stjålet ideen fra noen andre i utgangspunktet, men de er nå mest kjent for det, i hvert fall.)

Postet av: Et aktuarliv at Desember 20, 2006 10:20 FM

Jeg stod på rulleskøyter, mens kameraten min hadde rullebrett med klistremerke med Lynvingen på...

Alt med små hjul under føttene, enten de er ved siden, på langs, på kryss eller tvers, er RULLESKØYTER. Ferdig med det

Postet av: J.Thomas at Desember 20, 2006 12:42 EM

Jan Thomas: Jeg kunne ikke vært mer enig. Og hvordan enkelte har klart å pense samtalen bort fra min nye tatovering og over på rulleskøyter er for meg ufattelig. Hallo! Det første avsnittet var bare ment som et eksempel. Inlines, rollerblades; jeg kunne ikke brydd meg mindre (og det er det ikke ofte jeg sier).

Postet av: Kristiane at Desember 20, 2006 12:59 EM

*venter i spenning på bilde!*

Postet av: alliene at Desember 20, 2006 1:15 EM

BILDE!!! ....med mye hud, takk

Postet av: J.Thomas at Desember 20, 2006 3:06 EM

Men har du tatovert en rullesköyte, eller har du ikke?

*dukker*

Postet av: Et aktuarliv at Desember 20, 2006 4:04 EM

Alle nyfikne: Jeg har sett den! Men jeg sier ikke hva det var, så kan dere ha det så godt som ikke hører på Kristiane på radio. Vi kringkastet lenge og vel om tatoveringens utforming og appearance i morges.

Postet av: marken at Desember 20, 2006 4:28 EM

Marken har selvsagt helt rett. De som tunet inn Morgenposten på 99,3 mellom åtte og ti i morges, har fått med seg motivet. De andre kan ha det så godt. Jeg vurderer likevel å legge ut lydklipp av avdukingen. Følg med, følg med...

(Og til dere som etterlyser bilde: Det kan det nok bli en råd med. Men ikke før den er grodd skikkelig. Det beste er nok å treffe meg i RL, for mye tyder på at jeg kommer til å flashe tatoveringen på oppfordring (og antakelig også uoppfordret).

Postet av: Kristiane at Desember 20, 2006 6:48 EM

Jeg hørte på dere og vet hva det er :-), men hadde allikevel tenkt å kreve et bilde. Ser at jeg er litt sent ute, hehe. Nå gleder jeg meg til å treffe deg i RL!

Postet av: Nysgjerrigvind at Desember 20, 2006 8:54 EM

Memento mori, sier jeg, og den som kan sin latin vil skjønne hva slags tatovering (grøss) det er.
Merk deg dette, Kristiane - og gru deg til jul!

Postet av: Klara kryptisk at Desember 21, 2006 9:41 FM

Glimrende:-)å gratulerer
Jeg var 40 før jeg fikk min første(skal ha flere-det ga mersmak). Kanskje jeg kjøper meg inline skøyter til sommeren?

Postet av: Roger at Desember 21, 2006 11:47 FM

RL? Hvor er det hen da? RadioLakels lokaler?
Typisk urbanistmetroseksuelllatteslurp å bruke fremmedord når det finnes høyst adekvate synonymer på norsk...

Postet av: J.Thomas at Desember 21, 2006 12:05 EM

Få ting som engasjerer som en tættis. Husker jeg var atten og en venninne ringte og sa hun hadde en overraskelse til meg. Overraskelsen var at HUN skulle tatovere seg (!). Den gang var byens eneste tatoveringssjappe i gamlebyen. Jeg satt på plenen ved Botsen, drakk en øl og ventet. Tatoveringen var en sommerfugl. Ikke mye til overraskelse spør du meg…

Postet av: olakis at Desember 21, 2006 1:13 EM

Roger: Om størrelse 36 passer kan du kjøpe mine. :) Jeg har bosatt meg høyt oppe på toppen av byen, og det er helt uaktuelt å stå ned alle de bratte bakkene (man blir jo litt pysete på sine gamle dager).

Jan Thomas: RL er ikke et fremmedord, men et akronym! Jeg skal dog være enig i at det er en uskikk å låne engelske uttrykk. Men "levende live" høres temmelig gammelmodig ut, da. Ikke at jeg vanligvis går av veien for å være det. Så jeg tar litt selvkritikk. Men bare litt. Og du _er_ gammeldags (men det vet du jo).

Olakis: Skal si det engasjerer, ja. 19 kommentarer, det er nesten ny rekord, tror jeg. Jeg er enig i at det ikke var mye til overraskelse. Du kunne i det minste fått være med inn. :)

Postet av: Kristiane at Desember 21, 2006 2:35 EM

Akronym er vel et gresk ord? Er det ikke et fremmedord da? :-)

Postet av: J.Thomas at Desember 21, 2006 3:19 EM

Do as the greeks...?

Postet av: J.Thomas at Desember 21, 2006 3:20 EM

I dette tilfellet tror jeg "Do as the geeks" blir mer riktig. Akronymer og denslags er veldig nerdete. :)

Postet av: Kristiane at Desember 21, 2006 3:48 EM

Med fare for å dreie samtalen ytterligere vekk fra tatoveringen [1] og over på akronymer. Jeg liker godt nerderier, og har faktisk et favoritt-akronym:

BTDTWTBABTFM - Been There, Done That, Wrote The Book And Burned The Fucking Manuscript.

Ikke at jeg har brukt det noen gang. Men jeg liker det godt.

[1] Om tatoveringen er uansett det meste sagt, bortsett fra hva den forestiller. Og det det forblir hemmelig for de som ikke hører meg på radio eller treffer meg _i levende live_ en stund til.

Postet av: Kristiane at Desember 21, 2006 4:48 EM

Er det lov til å gjette vilt? :)

Postet av: Kristiane V. at Desember 28, 2006 7:48 EM

Badly need your help. Turbulence is life force. It is opportunity. Let's love turbulence and use it for change. Help me! Could you help me find sites on the: Air conditioner precharged split. I found only this - air conditioners. Causes with high form are kept both rain and modern games before firing, air conditioners. Air conditioners, this was the special signal by the two hopes to pump n't. Thanks ;-). Kamilia from Italy.

Postet av: Kamilia at Februar 18, 2010 11:30 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):