Juli 31, 2006

Förhoppningar och regnbågar

Det er det samme hver gang en måned nærmer seg slutten: Ryktene om cut off koker, stemningen piskes voldsomt opp, og håpet stiger hos alle ventende adoptanter. Selv den mest pessimistisk anlagte kan la seg rive med av positive rykter. - Tenk hvis... Det er stor aktivitet på diverse adopsjonsforum på nettet, og utenlandske sider støvsuges for siste nytt, som formidles videre med stadig flere fjær.

Den endelige bekreftelsen på hvilken dato som blir månedens cut off kommer først på CCAAs nettsider. Trafikken på dette nettstedet får derfor et voldsomt oppsving når det nærmer seg månedsslutt - ofte med den følge at det blir umulig å komme inn på sidene. Da begynner ryktene for alvor å gå, og det spekuleres vilt i om det at sidene er nede betyr at CCAA er i ferd med å oppdatere. (Og hver måned påpeker noen at man ikke trenger å "ta ned" nettsider for å oppdatere dem, uten at dette legger noen demper på stemningen.)

Men denne måneden har CCAA spilt oss alle et puss. Nettsidene er ikke oppdatert med cut off-dato, til tross for at forespørseler om barn visstnok er sendt fra Beijing. De første jubelmeldingene har nådd amerikanske nettsteder, mens det på CCAAs sider fremdeles opereres med forrige månedes cut off. Hvorfor CCAA ikke har oppdatert er uvisst, men kontoret har nylig flyttet - uten at dette er noen åpenbar grunn. Uansett, det viktigste er at tildelingene er sendt.

Denne månedens cut off, som nå er bekreftet på svært mange hold, ble 13 juli. Det betyr at 15 dager er med i denne tildelingsrunden, altså en økning på tre dager fra forrige måned.

Så det er sa-a-akte men sikkert på vei opp igjen, fra de famøse vårmånedene, der det på det tregeste - i mars måned - kun var med fem LID i en tildelingsrunde. (Lurer du på hva LID og cut off er? Se her!). Og dette stemmer godt med ryktene som har gått, om at mai og juni var store måneder der svært mange hadde LID, mens det fra juli av normaliserer seg igjen. Det er imidlertid ingenting som tyder på at det vil "normalisere" seg til månedstildelinger igjen, dessverre.

Det er forresten forbløffende hvor fort man venner seg til ting; der jeg i februar sukket over en tildelingsrunde som kun inkluderte 12 dager, jublet jeg over 12 dager sist måned.

Posted by Kristiane at 4:46 FM | Comments (3)