Juli 31, 2006

Förhoppningar och regnbågar

Det er det samme hver gang en måned nærmer seg slutten: Ryktene om cut off koker, stemningen piskes voldsomt opp, og håpet stiger hos alle ventende adoptanter. Selv den mest pessimistisk anlagte kan la seg rive med av positive rykter. - Tenk hvis... Det er stor aktivitet på diverse adopsjonsforum på nettet, og utenlandske sider støvsuges for siste nytt, som formidles videre med stadig flere fjær.

Den endelige bekreftelsen på hvilken dato som blir månedens cut off kommer først på CCAAs nettsider. Trafikken på dette nettstedet får derfor et voldsomt oppsving når det nærmer seg månedsslutt - ofte med den følge at det blir umulig å komme inn på sidene. Da begynner ryktene for alvor å gå, og det spekuleres vilt i om det at sidene er nede betyr at CCAA er i ferd med å oppdatere. (Og hver måned påpeker noen at man ikke trenger å "ta ned" nettsider for å oppdatere dem, uten at dette legger noen demper på stemningen.)

Men denne måneden har CCAA spilt oss alle et puss. Nettsidene er ikke oppdatert med cut off-dato, til tross for at forespørseler om barn visstnok er sendt fra Beijing. De første jubelmeldingene har nådd amerikanske nettsteder, mens det på CCAAs sider fremdeles opereres med forrige månedes cut off. Hvorfor CCAA ikke har oppdatert er uvisst, men kontoret har nylig flyttet - uten at dette er noen åpenbar grunn. Uansett, det viktigste er at tildelingene er sendt.

Denne månedens cut off, som nå er bekreftet på svært mange hold, ble 13 juli. Det betyr at 15 dager er med i denne tildelingsrunden, altså en økning på tre dager fra forrige måned.

Så det er sa-a-akte men sikkert på vei opp igjen, fra de famøse vårmånedene, der det på det tregeste - i mars måned - kun var med fem LID i en tildelingsrunde. (Lurer du på hva LID og cut off er? Se her!). Og dette stemmer godt med ryktene som har gått, om at mai og juni var store måneder der svært mange hadde LID, mens det fra juli av normaliserer seg igjen. Det er imidlertid ingenting som tyder på at det vil "normalisere" seg til månedstildelinger igjen, dessverre.

Det er forresten forbløffende hvor fort man venner seg til ting; der jeg i februar sukket over en tildelingsrunde som kun inkluderte 12 dager, jublet jeg over 12 dager sist måned.

Posted by Kristiane at Juli 31, 2006 4:46 FM
Kommentar

Da jeg leste denne posten kom jeg til å tenke på noe vi opplevde da vi kom hjem fra ferie, og nesten ikke kom oss ut i ankomsthallen på Gardermoen - et stort følge blokkerte veien med seg selv, blomster, flagg og plakater. "Det var da voldsomt til velkomst", mumlet vi til hverandre før vi skjønte hva det gjaldt. Det var familien til to små nyankomne, antagelig fra et land i sør-Amerika, som hadde møtt opp for å ønske de nye familiemedlemmene, en gutt og en jente, velkomne. Og det var et veldig rørende syn.

Jeg skjønner at det kan ta litt tid før det er deres tur, men jeg er sikker på at dere har mange flere som venter spent med dere - akkurat som denne glade familien. Gleder meg med dere.

Postet av: Handbag at August 4, 2006 2:14 EM

Kjære Kristiane!

Du kjenner ikke meg, men jeg føler at jeg kjenner deg - både fordi jeg leser bloggen din og fordi vi har en felles venninne. Akkurat nå er en av mine aller nærmeste venninner i Kina på hentereise og har fått sin lille pike. Kanskje nettopp derfor fikk adopsjonsbloggen din meg, (les: teddybjørnen og eplet), særdeles rørt, til tross for at jeg har lest begge stykkene tidligere. Du har masse å glede deg til, meldingene fra Kina er gledesstrålende. Jeg synes dere som adopterer er utrolig tålmodige,dere har ikke noe valg men allikevel.

Vil i tillegg rose deg for to flotte blogger, hver på sin måte.

Stor klem og lykke til videre i prosessen.
Tea

Postet av: Tea at August 8, 2006 11:27 EM

Kjære Tea

Tusen takk for hyggelig kommentar og pene ord. Jeg blir selvfølgelig ganske nysgjerrig på hvem denne felles venninnen er, men har en mistanke og skal spørre henne neste gang vi treffes.

Det er sant at denne prosessen krever stor tålmodighet, noen ganger kjennes det nesten uutholdelig. Men, som du skriver, vi har jo ikke noe valg. Og premien er den beste i verden. :)

Klem fra Kristiane

Postet av: Kristiane at August 23, 2006 1:49 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):