August 5, 2009

Tøyenbadet anno 2009

Jeg var ikke særlig imponert da jeg i vinter besøkte Tøyenbadet for første gang etter gjenåpningen. (Det er i det hele tatt lite som har imponert meg med Tøyenbadet siden jeg var barn, og Tøyenbadet var det forjettede land.) Først den totale mangelen på vedlikehold fra midten av åttitallet. Deretter oppussingsstengingen i halvannet år. Da de omsider åpnet igjen - visstnok etter enorme budsjettoverskridelser - var den eneste forskjellen jeg la merke til at ikke var mugg og løse fliser i dusjen lenger.

Jeg stiller spørsmål ved om dette er hovedstadens hovedbadeanlegg verdig, før jeg tar meg en bolle. Dette er tross alt ikke et leserinnlegg til Aften Aften heller.

Men jeg vil gjerne fortelle om dagens besøk på Tøyenbadet, denne gang for å bade i det nye friluftsanlegget. Da jeg sto i kø for å kjøpe billett, ble jeg overveldet av de mange forbud- og påbudskiltene som er klistret opp rundt inngangspartiet. Skjønt skilt; vi snakker lapper og plakater skrevet av de ansatte. For det meste i trusselform, og med en raus bruk av utropstegn og store bokstaver, planløst og kladdete hengt opp her og der.

Som for eksempel "Alle MÅ ha en tier til skapet!". Vel. Det man jo faktisk ikke. Men om man ønsker å låse tingene sine inn i et skap, er en tier kjekt å ha. En påminnelse av typen "Har du husket en tier til garderobeskapet?" hadde holdt. Om man er medlem av treningskjeden Nautilus og har glemt håndkle, blir man bortvist fra anlegget. Og så videre.

Det gamle badeanlegget har mange dører ut, men det er kun én som skal brukes. De andre er sperret med rød og hvit politisperringstape i store mengder, og flere plakater. ("Dørene er ALARMERT!") Døren som skal brukes, befinner seg aller lengst unna garderoben. Man må bevege seg gjennom hele badeanlegget for å finne den, på kryss og tvers og på måfå, for utendørsanlegget er det faktisk ikke skiltet til. (Det finnes en annen trapp også, som fører rett opp fra garderoben, men denne trappen er STENGT. Med skilt, og rød og hvit tape.)

Utendørsanlegget - eller betongørkenen, som er et mer passende navn på stedet - hadde såvidt jeg kunne se heller ikke gjennomgått større forandringer etter oppussingen. Vi fant oss etter hvert til rette ved barnebassenget. Etter å ha badet lenge i utebassenget, vrengte jeg den våte badedrakten av Ulrikke (3). Hun tuslet litt rundt på håndkleet, men etter bare et par minutter kom en badevakt bort, og sa jeg måtte kle på henne. Det er ikke tillatt å være naken på Tøyenbadet, kunne han opplyse meg om.

Nå finner jeg det absolutt mest naturlig at hun bruker badetøy når vi bader i bassenganlegg. I motsetning til når vi er på stranden, der hun like gjerne går naken. Men her var det altså ikke snakk om å velte seg naken rundt i bassenget, men å sitte/gå rundt på badehåndkleet uten klær på. Enda godt det var en hel badedrakt som var med på tur i dag, og ikke den tidligere omtalte badebuksen. For det er vel heller ikke lov til å sole seg toppløs på Tøyenbadet, kan jeg tenke meg.

Jeg ble såpass perpleks av det rigide forbudet at jeg ikke kom meg til å spørre hva som var årsaken. Videre var det litt vanskelig å forklare ullungen hvorfor vi måtte ta på henne kjolen til badedrakten hadde tørket. - Her er det ikke lov til å være naken henger ikke helt på greip for en treåring.

... men for at dette ikke nok en gang skal bevege seg i retning av den sytete leserinnlegg-genren, lar jeg være å klage over at det ikke engang er mulig å få kjøpt seg en is i hovedstadens splitter nye hovedbadeanlegg. I stedet berømmer jeg dem for drikkefontenen med iskaldt vann. Virkelig iskaldt.


... men moro var det.

Postet av: Kristiane at August 5, 2009 11:05 EM
Kommentar

Nå undres jeg litt: Hva er det som er så urovekkende at selv dørene ble alarmert av det?

Postet av: Arve at August 6, 2009 10:08 FM

Ha ha godt skrevet, stor underholdningsverdi! Vi som driver i denna bransjen på et semi-proft nivå har da saktens skaffa oss lamineringsmaskiner til oppslag skrivi ut på word... og uten å ha konsultert Sylfest pleier vi å skrive "Døren er alarmBELAGT" (der vi nok ofte har mest lyst til å skrive: "Åpne denne døren og DØ!"). Alarmerte dører derimot hører nok mest til i fantasylitteraturen?

Postet av: J.Thomas at August 6, 2009 11:29 FM

Dere var i alle fall heldige med været.

Postet av: marken at August 7, 2009 11:34 EM

You guys have a wonderful website intending the following, KIU!

Postet av: Louis Vuitton Purses at September 7, 2012 9:13 FM

Funny, I was discussing this thing with my older sister the other day, now I'll have one particular much more argument in my hand when it'll appear to confrontation when once more.

Postet av: Louis Vuitton Outlet at September 23, 2012 9:01 FM

Many thanks for your good publish. I'll take the notes you've written.

Postet av: Louis Vuitton Outlet Store at September 23, 2012 9:44 FM

Thanks! it's helpful to me!

Postet av: Coach Outlet at September 23, 2012 9:50 FM

Thanks! it's helpful to me!

Postet av: Coach Outlet Online at September 23, 2012 4:29 EM

Yes, thank for the details a million! Have to discover anybody organizing Tea Party. I wants to participate in organizing.

Postet av: Coach Outlet Online Store at September 25, 2012 11:43 EM

One of the best sites for relevant facts on this niche !?!

Postet av: Coach Bags at September 26, 2012 12:13 FM

Da stili classici ma sobria che si basano su colori neutri e disegni di veramente stili occhio popping e innovativi che caratterizzano gli ultimi look per pezzi di tempo, si è sicuri di trovare proprio quello che serve per tutte le vostre occasioni importanti.

Postet av: Abercrombie at Oktober 26, 2012 3:41 FM

The moment I saw your site was like wow. Thanks for putting your effort in making this article.

Postet av: dissertation service review at November 13, 2012 11:39 FM

GHD Sale

Postet av: cheapuggbootsoutlet-uk at November 16, 2012 7:40 EM

Cheap GHD Straighteners

Postet av: cheapghdsale2012.com ghd at November 19, 2012 5:04 FM

cheap beats by dre

Postet av: Pink Beats By Dre at November 22, 2012 9:08 EM

Cheap GHDS

Postet av: cheapuggbootsoutlet-uk ugg for uk at November 24, 2012 4:32 FM

That is very kind of you to write this share for us, thanks a lot

Postet av: review of masterpapers.com at November 27, 2012 8:35 FM

ugg boots clearance

Postet av: ugg outlet at November 30, 2012 3:50 FM

Ugg Style Boots

Postet av: Cheap Ugg Boots at Desember 1, 2012 4:37 FM

Dramatic turn absent by proceeds of cyclic meditation like summer, chill etc authority end up continued existence form a hit and in the path elicit romanticism in your atom.

Postet av: help with paper at Desember 5, 2012 7:46 FM

Moncler

Postet av: canada goose sale at Desember 27, 2012 3:26 FM

Doudoune Moncler

Postet av: Doudoune Moncler at Januar 1, 2013 4:06 EM

Moncler Pas Cher

Postet av: Veste Moncler Pas Cher" at Januar 3, 2013 8:30 EM

moncler femme

Postet av: doudoune moncler homme at Januar 17, 2013 3:39 FM

beats for cheap

Postet av: beats for cheap at Mars 21, 2013 1:04 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):