August 23, 2009

Torgbæring av smakløshet, og nerdete unger

I Grønlandsleiret torsdag morgen så jeg en t-skjorte med følgende tekst på ryggen: "GOOD GUYS GO TO HEAVEN - BAD GUYS GO TO PATTAYA."

Eh. Det er den mest harry og smakløse t-skjorten jeg noen gang har sett. Den får jo klassikeren "Sug og svelg, god helg" til å fremstå som raffinert og vittig.

Mannen som bar den så helt normal ut, men det var han åpenbart ikke.

---

- Det er Vincent van Gogh - "Stjernenatt"! utbrøt Ulrikke da hun så et bilde på veggen hjemme hos en kamerat. Og det var det jo. Det var mer enn jeg hadde lagt merke til. Bakgrunnen for denne tidlige kjennskapen til klassiske verker, er selvsagt barne-TV-serien Små Einsteins.

En (spør du meg) vilt irriterende serie fra Disney, som i hver episode tar mål av seg å lære barna om et klassisk musikkstykke, et klassisk maleri, samt et berømt sted/miljø/landemerke på jorden. Min irritasjon skyldes dels de norske stemmene, og dels en litt døll holdning fra min side om at barn ikke trenger å kjenne til navn på berømte malere/musikkstykker/musikalske uttrykk før fylte fire år. At det er mer nerdete enn søtt når små barn henrykt roper - Allegro! når de sykler raskt.

Men Ulrikke trives jo med det. Og hun fikk da lært sin ignorante mor at van Gogh er mer enn solsikker og skjeve stoler.

Postet av: Kristiane at August 23, 2009 9:50 EM
Kommentar

Meniallverden. Jeg trodde du var svak for nerderi i enhver form, helt fra bleiestadiet.

For eksempel sånn:
To Go (Conjugation -present progressive)
I go
You go
He/she/it goes
We go
You go
They go

(Både good guys og bad guys må sies å være they, uansett hvor de havner, ikke?)

Postet av: marken at August 24, 2009 12:48 FM

Jeg elsker nerding! Og som klassisk musikknerd liker jeg konseptet bak Småeinsteinene. Det som irriterer meg noe så hemningsløst ved serien er at geniene ikke kan synge rent. Gang på gang skjærer de ut i unoter som man hører er påtatt for at stemmene skal virke som barn. Hvorfor??? Hva er galt med å la barna høre hvordan det EGENTLIG skal høres ut?

Postet av: Icerose at August 24, 2009 6:50 FM

Jeg syntes det så litt rart ut, ja, marken, men googlet det, og glemte i farten at google også kan være din uvenn, og mislede en på det groveste. Jaja.

Nerdethet er nå en ting (som kan være sjarmerende, men slett ikke alltid er det). Besserwisseroppførsel er aldri søtt, selv ikke fra barn. Og barn som innehar masse uventet kunnskap har ofte en litt påtrengende tendens til å dele den med andre. Dermed kan de lett fremstå som de tilhører den siste kategorien. (Men, dette er som sagt sikkert en døll holdning fra min side.)

Icerose: Nå skal ikke jeg kalle meg noen ekspert på skjønnsang, men er det mulig at det er bedre i den amerikanske versjonen?

Postet av: Kristiane at August 24, 2009 7:51 FM

Den t-skjorta slår ikke "Få se på fitta di, jeg vet du har ei." Jeg så mye rart i mine år som DJ.

Min pode har heldigvis sluttet å se Einsteins. De evige gjentagelsene i serien, spesielt når de skal presentere et musikkstykke, er helt utrolig irriterende.

Postet av: Elf at August 24, 2009 8:37 FM

Hehe, Allegro når man sykler fort - morsomt :)
Og den t-skjorta gidder jeg ikke kommentere en gang

Postet av: ellinor at August 24, 2009 10:23 FM

Selv deler jeg hus med en syvåring som nok kan være bedrevitende og veslevoksen, men som i tillegg har blitt veldig opptatt av det _moralske_ innholdet i bøker og filmer; -Mamma, denne liker jeg godt, den har så bra moral! Det er som å ha en liten Dagfinn Høybråten i hus:-(

(men det er nok bare det at jeg skulle ønske hun var mer som sin mor; en amoralsk besserwisser...)

Postet av: marken at August 24, 2009 5:27 EM

Jeg så en fyr med nøyaktig samme t-skjorte på Meny Skjetten sist lørdag! Eller kanskje det var samme fyr, rett og slett? Håper i hvert fall ikke det er snakk om en stim.

Uansett: Jeg syntes den var så harry at jeg måtte dulte borti venninne Rikke, og så lagde vi brekningslyder og himlet med øynene og ble generelt kjempebarnslige. Men ikke nok, for fyttigrisen for ei skrekkelig trøye!

Postet av: Hanne at August 24, 2009 8:52 EM

Jeg har hørt etter om Little Einsteins synger bedr epå amerikansk og det gjør de faktisk. Fortsatt ikke pent og rent, men bedre. Nå er det jo ikke noen som synger rent på barnetv på NRK. Jeg tror det er en sammensvergelse mot kor-Norge. En langtvirkene plan for å lære den oppvoksende slekt å ikke synge rent.

Postet av: Icerose at August 25, 2009 12:10 FM

Jeg har vært i Pattaya, jeg. Da jeg var 21. Visste ingenting om Pattayas rykte før jeg ankom og det første jeg så var en transe med silikonpupper og lårhøye støvletter. (Jeg var på utveksling i Asia, så jeg reiste ikke så langt for å komme til Thailand.)

Postet av: Ida at August 25, 2009 2:16 EM

Det var _trivelig_ helg! Trivelig!

Postet av: Kjetil at August 29, 2009 9:43 EM

kjetil: Helt riktig!

Postet av: marken at August 31, 2009 12:20 FM

This post is awesome! Thanks to the author.

Postet av: http://essay-writing-site.co.uk at September 6, 2012 2:11 EM

Da stili classici ma sobria che si basano su colori neutri e disegni di veramente stili occhio popping e innovativi che caratterizzano gli ultimi look per pezzi di tempo, si è sicuri di trovare proprio quello che serve per tutte le vostre occasioni importanti.

Postet av: Abercrombie at Oktober 26, 2012 3:42 FM

Incredibly inspiring article, Thank you !?!

Postet av: essayneed.com at Oktober 30, 2012 5:23 EM

ugg outlet

Postet av: www.salescheapuggboots.com at November 5, 2012 7:27 FM

cheapghdsale2012.com ghd

Postet av: cheapuggbootsoutlet-uk at November 17, 2012 7:34 EM

cheapghdsale2012.com ghd

Postet av: Cheap Ugg UK at November 20, 2012 5:41 FM

Ugg Australia UK

Postet av: ugg for sale at November 29, 2012 9:33 EM

canada goose parkas

Postet av: lancel at Desember 25, 2012 3:05 EM

uggs for cheap

Postet av: ugg boot sale uk at Januar 3, 2013 2:49 FM

Well this kind of information is really worth searching for, good information for readers and a value for you as will definitely show the quality of the writer. It’s good to have these kinds of articles around to keep the information flow steady. Helping those who really can make things right in the future, good work!

Postet av: http://essaysale.net/ at Februar 19, 2013 7:04 EM

I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article. I am hoping the same best work from you in the future as well.

Postet av: researchpaperstar.net at Mars 6, 2013 8:17 EM

cheap beats by dr dre

Postet av: low price beats by dre at Mars 11, 2013 5:22 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):