Februar 16, 2009

VKM

I dag påtraff jeg Verdens Kjipeste Mann. En åndelig bror av Verdens Største Idiot fra noen år tilbake.

Jeg ventet på en sterkt forsinket 37-buss på Jernbanetorget, sammen med en hel del andre forhutlede sjeler. De minst heldige av oss fikk ikke plass under taket på leskuret, men sto ute i friluft, der de lette men intense snøfnuggene stadig fant veien inn i hetter og andre glipper i klærne. Og den aller uheldigste, tenkte jeg i mitt stille sinn, hadde på forhånd buksert en barnevogn flere kilometer langs ubrøytede gangveier oppe i høyden.

Nettopp da kom det en tynnkledt tigger gående med pappbegeret sitt, og jeg fikk en velplassert påminnelse om at det nok ikke var jeg som hadde det verst i byen i dag. Så langt derifra.

De som ikke gravde frem noen mynter til mannen, var alle kultiverte nok til å smile beklagende, eller i det minste kikke beskjemmet i bakken. Alle bortsett fra én. Mannen som sto ved siden av meg (og således var en av dem som ikke hadde fått plass under taket, men det er ingen unnskyldning) ble sterkt provosert. På en stillferdig og høflig forespørsel om han hadde noen småpenger syntes han det var betimelig å rope ut: - Nehei! Du kan ha det så godt! Og så, etter en liten pause: - Ta deg en avvisjobb!

Både han og hans kvinnelige følge var orangebrune i huden, trillet på hver sin koffert, og var nokså tynnkledte under fargesprakende allværsjakker. Jeg har en sterk mistanke om at dersom jeg hadde filleristet mannen slik han fortjente, ville det være pesetas [1] som trillet ut av lommene hans. Direkte fra Carl Ivars solkyst.


[1] Billedlig talt, altså. Jeg har fått med meg at euroen er innført i Spania.

Postet av: Kristiane at Februar 16, 2009 11:41 EM
Kommentar

Nå ble jeg lei meg. Var ikke klar over at det fortsatt finnes slike mennesker der ute. :(

Postet av: iadokka at Februar 17, 2009 11:20 FM

Dust.

Postet av: marken at Februar 17, 2009 10:31 EM

Pøh! Jeg hadde gjort akkurat det samme!

Postet av: Per-Jonas Fjompenhagen at Februar 18, 2009 11:38 FM

It’s very nice article and i appreciate you for such nice info.

Postet av: writing essay for me at November 6, 2012 7:02 EM

I am really impressed by this blog! Very clear explanation of issues is given and it is open to everyone. thanks for posting this work of yours..this is very good!

Postet av: pearl earrings at Januar 19, 2013 10:24 FM

This is a great inspiring article. I am pretty much pleased with your good work. You put really very helpful information. Keep it up.

Postet av: http://www.onepearls.com at Januar 19, 2013 10:25 FM

Great post, I agree with it wholeheartedly.

Postet av: pearl jewelry set at Januar 19, 2013 10:30 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):