Januar 14, 2008

Tre dager igjen

Jeg begynner å bli en smule reisefebril. Dagene er travle og fulle av reise- og Ulrikke-relaterte gjøremål, men det er likevel på innsiden av hodet det er mest hektisk.

Så fort jeg har satt meg ned for å spise eller lese, fyker jeg opp igjen for å notere ned noe jeg plutselig kommer på på en av de mange listene jeg strør om meg med.

Tankene er ikke nødvendigvis rettet mot det jeg rent fysisk foretar meg. Da jeg kom på jobb i dag fikk jeg ikke logget inn. - Det er så jæklig typisk, bannet jeg høyt. (Jeg har ganske lav terskel om dagen, spesielt fordi jeg innimellom alt annet må forholde meg til NAV i forbindelse med søknad om permisjonspenger [1]).

Gang på gang skrev jeg inn passordet, kontrollerte caps lock og num lock, og prøvde igjen. Etter en stund gikk det opp for meg at passordet jeg brukte var fra en jobb jeg begynte i i 1999. En jobb jeg riktignok hadde i lang tid (uten å endre passordet), men det begynner å bli mange år og flere jobber siden. Jeg trodde sant og si det var visket ut av minnet for lengst, og ble sittende og stirre forbløffet ut i luften en god stund da det gikk opp for meg hva jeg drev med.


[1] Dagens konkurranse: Gjett om det at jeg har to forskjellige arbeidsgivere er noe etaten tar på strak arm, eller om det avstedkommer en utmattende byråkratisk papirmølle med mange ukjente faktorer og enda flere ubesvarte spørsmål? Det er nesten så jeg har lyst til å gi opp, og si at de bare kan beholde pengene (eventuelt stappe dem der solen ikke skinner). (Enda godt jeg ikke får betalt hos den tredje arbeidsgiveren, så jeg slipper å blande dem inn i runddansen.)

Postet av: Kristiane at Januar 14, 2008 12:47 EM
Kommentar

To arbeidsgivere her også, og spørsmålene var mange da permisjonspengesøknaden skulle fylles ut. Og nå er det jammen meg på tide igjen, fars del av permisjonen nærmer seg faretruende.

Postet av: trofast torsk at Januar 14, 2008 2:14 EM

Ikke at det er viktig, Torsk, men jeg vil bare nevne at du med dette la igjen kommentar nummer 4000. (Det kan jeg nemlig se i publiseringsverktøyet.) Moro at det ble deg, trofast som du er. :) Det vanker dessverre ingen premie.

Postet av: Kristiane at Januar 14, 2008 2:52 EM

Ei venninne av meg er også gjennom et helvete med NAV. Hun har tre arbeidsgivere. Saksbehandlere på NAV uttalte til og med at det hadde vært så mye greiere om hun fikk lønn kun _en_ plass. Slik at arbeidsdagen _hans_ ble lettere, liksom

Postet av: Elf at Januar 14, 2008 3:08 EM

Ingen premie!?! Nå kjenner jeg at motivasjonen for kommentering faller faretruende, altså. :)

Postet av: trofast torsk at Januar 14, 2008 3:14 EM

Torsk! Leser du ikke at jeg skriver har mye å gjøre for tiden, ell? (Og dessuten kort lunte.) Hæ?! Pokker ta deg, ass.

:)

Jaja. Jeg skal se om jeg rekker å finne en premie i Kina, som jeg kan ta med hjem til deg. En panda eller noe.

Elf: Hehe.

Postet av: Kristiane at Januar 14, 2008 3:23 EM

God tur til Kina, Kristiane!

Postet av: Rulle Kebab at Januar 14, 2008 5:37 EM

No er det jammen ikkje lenge til avreise, forstår godt at det går litt rundt for deg. God tur, og lykke til !

Postet av: Gry at Januar 14, 2008 6:39 EM

Du trenger selvsagt ikke kjøpe en panda, jeg er ikke kravstor. En pandaunge holder lenge. :)

Postet av: trofast torsk at Januar 14, 2008 6:54 EM

Åh, NAV. Hvor skal man egentlig begynne? I fjor var det jeg som stanget hodet mot den murveggen der. Jeg var både selvstendig næringsdrivende (frilanser) _og_ lønnsmottager. Det avstedkom en vanvittig runde med papirer. Og når man attpåtil adopterer, blir det bare litt for mye annerledeshet for NAV-systemet.

Når det gjelder reisefeberen, har du sikkert lest denne før, men jeg kan ikke helt dy meg for å gjenta meg selv: http://hannej.blogspot.com/2007/01/svnls-p-skjetten.html

Postet av: Hanne at Januar 14, 2008 10:47 EM

Ville bare si god tur til Kina!! Spenningen strømmer ut av det du skriver, og jeg blir bare sittende og småsmile fordi det viser så mye glede, forventning og egentlig er helt herlig å høre at dere får denne store drømmen oppfylt!

Postet av: Cat at Januar 15, 2008 12:02 FM

God tur og VELKOMMEN HJEM ALLE 3!!!

Postet av: Live at Januar 15, 2008 5:51 EM

Dette er kjempespennende. Riktig god tur og lykke til. Gleder meg til rapport i februar! (eller kanskje før...) :)

Postet av: alliene at Januar 15, 2008 7:38 EM

God tur i morra! Jeg har egentlig ikke begrep om hva en slik tur innebærer, så tvi tvi med alt. Jeg gleder meg på deres vegne. Kan tenke meg det blir godt å få Ulrikke hjem. :)

Postet av: røverdatter at Januar 16, 2008 9:33 FM

Disse siste innleggene dine har vært så overveldende at det er vanskelig å bestemme seg for hvilke ord man skal velge ut for å sende med på turen :o)

Håper dere får en finfin tur, og at alt går knirkefritt.
-og så gleder jeg meg veldig til å høre deg fortelle om hvordan du plutselig så verden i et helt nytt lys etter at du hadde fått sett inn i øynene til veslejenta di.

Jepp! Alle klisjeer blir sanne, hehe.

Postet av: Cecilium at Januar 16, 2008 1:34 EM

Hrm... Til å ha lav terskel må jeg si at banneordet du valgte som markering av din vrede ved påloggingsseansen var av det heller labre slaget. Under andre omstendigheter ville jeg sagt fjærstykeraktig, men la gå. I lys den store påkommende begivenheten kan vel "jæklig" sees på som en språklig tilvenning i forbindelse med at dere får barn i huset... God tur, lykke til og altdetder!

Postet av: svartekatt at Januar 16, 2008 8:13 EM

God tur bort begge to og hjem alle tre!

Postet av: kari at Januar 17, 2008 5:29 FM

Svartekatt: Er du gal, jeg sa selvfølgelig ikke "jæklig". Bokstaven K var en V da utbruddet kom. Men jeg får meg ikke til å skrive ordet. Ellers er det sant at jeg burde gjøre noe med språket mitt når det kommer barn i hus. Min språkføring er en patetisk blanding av banning og fjortisvokabular (hallo, liksom!).

Postet av: Kristiane at Januar 17, 2008 2:11 EM

Nå synes jeg det er på tide med en post om den nye hverdagen som nybakt mamma!

Postet av: Mia at Februar 19, 2008 5:52 EM

Minst sagt!Men inget ont som inte har ne5got gott med sig! Jag kom ju faktiskt i se4ng i god tid ff6r en ge5ngs skull!Trist bara att man ke4nner sig se5 iandhkappad utan internet numera, haha!=)

Postet av: Imma at April 19, 2012 11:32 FM

do5njP vtqbiddeifqi

Postet av: khvsgffqj at April 21, 2012 4:58 FM

Thank you for writing such a wonderful article!

Postet av: toptermpapers at Februar 25, 2013 9:18 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):