Januar 8, 2008

Reisebeskjed!

I dag kom endelig bekreftelsen: Torsdag 17. januar reiser vi til Kina for å hente Ulrikke. Det er bare en drøy uke til! Vi flyr via København til Beijing, og så videre til Guangzhou den 20. Dagen etter - den 21. januar! - får vi Ulrikke. Og 31. januar kommer vi hjem, via Beijing og Stockholm.

Grunnen til at det har vært usikkert når vi kunne dra, er at kinesisk nyttår går av stabelen fra 7. februar. Da er visstnok alle landets hoteller fulle, og alle offentlige kontorer holder stengt. Ingen hentereiser kan foretas i den perioden. Så enten måtte det bli avreise nokså kjapt, eller ikke før i slutten av februar. Og - dette høres sikkert rart ut etter alle årene med venting, men - det hadde blitt forferdelig tungt.

Adopsjonsforeningen har gjort en kjempeinnsats for å få oss avgårde (og hjem igjen) før kinesisk nyttår. Når man skal hente i Guangdong må man egentlig belage seg på å være borte i tre uker, men her har man visst bedt provinsmyndighetene om raskere saksgang, og i dag fikk vi vite at det har gått i orden.

I dag kom de såkalte NTA - "Notice of Travelling to China for Adoption" fra CCAA. Dermed er alt klappet og klart for avreise.

Det vil si: Det er det ikke. Det er tusen ting som skal ordnes. Jeg løper rundt min egen hale mens jeg skriver lange lister i hodet (og noen på papir). Vi skal oppholde oss både i Beijing og i Guangzhou, og må derfor ha med både vinter- og sommerklær. (I Beijing er det syv kuldegrader, og i Guangzhou 26 varmegrader.) Til oss selv - greit nok - men også til Ulrikke som vi ikke kjenner størrelsen på.

Det maler en evig tankekvern av visumsøknader, vaksiner, sengetøy og barneromslampe (gardiner!), små plagg i ull (iik, votter!), små plagg i bomull, batterier til fotoapparat, søknad om barnetrygd og permisjonspenger, adapter til mobiltelefonlader, og i det hele tatt. Og sko! Der vi tross alt har en viss idé om klesstørrelsen, har vi virkelig ingen anelse om hvilken størrelse hun bruker i sko. (Har hun små føtter som sin mor, tro? De ser nokså lange ut på tildelingsbildet.)

Vi har mottatt masse detaljert informasjon om alt fra hotell og sightseeing til pakkeråd. Tips i forbindelse med overtakelsen og tiden etterpå, og viktige papirer vi må ha med oss. Blant annet passbilder i hopetall, flere kopier av passene våre, og kopier av alle dokumenter utstedt i forbindelse med adopsjonsprosessen (det er ikke få). Samt en del dokumenter i original. Ordlyden "om NTA ikke kan fremvises, kan adopsjonen faktisk stoppes" er ikke direkte beroligende for en som allerede har hjertet i halsen ved tanken på å glemme noe.

Men vi skal nok komme oss vel avgårde. Og dette er en dag for glede, ikke hjertesukk (om noen feilaktig skulle ha opplevd innlegget som dét)! Jeg skulle bare ønske dagene ikke var fullt så travle. (At det er Texas på jobb gjør ikke saken bedre.) Tusen takk for alle utrolig hyggelige hilsener og lykkeønskninger per mail, SMS, fjesbok, diverse forum, og ikke minst her i bloggen. Snakk om overveldende respons. Jeg har ikke rukket å svare på alt, men det er blitt lest og satt stor pris på.

Posted by Kristiane at Januar 8, 2008 10:56 EM
Kommentar

Så spennende, Kristiane! Endelig blir alt så konkret. Ikke bekymre deg for skoene, de kan kjøpes i Kina - de har skobutikker der også :) Ha en riktig god tur!

Postet av: Ellen at Januar 9, 2008 12:06 FM

gleder meg til at ttt smelter sammen med "thats me in the corner..."

tenk nå har diu snart en liten jente i livet ditt og plutselig ikke så mye å si om adopsjon

GOOOOD TUR:)

Postet av: anneb at Januar 9, 2008 12:30 FM

Jeg teller ned med deg. Og gleder meg noe sinnsykt til å høre hvordan hentereisen gikk.

Postet av: Lin at Januar 9, 2008 4:24 FM

Innmari lykke til, hysterisk fniseferdig glad på deres vegne. Medvind dit og tilbake.

Postet av: Kevin at Januar 9, 2008 8:13 FM

GOD TUR:-) Gleder meg til å få se prinsessa og høre om Kina.

Postet av: Roger at Januar 9, 2008 9:33 FM

Wow, så konkret! Jeg har ikke fått sagt det ennå men: Gratulerer! Jeg har lest denne delen siden du linket den til hovedbloggen og har fått et ørlite innblikk i prosessen. Tusen takk for at du har delt det med oss.

Klær og sko har de jo i Kina også. Men ta med ull. Som småbarnsmor har jeg oppdaget ullas fortreffelighet. Varmt men ikke klamt når det er kaldt og kjølende i varmen. Lykke til! Ha en aldeles fortreffelig tur.

Postet av: Icerose at Januar 9, 2008 10:03 FM

Jeg er helt sikker på at dette kommer til å gå aldeles strålende. Enten du husker eller glemmer votter og sko, dere har med dere tonnevis med kjærlighet og et oppriktig ønske om å være mammaen og pappaen til Ulrikke. Det er det eneste dere trenger.

(men dobbelsjekk at dere har med alle papirene, bare for å være helt sikker)

Postet av: Stine at Januar 9, 2008 10:53 FM

Så flott at de har fått datoen, og at det er så kort tid til da! Jammen spennande dagar! Tenk, det er berre snakk om dagar før de har Ulrikke i armane dykkar, før de kan klemme henne og kviskre små ord i øyret hennar, ord ho ikkje forstår, men som ho kanskje likevel "forstår" fordi dei kjem saman med mange smil og gode ansikt.

Forstår godt at dagane er travle no. Skulle kanskje hatt 3 veker permisjon før hentereise også, akkurat som vi andre har 3 veker før termin...

God tur! Lykke til!

Postet av: Gry at Januar 9, 2008 12:18 EM

Lykke til. Vi var noenlunde de samme stedene i februar. Det var forskjellig temperatur nord og sør i landet, men det var en del vind. Så vindtett er bra. Bedre det enn tykke klær.

Postet av: Bestemor kanskje i 2009 at Januar 9, 2008 12:53 EM

Størrelser: hun er 2år ca, er hun ikke? Min toåring bruker str 86/92 /størrlesene er i antall cm barnet er..), men en liten kineserpike er muligens litt mindre? Tror str 80/86 i klær til henne vil passe :)

Postet av: Marthe at Januar 9, 2008 3:31 EM

Mitt tips som elektronikkbransjeansatt er ekstra minnekort i fleng til kamera hvis dere ikke skal ha med bærbar pc. Er så leit å måtte prioritere underveis og dere kommer nok til å ta maaaaange bilder. Og gratulerer igjen og masse lykke til!

Postet av: Allegra at Januar 11, 2008 12:50 FM

Hvor dejligt - det er jo lige om hjørnet:)
Én ting jeg kan komme i tanke om, som der ikke står på din liste er computeren - vi MÅ da høre, hvordan det går dernede!!!

Sko - gode børnesko - kan med fordel købes meget, meget billigt i Kina. Vi fandt sko flere steder - undergrundsmarkeder og magasiner - med gummisåler og skind ovenpå. Jeg ÆRGER mig over at vi ikke købte flere - også til Amalie!

Iøvrigt - hvis I havde mellemlandet i København på vej hjem, så havde jeg stået og heppet på jer i ankomsthallen - men der var I jo nok alligevel ikke kommet ned :(

Postet av: Mette at Januar 11, 2008 9:10 EM

Jeg får helt gåsehud for det betyder jo at I allerede har fået jeres kuldklump i armene. Jeg glæder mig meget til at læse om hvordan det er gået.

Postet av: Rikke at Januar 23, 2008 11:03 FM

This article aihecved exactly what I wanted it to achieve.

Postet av: Cornelia at Desember 20, 2011 2:03 FM

6NVY93 oifldfyyrfes

Postet av: wfbxgkgkq at Desember 20, 2011 9:20 FM

kdg2d1 vzzdvnxjegnq

Postet av: vuyqemhod at Desember 21, 2011 6:48 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):