August 27, 2007

På TV3 i kveld

Fra Aftenpostens TV-sider:

Familien Beckham i LA

Br. dokumentar. I dette programmet følger vi to kopier av herr og fru Beckham som tester kjendisstedene i LA for å se om Victoria og David vil få stjernemottakelse eller ikke. Vi blir med inn i eiendommene paret var på visning i og snakker med fotografen David Aguilera om parets nye naboer.

Enda så glad jeg er i å ta løpefart og sparke inn åpne dører, synes jeg det er ganske døllt å mjære i vei om hvor mye drit som vises på TV generelt, og på TV3 og TVNorge spesielt. Man må gjerne mene det, men jeg blir litt matt av folk som går ut av sin vei for høylytt å begråte forflatningen reality- og annen såkalt søppel-TV fører med seg. Samt å skryte av at de aldri ville finne på å se slike programmer selv.

Men ideen bak dette programmet var litt vel tynn, kanskje? Vel er det reality-genrens vis å koke suppe på en spiker, men her kan jeg ikke se at man har så mye som en tegnestift engang. To dobbeltgjengere av ekteparet Beckham oppsøker barer og restauranter i LA for å teste om de vil få stjernemottakelse (sic) når de flytter til byen. (Who fucking cares?) Deretter får man se eiendommene paret ikke kjøpte, før en eller annen fotograf snakker om (ikke med) naboene. Det hele torgføres ovenikjøpet som en dokumentar.

Postet av: Kristiane at August 27, 2007 8:27 EM
Kommentar

Dette konseptet går vel inn under den misforståtte kategorien om at det er slike underholdningsprogram folk vil ha. Tror ikke på at dette er noe folk vil ha, men regner det for sannsynlig at dette er program folk er blitt innbilt at de vil ha. TV3, TVNorge, TV2 og andre kanaler er stappet av slikt. Takk for at vi har reklamefrie kanaler som NRK, SVT, BBC, DR.

Postet av: Espen at August 27, 2007 11:05 EM

mjære?

Postet av: Knut Albert at August 28, 2007 1:51 EM

".. og det var HER en 18 år gammel gutt IKKE ble påkjørt og drept etter at en annen 18-åring IKKE inntok store mengder alkohol og som IKKE satt seg bak rattet og IKKE kjørte over førstnevnte."
Javeljaa.. Snakk om å lage dokumentar på noe som KUNNE vært. Eller suppe på spiker om du vil.

Postet av: Elisa at August 28, 2007 2:46 EM

Well, kapitalismen fungerer slik at det som folk er villige til å se, er det som blir vist. Vi kan derfor konkludere med at mange nok mennesker i Norge er villige til å se på dette programmet til at TV3s annonsører er villige til å betale dem for å sende det.

Den dagen mange nok zapper innom bokbadet og blir værende der blir konseptet kjøpt opp av komersielle tv-kanaler og lansert verden over. Dette vil i tid være sammenfallende med flygende griser, jordbæris i helvete og meg på FrP-lista

Postet av: Pjotr at August 28, 2007 3:52 EM

Knut Albert: Heh. Jeg ser jo at det ikke er oppslagsord:

http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=mj%E6re&begge=S?F8k+i+begge+ordb?F8kene&ordbok=bokmaal&s=n&alfabet=n&renset=j

... men det betyr selvsagt å kværne om, å gjenta seg selv. I min verden, i hvert fall. :)

Espen, Pjotr: Nå borger ikke NRK nødvendigvis for kvalitet (som dere sikkert er klar over). To tirsdager på rad har de f eks, i anledning tiårsdagen for prinsesse Dianas død, sendt en helt usannsynlig "dokumentar" om de siste ukene av prinsessens liv. Skuespillere gestaltet Diana og Dodi (og til og med prinsene William og Harry), og det hele var selvsagt fri fantasi/spekulasjoner av en annen verden. Jeg klarer ikke engang beskrive det, så drøyt var det.

Elisa: Knis.

Postet av: Kristiane at August 28, 2007 6:15 EM

Hurra! Endelig skal vi få anledning til å se hvordan stjernene opplever omverdenen. Dette har jeg bare ventet sååå lenge på at det knapt kan uttrykkes med ord. Nå skal jeg jaggu faen (ta den og gjør fjærstrykeraktig!) følge med å lære noen triks om dokumentarfilmproduksjon.

Jeg skal lage dokumentar selv. Nemlig. En firetimers. Jeg har viet store deler av min tilmålte tid på jorden til å følge med på alt superkjendisen og curong-guruen Ralmikk Smygolainen foretar seg. Dager og uker har jeg tilbrakt lurkende rundt i nærområdet der han bor utkledd som skaubjønn (han bor eksklusivt til litt for seg selv kan man si...) med mitt lynmoderne Kodak Instamatic 7300 med turbo og kubeblits klart for action. Har det i håndleddstropp må vite, og med en rask bevegelse - ikke helt ulikt Morgan Kane - har jeg skutt sjefsmotivet!

Så langt har jeg fantastisk flotte fotografier av ikke så rent få truser med navnet på en slik romfartstingest på, en schwææær lastebil og noen eldre damer og herrer som virrer rundt i traktene der mer eller mindre i ørska. Fanget noen flotte bilder av Ralmikk på samvirkelaget også og en dag reiser han nok til byn. Og DA - da har jeg virkelig noe som kan konkurrere med han derre Blekman ellerhvadetnåvar om beste sendetid på TV3. Til dere som gleder seg til Breklam dokumentaren - vent til dere ser Ralmikk & co boltre seg i fullprisvarer fra samvirkelaget og hjemmebrent på kammerset. Spent på om stjernestatusen føyser curongstjernen fremst i køen foran pølsekiosken hjemme i Vekkevik[1]? Følg med, her har jeg en sikker vinner til tross for at det er finsk fjernsynsteater fra 1972 på NRK samme kveld - grådig tøft å slåss om seertallene med slike ting på Rikskanalen...

Altså. Vi har dører og vi har sparkeføtter og her tar jeg rennefart fra øverst i bakken i det jeg med begeistring langer ut og proklamerer: "reality"-serier og slike "dokumentarer" som det der suger småstein sammen med Se & Hør! Ahh... Det skulle få dørbladet tvers gjennom veggen tenker jeg...

Postet av: svartekatt at August 28, 2007 8:39 EM

Er det ikke dette som heter kontrafaktisk historie?

Postet av: marken at August 29, 2007 10:45 FM

Pjotr, det er ikke akkurat slik kapitalismen fungerer. Da ville jo selgerne være nødt til å sitte på gjerdet og vente på at kundene skal bestemme seg. De må FÅ oss til å ville kjøpe produktet. I dette tilfellet er det Kristiane som spiller djevelens advokat, og tvinger oss til å diskutere et program vi slettes ikke hadde tenkt til å se på. Men som vi nå er litt spente på om var så ille som hun antyder. Mer skal det ikke til.

Postet av: pegs at August 29, 2007 2:09 EM

Så veeeldig spent er jeg ikke akkurat. Har litt tro på å forby all søppelfjernsyn (inkludert debattprogrammene på TV2) og kun sende kvalitet. Dette som et ledd i en strategi om å redusere tempoet i fordummingen av samfunnet. Hva som er kvalitet er det vel en del subjektive meninger om, men mon tro om ikke finsk fjernsynsteater kunne bli populært igjen. Foreslår Hugo Chavez som konsulent.

Postet av: Espen at August 29, 2007 10:00 EM

Alle kjendis-"dokumentarer" er jo uhyre tynn suppe kokt på en latterlig liten spiker. Jeg så en sånn greie som konkluderte med (såvidt jeg kunne forstå) at den viktigste årsaken til Hollywood-kvinnenes skjønnhet (eller hvafaen) var en spesiell type hårføner.

Postet av: Lill at August 30, 2007 7:25 FM

Ikke klag. Heller teppebombing på alle kanaler med kjendisimitatorer på fatcamp mens de pusser opp huset sitt og danser rhumba enn tilbake til enkanals-Norge. Heller velge mellom flere typer dritt enn være fanget i "tsjekkiskanimasjonsfilmfordesmåoghelenorgesharaldtusbergfordevoksne"-helvete.

Et lite minne fra TV i Nord-Norge på 80-tallet:
"Den amerikanske rocke-artisten Bruce Springsteen vitja Oslo i går . Dette var Dagsnytt, no kjem Trim for Eldre i reprise fra Tysdag".

Bitter nå.

Postet av: Kevin at August 30, 2007 2:01 EM

Ikke for å være vemmelig, men Trim for eldre var nok tatt av plakaten da Bossen "vitja" landet. Og det gikk aldri etter nyhetene. Jeg vil egentlig tilbake til en kanal, jeg. En lisensfinansiert monopolkanal sender litt for alle, og kan ta seg råd til å satse på kvalitet. Mangfold gir enfold i eteren!

Postet av: pegs at August 31, 2007 4:59 EM

Lill - tror du må ha sett på TV-shop.

Postet av: trofast lurker at September 3, 2007 12:18 EM

Virea: JA! Kunne knapt styre meg. Tenk, Hattings for mindre pneger enn vanlig. Kan kun tenke meg et par ting her i verden som er like moro.Hanna: Ehhm. NEI! Du kan kanskje fe5 se det ved personlig oppmf8te (ettersom du da alikevel ser originalen in vivo), men internetten fe5r aldri bildet mitt. Det er for mange muligheter for kreativt misbruk. Vil ikke se hodet mitt montert pe5 en eller annen krigsforbryter fra Bezlan eller at en eller annen tysker holder opp mitt (noe manipulerte) avkuttede hode

Postet av: Celia at Juli 13, 2012 5:30 EM

rWUKnx ooagfospttwu

Postet av: megxpqmn at Juli 14, 2012 7:59 FM

D7UBHF pijcnmeeuonf

Postet av: kvjqin at Juli 15, 2012 10:43 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):