Februar 28, 2007

Bekjennelser om barnslighet

Jeg er også umoden og barnslig på andre måter. For eksempel er mitt hjerte stort og åpent for college punk. Dette en type musikk jeg for det første er alt for gammel for. Jeg burde dessuten uansett ikke like den, av den grunn at jeg også liker god, gammel og kredgivende punk. Dermed er man jo egentlig programforpliktet til å fnyse av kvisete tenåringer fra USA, som spiller melodiøs, iørefallende, lettvint og (som oftest) apolitisk musikk. Musikk som gjerne blir brukt i tenåringsfilmer.

Men jeg digger det. Det er særlig når jeg løper jeg hører på denslags musikk. Eller på fest. Hvis jeg er i form og finner en Offspring-CD i hyllen, er det store sjanser for at jeg kort tid etter befinner meg på dansegulvet mens jeg skråler My friend's got a boyfriend/Man she hates that dick. Er jeg blant riktig dannede mennesker blir det gjerne litt sånn - Hysj, barn-stemning, men er jeg heldig får jeg med meg flere.

Green Day blir jo nesten stuerent i denne sammenheng, men hva gir dere meg for et fjortisband som Blink-182? Jeg har riktignok bare én plate med dem, men den inneholder til gjengjeld låter som What's My Age Again? og Going Away To College. Wheatus' Teenage Dirtbag kan jeg utenatt.

Men det blir verre. Dette innlegget skal nemlig først og fremst handle om avføring. Som tidligere nevnt synes jeg denslags er morsomt. Jeg får meg riktignok ikke til å skrive b-ordet rett ut, men de av dere som har fine fornemmelser bør nok likevel hoppe over resten av innlegget. Jeg skal skrive noen ord om arbeidsplasstoalettproblematikk.

Alle har vel opplevd det. Du er på jobb, skal på do, og finner toalettet i dårlig forfatning. Det vil si, det stinker der. Det er forsåvidt greit nok; jeg er flink til å ikke puste gjennom nesen, når det er påkrevet. Men når man så (i en fei) har gjort seg ferdig, og skal forlate toalettet. Da gjelder det å ikke bli sett. Det verste er hvis det står noen utenfor og venter i kø [1]. De vil jo selvsagt straks tro at det er du som er opphavet til stanken. Og man kan jo ikke si noe om det heller. For det første virker man da passe nevrotisk og gal. I tillegg har vi den gamle reglen Den som fisen først oppdager... og så videre.

Det vil si, jeg trodde man ikke kunne gjøre det. Inntil nylig, da jeg fikk erfare noe annet. Og jeg sto ikke engang i dokø. Nei, jeg satt inne på mitt kontor, da en person stakk hodet inn for å fortelle at dersom jeg skulle på do, og syntes det luktet vondt der, så skulle jeg vite at det i hvert fall ikke var ham/henne som sto bak. Først holdt jeg på å falle av stolen, men siden lo jeg inni meg resten av dagen.


(Og så, en fotnote nesten like lang som innlegget, gitt.)

[1] Et sted jeg jobbet før hadde vi alt for få toaletter. Ofte sto jeg rett og slett i dokø i arbeidstiden. Dette burde selvsagt fått direktøren i en bedrift som sliter med lønnsomheten til å iverksette tiltak. Men nei.

Jeg sto ikke i dokø på jobb på samme måte som jeg gjør på et utested. På jobb handlet det mer om å sveve tilsynelatende formålsløst rundt i nærheten av toalettene, mens jeg med spisse ører forsøkte å fange opp lyden fra dørlåsen eller rennende vann i kranen. Når dette skjedde, var det bare å smette rundt et hjørne, og vente til personen var kommet ut og forsvunnet. Deretter kunne jeg - omsider - gå på do.

Dette fordi jeg 1) ikke liker å bli sett når jeg går inn på do og 2) helst ikke ville vite hvem av kollegene mine som eventuelt hadde laget gasskammer på toalettet (i tilfelle det skulle få meg til å synes dårlig om dem).

Nåvel. Dette forsvinningsmomentet gjorde selvsagt at det innimellom kom en jævel og snek i køen (riktignok uten å vite om det).

Det var forøvrig snakk om to toaletter - unisex - og et lite rom med en vask imellom. Jeg elsker mine gamle kolleger for den stilltiende overenskomsten vi hadde. Dersom to (eller flere) personer møttes i det lille rommet med vasken - vi ble jo dermed stående i kø også for å vaske hender - praktiserte vi ignoreringstaktikken. Vi lot rett og slett som om vi ikke la merke til hverandre.

Like etterpå kunne vi møtes ved kaffetrakteren i kantinen, med joviale smil og hilsener. - Hva gjorde du i helgen, 'a? Men på do rådet taushet og unnvikende blikk. En dyd av nødvendighet.

Postet av: Kristiane at Februar 28, 2007 8:42 FM
Kommentar

Oi oi, her var det høy gjenkjennelsesfaktor for meg! :-) Toalettproblematikk er alvorlige greier.
På min jobb er det ene toalettet svært dårlig isolert mellom avlukkene, slik at om en er riktig uheldig og får en annen person ved siden av seg hører en ALT som skjer, helt ned til forsiktig avrivning av papir. Da har man valget; Den tøffe vil bare drite (bokstavelig talt) i det og gjøre seg ferdig med sitt, mens vi andre forsiktige nok kan falle for fristelsen til å "vente ut" den andre. Noe som kan resultere i at en blir sittende unødvendig lenge og holde seg, med dertilhørende mageknip. Livet er tøft

Postet av: J.Thomas at Februar 28, 2007 10:01 FM

Jeg nikker gjenkjennende til din kø-beskrivelse; sånn er det her også. Men de som designet dette bygget må ha vært litt ute av seg. Toalettene (ett til hvert kjønn) ligger nemlig rett ovenfor kontorer, midt i korridoren. De av oss som er så vanvittig heldige å sitte rett vis a vis toalettene har derfor god kontroll på det meste. Man kan si det er en fordel rent kø-teknisk, siden jeg bare kan snu meg og titte ut kontordøren for å sjekke om det er ledig. Men når det kommer til _lyder_ er dette ikke en spesielt komfortabel kontorbeliggenhet. Noen kollegaer er VIRKELIG mer "bråkete" enn andre...

Postet av: Kristin at Februar 28, 2007 12:32 EM

Kom på et slik do-dikt jeg kom over på en ferge eller noe i den dur for lenge siden. De bevingede ord:
"Some come her to sit and think,
I come here to shit and stink!"

Når det er sagt: trixet er å jobbe på et sted med så få ansatte at do-kø er en ikke-sak eller evt. se til at det er nok avtreder pr. enhet brukere. Et naturlig undersøkelsespunkt på linje med lønnsnivå ved jobbintervju...?

Postet av: svartekatt at Februar 28, 2007 2:09 EM

Hva med bedrifter med åpent landskap, der toalettene er plassert midt i lokalet - og man entrer det aller helligste i alles åsyn: HVORDAN _kan_ man gjøre sitt fornødne - og hva synes man om de som faktisk GJØR det, særlig i de tilfeller hvor toalettene er i ustand, og det hele blir liggende som en pyramide til neste mann? Jeg føler det som et personlig angrep hver gang jeg blir utsatt for denslags.

Postet av: Caroline at Februar 28, 2007 2:21 EM

aaah dette er viktige problemstillinger! Det som er verre er hvis det ser skikkelig grisete ut på do. så grisete som det bare kan gjøre på en guttedo. og så ha en i kø bak deg. for da kan man jo ikke begynne si ifra at det ikke var deg, det blir bare feil... At vi ikke har ordnet dette enda, vi som bor i fremtiden og alt.

Postet av: Kent at Mars 1, 2007 11:39 FM

beatsbydrebydr

Postet av: buy beats by dre for cheap at November 3, 2012 1:22 EM

beats by dre on sale

Postet av: beats by dre cheap sale at November 3, 2012 8:02 EM

This is a high-quality blog. Keep up all the work. I too love blogging here and expressing my opinions.

Postet av: getessay.com at November 14, 2012 11:53 FM

GHD UK

Postet av: GHD Australia Cheap at November 16, 2012 10:58 EM

Cheap GHDS

Postet av: cheapuggbootsoutlet-uk at November 17, 2012 2:40 FM

Cheap GHD

Postet av: cheapghdsale2012.com ghd at November 19, 2012 6:42 FM

GHD UK

Postet av: GHD Hair Straightener at November 19, 2012 10:11 FM

Ugg Australia Boots

Postet av: Cheap Ugg Boots at November 30, 2012 10:13 EM

discount ugg boots

Postet av: Ugg Australia Cheap at Desember 2, 2012 6:39 EM

Sac Lancel

Postet av: cheap ghds at Desember 25, 2012 3:55 FM

Australia Ugg Boots

Postet av: cheap ghds at Desember 25, 2012 12:11 EM

Soldes Sac Lancel

Postet av: Moncler Pas Cher at Desember 30, 2012 1:39 EM

uggs for cheap

Postet av: Moncler Sortie at Desember 31, 2012 11:46 EM

discount cocktail dresses

Postet av: wedding veils and tiaras at Februar 11, 2013 5:32 FM

I hope you do not stop writing these great articles!

Postet av: http://essayswriter.net at Februar 18, 2013 12:22 EM

replica beats by dre

Postet av: beats by dre cheap at Mars 21, 2013 6:00 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):