Januar 6, 2007

To ting

1. Her oppe på toppen av byen har det vært strålende sol hele dagen. Ikke at jeg har hatt noen glede av det; jeg ligger elendig syk på sofaen med vond hals og det som verre er. (Skjønt lykken ved å ligge på sofaen under pledd med en god DVD, og innimellom kikke ut på solskinn og glitrende snedekte grener, skal ikke undervurderes.) Når jeg har vært i kontakt med mennesker andre steder i byen i løpet av dagen, har de nektet å tro at været er så vakkert her oppe. De forteller om tett tåke i lavereliggende strøk. Og jeg fikk se det selv da jeg var en tur på Ultra på Bryn rett før stengetid; allerede på Tveita var det helt grått, og vemmelig rå luft.

2. God DVD, ja. Jeg er i ferd med å se Twin Peaks, for aller første gang! Dette er en av mange serier jeg har gått glipp av. Den gikk på fjernsyn på et tidspunkt jeg aldri var hjemme på fredager. (Jeg tror jeg gikk siste året på videregående, eller kanskje var det andre.) Noen år senere var jeg kjæreste med en gutt som hadde hele serien på video, men jeg fikk bare sett første episode før vi sluttet å være sammen.

Jeg tør ikke tenke på hvor mange referanser jeg har gått glipp av ved å ikke kjenne denne serien. Men jeg har inntrykk av at det er mange. Nå har Ulrik gjort en innsats, og kopiert alle pappas gamle VHS-kassetter over til DVD. Jeg har så langt sett tre episoder, og er vilt begeistret (selv om det også er nifst). Jeg klappet i hendene av fryd da Trey fra SATC dukket opp som FBI-agent Cooper. (- Det er jo dét han er kjent som, da, kommenterte Geir Ove foraktelig.)

Jeg har 26 episoder igjen, så for en gangs skyld lar jeg meg ikke provosere av det elendige utbudet av lørdagsunderholdning på TV.

Postet av: Kristiane at Januar 6, 2007 7:00 EM
Kommentar

Twin Peaks er en kongeserie! Jeg holder på å se sesong 2 igjen etter 16(?) år, og jeg må si at den har ikke tapt seg.

Du er forresten tagget herifra:
http://www.ellendahl.com/blogg/?sak=20070101_2

Postet av: Ellen at Januar 6, 2007 9:13 EM

Ad pkt. 1: Her i vest - regn. 71 døgn på rad. Selv den mest innbarkede bergenser begynner å få nok, og selv mener jeg bestemt å se gryende tegn til utvikling av gjeller. Evolusjon på sitt beste.

Ad pkt.2: Jaggu skal du få pleie halsen og det som verre er om du skal klare å holde på elendigheten lenge nok til å rekke over hele 26 episoder fra sykeleiet! Det vil nok kreve daglige turer ut i snøen (hmm... hva er nå det igjen...) kun iført tatoveringen (som forøvrig var kledelig). Gi endelig en lyd hvis du finner ut av dette med de glippede referansene. Jeg har nemlig aldri sett Twin Peaks og føler ikke det som noe savn i hverdagen. God bedring forresten...

Postet av: svartekatt at Januar 6, 2007 11:57 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):