Oktober 16, 2005

Selen

I en skuff fant jeg selen. Den er kjøpt på akvariet i Bergen, jeg var vel seks-syv år gammel da jeg fikk den. Malingen på øynene og snuten er nesten helt slitt bort. Før var de sorte og blanke; nå kan man se at øyne og snute i virkeligheten er små spikere, eller stifter. Slitasjen gjør at blikket - som alltid har vært sørgmodig - nå er enda tristere. Men det er bare tilsynelatende, for jeg har gitt den så mye kjærlighet at den nesten ikke har pels igjen rundt snuten. Den lukter fremdeles umiskjennelig sel når jeg legger nesen i gropen der ryggen skråner opp mot det lille, glatte selhodet. Det er nesten ikke til å tro, for den har i lang tid delt skuff med en boks kongerøkelse.

Postet av: Kristiane at Oktober 16, 2005 2:25 EM
Kommentar

Takker for artige hverdagsbetraktninger!!
Jeg oppdaget siden din ved en tilfeldighet for et års tid siden, da jeg satt å søkte på "toscana"..Der dukket bildene dine fra Toscana opp, jeg leste litt på bloggen din, og siden har du ligget på favoritter.
Jeg ville bare si at jeg har maken sel, og da jeg så bildet av selen din, husket jeg plutselig på at den smakte salt!!!!Æsj..jeg suttet på bakparten på den da jeg var lita....jækk, for et smaksminne å få...men, ifølge mor var jeg en liten gnager da jeg var lita...spiste opp hankene på håndveska hennes(som også smakte salt skinn), og hjørnene på ei silkepute, utallige vottetomler, og remmene på skistavene(de var også salte)..
Jeg er nå over 40, og har heldigvis sluttet med slike ting!Men, jeg er fortsatt glad i salt...

Postet av: Hanne at Oktober 16, 2005 3:07 EM

Den selen er min!

Postet av: ulrik at Oktober 16, 2005 6:05 EM

Ulrik: Skriik! Da jeg holdt på med selen i sted, oppdaget jeg ganske riktig at den er merket med en liten U under den ene luffen. Men hvordan kunne du vite det? Du er nifs. Og hvor er da min sel? Jeg hadde jo også en.

P.S. Jeg tror den U-en nå står for lille Ull...

Postet av: Kristiane at Oktober 16, 2005 6:21 EM

Jeg tok det for gitt at du en eller annen gang har stjålet den av meg, slik du for så vidt hadde for vane å gjøre med alle mine lekre ting.

Husker du at du gjemte unna en flott notatblokk jeg hadde fått. Under bokhyllen på mitt rom! Du skulle da hente den ved en passende anledning, etter at jeg hadde glemt den. Snedig plan, men du ble oppdaget.

Postet av: ulrik at Oktober 16, 2005 6:57 EM

Arti er det at jeg har en prikk lik sel fra Holmenkollen.. :)

Postet av: Andreas at Oktober 16, 2005 7:07 EM

Ulrik: Jeg husker det med den skriveblokken som du hadde vunnet på 17. mai. Men å tuske til meg dine saker var IKKE noe jeg pleide å drive med. Og du bør fortsatt gå stille i dørene etter den famøse stikkontakt-episoden:

http://www.kristiane.org/archives/000211.html

Andreas: En sel fra Holmenkollen?! Du store min.

Postet av: Kristiane at Oktober 16, 2005 7:53 EM

Min sel er også fra Holmenkollen-museet. Husker at valget sto mellom den og en liten notisbok med pelsomslag-nøkkelring. Selen har levd sitt liv pent oppstilt på en hylle sammen med porselensfigurer, slik enkelte souvernirer ender opp. Nå skulle jeg ønske at min sel også manglet masse pels rundt snuten sin...

(PS, Kristiane: når kommer nye Frøken Smilla-bilder?) ;D

Postet av: Christin at Oktober 16, 2005 9:46 EM

Fin sel.

Leste nettopp stikkontakt-episoden det ble henvist til :D

Utrolig bra!

Postet av: Jon at Oktober 17, 2005 3:25 EM

En sånn sel hadde jeg også! Fikk den da jeg var ni år (i 1983) da jeg var i Hammerfest på ferie. Husker akkurat hvordan den luktet. Husker at jeg hadde den stående i en sånn settekasse-hylle på veggen sammen med andre "skatter".

Postet av: shecat at Oktober 19, 2005 1:13 FM

Når du først er inne på dette med søskenkjærlighet (den edleste utgaven av dem alle?), oppfordres du herved til å gjengi detaljene rundt den gangen du holdt lillebror nede (dvs. satt oppå med hendene hans i jerngrep ned i teppet) og skulle skremme ham til fornuftighet. Så vidt jeg erindrer hadde dette noe med salvia/sleving å gjøre…

Postet av: Catskij at Oktober 19, 2005 1:46 EM

Hei Kristiane
Jeg husker da dere bodde i Tromsøgata. Da kom du ogsa fram med små dingser og souvernirer fra barndommen som du hadde et nostalgisk forhold til. Er egentlig litt lei meg for at jeg ikke kan dele liknende historier med deg, da de fleste av mine duppeditter og småting fra barndommen forlengst er hjemme hos far i himmelen, eller ble ødelagt av mine brødre

Postet av: Henning Strøm at Oktober 20, 2005 1:22 EM

Har nominert deg til Gullbloggen :-)

http://www.dagbladet.no/weblogg/blog.php/debbie8/post/3450#form_start

Postet av: Roger Steinbakk at Oktober 21, 2005 10:41 FM

Tusen takk for det, Roger! :) Det ble jeg veldig glad for, selv om jeg blir matt av blogg-meg-her-og-blogg-meg-der, som man ser over alt for tiden. Pompøs- og metablogging meg langt inn i bloggosfæren...

Henning: Du store min, du her?! :)

Postet av: Kristiane at Oktober 21, 2005 11:40 FM

Ja er enig om att man blir litt sliten av bloggsnakket(men det er kanskje slik med alt som er i vinden/tiden?).Kanskje alle etterhvert går inn i Bloggdepresjon?
ref: http://www.miromurr.no/bibliotek/
(han har litt om depresjonen litt nede på siden.ca.21.aug.)
Nå er det tid for avspasering og øl :-)
For det er fint vær og SOL!!! i Bodø.
Go Hælg

Postet av: Roger Steinbakk at Oktober 21, 2005 2:55 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):