Februar 25, 2005

Get a life!

I dag har vi vært på svenskehandel i Strömstad! Selv om Polly nå er i nesten daglig bruk, glemmer vi lett at vi kan gjøre sånne ting som vi lengtet etter da vi ikke hadde bil. Som turer til Son, Strömstad eller Åsgårdstrand.

Men i dag hadde vi fri fra jobb, og dro avgårde litt utpå formiddagen, for å handle belgisk øl og kyllingfileter. DJ Kri sang av full hals etter egen musikk, der vi for avgårde i retning Østfold. Solen skinte, og vi kjørte innom vakre Hølen, et av mine favorittsteder på linje med Moelv og Vestlandet.

Men rett før Halden var det full stopp. Og jeg mener full stopp, en lang stund sto vi faktisk bom stille. Jeg skrudde frenetisk på radioen for å finne en kanal der det kunne tenkes å komme trafikkmeldinger, men både P1, Kanal 24 og P4 var heseblesende og støyende inne fra Oberstdorf. Vi sneglet oss avgårde på tomgang, og spekulerte på hva som kunne ha hendt. En ulykke? Eller veiarbeid, vi la jo merke til at det bygges et nytt kjørefelt langs E6. Med ett begynte bensinlampen å lyse illevarslende, og vi ble virkelig nervøse.

Etter langt om lenge kom vi utrolig nok til en bensinstasjon. Mens Geir Ove tanket opp, gikk jeg inn på stasjonen, der jeg gestikulerte ut mot køen som stadig sneglet seg forbi, og spurte om de hadde hørt noe om hva som var på ferde. De ansatte bare lo, og fortalte at slik er det hver eneste dag. Eller, det var kanskje litt ekstra trafikk på grunn av vinterferien, men daglig står bilene i stillestående kø de siste fem kilometrene før grensen. !!!

Jeg kan ikke begripe at folk vil seg selv så vondt. Og kom ikke og fortell meg at det er armod som driver folk over grensen for å handle. Ja, jeg er opprørt (og litt skamfull over å ha vært en del av dette).

Postet av: Kristiane at Februar 25, 2005 6:41 EM
Kommentar

En gang (i arbeidsmedfør selvfølgelig)jeg skulle til Sverige, tok min kollega brått og uten forvarsel av til Halden. Det er omtrent der køen begynner. Vi kjørte gjennom Halden by, det er alltid spennende med nye byer, sneiet legendariske Tistedal og befant oss på blå/grøna vegen. Denne veien går langs Iddefjorden, den er smal,svingete og fullstendig u-traffikert. Det tar neppe kortere tid, og det er en del lenger, men bonusen er ok.; Nye steder, byer og veier, ingen kø og en Arthur Omre aktig smugler følelse nårdu krysser svenskegrensa på en liten bygdevei.
Jeg spurte aldri hvordan han hadde oppdaget veien, men han har alltid belgisk øl i kjøleskapet og kyllingfileter i kjøleskapet, samt tusener på tusener med svensk røyk og usedvanlig god økonomi. Uansett en vei å prøve.

Postet av: espen at Februar 25, 2005 7:05 EM

aj, HØLEN!!! Endelig noen som vet hvor Hølen er. Der bor morfar, onkel og tante. Hurra for Hølen, og bevisstheten om Hølen:)

Postet av: silje at Februar 26, 2005 2:10 FM

Hmmm... pussig, det pleier å være i sommerhalvåret at det er SÅ mye kø. Vinterferien må ha skylden, og det at det er helg. Torsdag ettermiddag gikk trafikken nemlig svært så glatt, og fryser'n og skapene er igjen fyllt av masse snadder her. (Andebryst anbefales, f'resten!) Vi som er så teite at vi røyker sparer dessuten så store beløp på shopping over grensen at det får heller stå sin prøve med litt køkjøring i blant.

Postet av: Kirsti Dahle at Februar 26, 2005 7:12 EM

Gud, også kjent som Tor Åge Bringsværd, bor vel også i Hølen?

Må huske å kjøre nedom der neste gang anledningen byr seg...

Postet av: Hjorthen at Februar 27, 2005 7:43 EM

Som tidlegare Halden-bebuar må eg seie det er kjekt å høyre at Blågrønneveien er kjend av fleire. Dette er jo eit turismesamarbeid mellom kommunane kring grensa.
Men eg pla i grunn å ta over Svinesund sjølv når eg skulle bedrive handelslekkasje. Som fattig student syntes eg kanskje ikkje det var det verste eg kunne gjere..

Postet av: Signe at Februar 28, 2005 4:56 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):