November 7, 2007

Adopsjonssyklusen (eller ...og sånn går nå månedene)

Flere har spurt om gangen videre etter at man har fått forespørsel om barn. Jeg drar like godt til med en hel månedssyklus, i grove trekk.

Like etter en tildelingsrunde - og det er jo akkurat der vi er nå - blir det som regel stille en stund. Nå er ikke CCAA verdens mest åpne organisasjon (dét var dagens understatement), så det meste baserer seg på rykter.

Vel. Adopsjonsverden ligger altså i dvale, utladet etter påkjenningen. Spenningen rundt bekjentgjørelse av månedens cut off, og deretter spekulasjonene rundt - når sendes tildelingene?, - når kommer de til USA og, ikke minst, - når kommer de til Norge?!, kan slå luften ut av den mest energiske.

Så, omtrent midt i måneden, begynner ryktene om neste tildelingsrunde å svirre. Dette er nesten alltid positive rykter. Ingen vet helt hvor eller hvordan de oppstår, men de sprer seg raskt på nettet. Noen ganger har jeg en følelse av at det oppstår en smitteeffekt mellom adoptanter i Europa og USA. En slags hviskelek mellom kontinentene. Det skrives på en amerikansk side at et europeisk byrå har hørt sånn-og-sånn. Dette blir raskt til fem høns på det amerikanske forumet, før saken snappes opp av et europeisk nettforum: "På det-og-det forumet skriver de at..." Og så videre. Og positive rykter vil alle låne øre til!

Selv en gammel rev som burde vite bedre, lar seg rive med. Saken er at hadde det ikke vært for oppturene disse periodene gir, hadde adopsjonsprosessen vært enda tyngre.

Når det nærmer seg månedsskifte, blir ryktene mer edruelige. De siste dagene er det gjerne én dato som peker seg ut. Denne datoen ligger gjerne et sted mellom worst case- og horrid case-scenarioet, og dessverre viser den seg som regel å være riktig. (Men håpet bevares til det siste.)

Spenningen utløses når CCAA oppdaterer sine nettsider. Vi som bor i Norge får gjerne bekreftet cut off idet vi logger oss på om morgenen; da er arbeidsdagen akkurat ferdig i Beijing. De som har fulgt med her en stund har nok fått med seg at skuffelsen gjerne er stor når cut off bekreftes. (Dagens andre understatement.)

Tildelingene sendes så med kurérpost fra Beijing. Av en eller annen grunn når de bestandig USA - både øst- og vestkysten - før de kommer til Norge.

Når adopsjonsforeningen i Norge mottar pakken, må papirene oversettes og gjennomgås nøye. Hvor lang tid dette tar varierer etter hvor mange tildelinger som kommer. Når alle dokumentene er klare, begynner de å ringe rundt. Oppringningen som følger er i adopsjonskretser kjent som Den Store Telefonen, og i de dager bærer enhver adoptant telefonen tett ved hoften.

Vi er inne i vår 24 syklus nå. Og er veldig klare for å trekke fra hoften om en måneds tid.

Posted by Kristiane at November 7, 2007 10:04 EM
Kommentar

Takk for en flott redegjørelse! Jeg letter nesten fra stolen av begeistring når det for alvor går opp for meg at dere snart er i mål.

Postet av: Elin at November 8, 2007 4:13 EM

Åh, Den Store Telefonen! Jeg får gåsehud og tårer i øynene bare jeg tenker på det. Da telefonen ringte og jeg så det sto "Adopsjonsforum" på displayet...det er så stort. Helt uvirkelig stort.

Har du og mannen forresten klarert hvem av dere de ringer til først? Jeg fikk Adopsjonsforum til å love at de skulle ringe til meg, og ikke til mannen. Han unnet meg heldigvis den æren (og innså vel at ettersom han er elendig til å gjenfortelle en samtale, ville han ligge tynt an dersom det ansvaret ble hans) :D

Postet av: Hanne at November 8, 2007 10:41 EM

Kjære Kristiane, får sommerfugler i magen av å lese dette!

Postet av: Live at November 9, 2007 10:12 FM

Hanne: Det har vi ikke snakket om ennå. Men evnen til å gjenfortelle en samtale er utvilsomt mest velutviklet hos meg (dagens tredje understatement), så det bør nok være meg de ringer. Fikk forresten nettopp tips fra annet hold om at det er lurt å lagre AFs nummer på mobilen. Lurt, lurt. :)

Live! Jeg tenkte sånn på deg i går! Jeg hadde nok tenkt å sende deg en mail når jeg har noe å fortelle - men hyggelig at du fortsatt kikker innom her.

Postet av: Kristiane at November 9, 2007 10:43 FM

Løysinga her må heilt klart være telefonkonferanse!
Eventuelt at de begge tek fri frå jobb sånn at de kan sitte i beredskap ved sida av den samme høgttalande telefonen.

Postet av: Roger at November 9, 2007 1:51 EM

Jeg må bare fortelle at jeg har lest igjennom hele adopsjonsbloggen din, fra begynnelse til slutt, de siste dagene. Og jeg er nå sterkt engasjert og har sommerfugler i magen på deres vegne, til tross for at jeg ikke kjenner dere!

Du skriver helt utrolig godt. Det er både moro, lærerikt og til tider svært rørende å lese denne bloggen. Følger med spenning med videre :)

Postet av: Karine at November 12, 2007 1:24 EM

Hipp, hipp! Spennende!

Postet av: Kristiane V. at November 12, 2007 7:53 EM

Thanks for wirting such an easy-to-understand article on this topic.

Postet av: Doc at Juli 27, 2011 2:21 FM

jSgGns jleaznhzqedd

Postet av: vmzvud at Juli 27, 2011 2:41 EM

HpWlDm bhadrzewlizn

Postet av: ccteezxs at Juli 29, 2011 7:08 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):