September 30, 2007

Godkjent, igjen

Den 21. oktober 2005 fikk vi meldingen om at vi var godkjent som adoptivforeldre av norske myndigheter. Dette var en stor og viktig milepæl i prosessen, og det var en gledens dag. På den tiden var ventetiden i Kina 6-7 måneder, og lite ante vi at vi to år senere fortsatt ikke skulle ha blitt tre.

Denne godkjenningen, eller dette forhåndssamtykket, som det også heter, er bare gyldig i to år. Dermed var vår gilde, kremfarvede godkjenning i ferd med å gå ut på dato, og for noen uker siden søkte vi på nytt.

Torsdag kom bekreftelsen på at vi fortsatt er godkjent som adoptivforeldre. Den kom på vanlig papir denne gang, og vi feiret ikke med cava. Men en glede og lettelse var det. Nå er vi godkjente til 19. oktober 2008, og det får vi inderlig håpe er tilstrekkelig med tid. Godkjenningen kan nemlig bare fornyes for ett år; går det lenger tid må man starte hele prosessen, med sosialrapport og alt, på nytt.

Nå er det heldigvis lite som tyder på at vi må det. En ny tildelingsrunde er ventet hvert øyeblikk som helst, og aldri har jeg vært så spent! Det er ferie i Kina den første uken i oktober, og det ryktes at CCAA jobber denne helgen, for å rekke å matche mest mulig før kontoret stenger. Så jeg er innom nettsidene deres i ett kjør, og håper på nytt.

Cut off-ryktene spenner fra 30.11 til 5.12. Det første vil være en skuffelse, mens blir cut off den 5.12 er det store sjanser for at vi er med i neste runde. Vi er nær nå. Det svimler nesten for meg når jeg tenker på det.

Posted by Kristiane at September 30, 2007 9:07 FM
Kommentar

Eg følger spent med og håpar verkeleg at dei får med mange på cut off denne gangen!
Klem :)

Postet av: Signe at September 30, 2007 2:14 EM

Er det noe håp for at de tar med ekstra mange denne gangen siden de tok med så få sist?
Jeg håper uansett at dere blir tre før jul.

Postet av: Karoline at September 30, 2007 9:09 EM

Krysser alt jeg har for innholdsrik Cut off!

Postet av: Trofast torsk at Oktober 1, 2007 3:01 EM

tenk at jeg har lest bloggen din i 2 1/2 år!!!!!
Tusenvis av klemmer fra meg i Barcelona!!

Postet av: Josefin at Oktober 2, 2007 1:11 FM

Jeg har fulgt denne bloggen lenge, og gleder meg stort over at det nærmer seg veldig for dere. Du skriver så godt om den lange ventetiden og opp- og nedturer at jeg nå faktisk, for litt siden, googlet meg inn på ccaa's sider selv, for å se om dere hadde fått nyheter... Du har gitt mye informasjon om adopsjonsprosessen som jeg er redd jeg ikke ville hatt kjennskap til uten bloggen din, og det takker jeg deg for. Lykke, lykke til videre - jeg krysser fingrene for at i neste cut-off er dere med. Jeg gleder meg til å lese innlegget her når dere har fått barnet deres.

Postet av: Kristin at Oktober 2, 2007 3:25 EM

Tusen takk, alle sammen!

Josefin: Utrolig hyggelig at du fortsatt følger med her. Du har vært med lenge nå. Håper alt er bra med dere. :) Jeg skal forresten til Barcelona i slutten av måneden. Har du et tips om et virkelig, virkelig bra og hyggelig tapassted? (Jeg har jo som du vet besøkt byen mange ganger før, og spist mye god tapas, men om du vet om et sted som jeg absolutt ikke bør gå glipp av...)

Postet av: Kristiane at Oktober 3, 2007 10:48 FM

Hmmm - jeg trodde jeg svarte her i går, ja ja
du kunne ikke du skrive til meg på hotmailen min da
NÅR NÅR NÅR skal du til Bcn???
VÅR beste tapas bar heter Ciudad Condal ( den er kanskje litt sossete, men vi liker maten vi) den ligger på hjørnet av rambla og gran via - på høyre side når du går oppover

Postet av: Josefin at Oktober 5, 2007 12:44 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):