April 8, 2007

Blowin' in the wind

Det er først de siste månedene jeg har følt at vi endelig nærmer oss. På grunn av den økte ventetiden har jeg i perioder følt at vi stadig fjerner oss fra målet, heller enn å nærme oss det. Dette har på en måte også medført riktighet; da vi sendte papirene til Kina lå ventetiden på 6-7 måneder, og litt etter litt har vi måttet venne oss til tanken på ett års ventetid... 14 måneder... 18 måneder. For hver tildelingsrunde har forespørselen om barn synes å være lenger unna.

Men etter nyttår har jeg, som forrige innlegg bærer preg av, ventet med tilfreds harmoni. - Nå er vi så nær at ting er mer forutsigbare, har jeg sagt til alle som spør. - Det blir til sommeren! Juni, juli eller august.

Forrige tildelingsrunde innholdt skuffende få LID. Bare ni dager var med. Dette tok jeg imidlertid med ro; det hadde vært kinesisk nyttår i perioden, og da stenger CCAA sin virksomhet i en ukes tid. Denne månedens tildelingsrunde har jeg sett frem til med stor spenning. Håpet var at den virkelig kunne gi oss en pekepinn om hvilken måned tildelingen ville komme.

Det som har vært årets påskegyser her i huset endte mer nedslående enn jeg kunne forestille meg. Aldri før i prosessen har jeg vært så motløs og skuffet som nå. Bare to dager var med denne måneden; cut off ble 26.10. Dette er all time low. Man vet at det er svært mange med LID i slutten av oktober og november 2005, så denne trenden kan meget vel fortsette. Dermed er tidsperspektivet fullstendig åpent uforutsigbart igjen. Må vi vente i åtte måneder til? Et år? Eller ytterligere atten måneder?

The answer is blowin' in the wind.

Posted by Kristiane at April 8, 2007 3:20 EM
Kommentar

Huff, du har min fulle sympati. Makan til skuffende runde for dere ventere. Håpet er at CCAA har tatt de to datoene som en slags "rydderunde" og at de virkelig dreiser til med tildelinger videre.
Fingrene er krysset på deres vegne. Så knokene hvitner!

Postet av: Hanne at April 9, 2007 9:41 EM

Dette er depresivt. Skal ventetiden aldri ta slutt. Dette fatter jeg ikke. Det blir færre og færre barn frigjort til adopsjon, samtidig blir barna eldre og eldre- det betyr jo at de har vært lengre på barnehjemmet. Eller tar jeg feil?? Håper det er mine depresive negative tanker som spiller meg et puss, og ikke at vi er offer for et storpolitisk spill. Kina har jo vedtatt at de skal bli en økonomisk stormakt. Jeg nekter å gi opp håpet om en Kinareise til jul. (LID mars 05)

Postet av: Anita at April 11, 2007 10:08 FM

Kæreste Kristiane.

Puha - du har min dybeste medfølelse i denne ventetid...
Når jeg tænker på at vi havde LID 25.03.05 og fik barn i forslag 10.11.05 - ja, så er det jo ikke langt de er nået på snart 1½ år...
Jeg håber og ber til for alle jer ventede, at der snart sker et stort hug på den venteliste!

Knus Mette

Postet av: Mette at April 16, 2007 5:26 EM

Det er nesten så jeg begynner å tute hver gang noen spør det uskyldige spørsmålet "hvordan går det med det med adopsjonen?", for det eneste jeg kan si er at det ser ut til å være en prosess hvor man rykker stadig bakover i køen.

Jeg håper virkelig virkelig at du ikke er så langt unna nå! Noe må jo hende????

Postet av: Olava at April 16, 2007 9:48 EM

hei - har fått meg en hobby som gjør at jeg ikke surfer på nettet så mye (derfor er jeg ikke så ofte innom og "hilser på":-) - men i det siste har jeg tenkt veldig mye på deg og dere ( vi har truffet Albertos kusine 2 ganger, som selv har adoptert) og spesielt i helga da jeg var hjemme og så en dansk dokumentar om adopsjons familier OG barn ETTER adopsjonen på NRK2 - veldig interesangt!!!
Det er beundrings verdig den tålmodigheten dere orker å ha - men det er troen på at til slutt går alting godt!
Stor klem

Postet av: Josefin at April 24, 2007 12:22 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):