April 14, 2006

Frøken Tankeløs

På oppfordring redegjorde jeg for den økte ventetiden i Kina, og forklarte litt om årsakene. Da jeg var ferdig strøk hun seg over den allerede godt synlige maven. Deretter ga hun seg til å fortelle om en TV-dokumentar hun hadde sett, fra et kinesisk barnehjem: - Inne på et rom lå en jente som var lagt der for å dø. Ingen av de ansatte gikk inn til henne, og det var de andre barna som ga beskjed da det skjedde. Og så videre, og så videre, jeg orker ikke dvele ved detaljene.

Jeg klarte ikke annet enn å matt svare at dette på ingen måte hørtes ut som standarden på de fleste kinesiske barnehjem, og så skifte samtaleemne.

Men etterpå! Først ble jeg utrolig lei meg. Og så ble jeg sint! Og med sinnet kom jeg på en del beske, ufølsomme svar jeg kunne kommet med. For eksempel fortellinger om sene aborter, skrekkelige syndromer, eller krybbedød (- risikoen er jo større dersom mor har røkt i svangerskapet, vet du).

Men jeg er glad jeg lot være. Derimot skulle jeg gjerne ha gitt henne et realt gråteanfall i fanget. Et med ukontrollerte, langtrukne ul, og snørr og tårer i fri flyt. Da vi holdt på med IVF-behandling drømte jeg om å servere slike anfall til de som flåsete spurte: - Er det ikke snart på tide at det blir småfolk hos dere? eller liknende.

Posted by Kristiane at April 14, 2006 9:51 EM
Kommentar

Hos noen mennesker er slike utmalinger en ryggmargsrefleks - de simpelthen MÅ bidra med noe katastrofeaktig, noe sensasjonelt - jeg har merket meg at dette spesielt gjelder ting som har med med kroppen og dens funksjoner eller dysfunksjoner å gjøre. Ovennevnte episode hørtes ut som et skrekkens eksempel, og jeg håper hun bet seg godt i tunga da hun kom hjem...

Er det ikke rart hvor lett det er å komme med gode, litt spydige og avsluttende onelinere - i etterkant?

Postet av: alliene at April 14, 2006 11:15 EM

Jeg har fulgt med litt her hos deg en stund nå, og føler for å skrive noen ord.

Jeg kommer vel selv under kategorien UFB med en relativt skjelden "lidelse". Og med tid og stunder vil jeg selv være i en "fra to til tre"-situasjon. Forhåpentligvis.
Fordi jeg vet at dette om litt tid er meg, er det godt, på en litt sår måte, å følge med her.

Så jeg vil bare si takk.
Takk for at du deler.
Takk for at du er ærlig.

Postet av: at April 16, 2006 12:09 FM

men vil du virkelig "skånes" for slike tanker hos andre? er det ikke bedre å lære seg til å ta de, bli sterkere av de? folk er ikke snille, og før eller senere blir man konfrontert med det. slik er vi mennesker.

Postet av: mona at April 19, 2006 12:00 EM

uggs outlet

Postet av: salescheapuggboots.com at November 4, 2012 3:26 EM

Cheap GHDS

Postet av: GHD Hair Straightener at November 18, 2012 5:50 FM

GHDS UK

Postet av: GHD Hair Australia at November 20, 2012 3:20 EM

Uggs

Postet av: outletuggbootsstore.co.uk at November 30, 2012 4:21 EM

Soldes Sac Lancel

Postet av: Moncler Doudoune Pas Cher at Desember 31, 2012 5:46 EM

cheap beats

Postet av: cheap studio beats by dre at Mars 15, 2013 3:55 FM

beats uk

Postet av: dr dre beats fake at Mars 22, 2013 3:11 FM

www.premierenyc.com

Postet av: fake oakleys for sale at Juni 9, 2014 7:57 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):