Februar 25, 2006

Vogn-o-rama

I dag har vi kikket på barnevogner! Ikke at vi skal kjøpe vogn på lenge ennå. Selv om jeg klør i fingrene og får vann i munnen av å se vogner på rekke og rad - det er noe uendelig løfterikt over noe så håndfast som en vogn - ville det vært idiotisk at den skulle stå her hjemme og ta opp plass i [forhåpentligvis litt mindre enn] et år.

Så vogntittingen var mest for hyggens skyld, men også fordi vi vil orientere oss i markedet. Jeg registrerer at det fremdeles ikke på noen måte føles naturlig å entre den forbudte verden, selv om vi nå er ute i "lovlig ærend". Jeg var usedvanlig defensiv i butikken, og trådte ett skritt tilbake for alle med store maver. Kanskje er det bare litt trening som skal til?

Men vi fant en flott vogn, som oppfyller de kriteriene vi har satt hittil:

1. Vognen må kunne snus slik at barnet sitter vendt mot den som triller. Dette anbefales av alle adopsjonsforeningene. Barna har aldri sittet i vogn før, og hele situasjonen er selvsagt ny og utrygg for dem. Da er det fint at de hele tiden kan se de nye foreldrene sine.

2. Liten og nett! Det er nemlig poloen Polly, og barnevognen må tilpasses bilen. Jeg er så inderlig lei av å høre folk si: Nå som vi skal ha barnvi jo ha stasjonsvogn. Som en litt barnslig og antimaterialistisk motreaksjon, akter vi å beholde Polly også etter at vi har blitt tre. (En annen sak er at vi slett ikke har råd til noen stasjonsvogn, så mye penger som vi har brukt på barneprosjektet...)

3. Den må egne seg godt både på asfalt og i skogen.

Og så er det farven, da. Jeg synes rød vogn er fint, men Geir Ove er ikke så betatt av den ideen. Dersom han ikke lar seg overtale er det ikke så farlig; jeg kan fint leve med en mørkeblå eller en grå vogn. (Les: Jeg velger mine slag med omhu.)

Vognen skal, når tiden er inne, bestilles fra Tyskland. På den måten får man den til nesten halv pris, selv etter momstillegget. Jeg kan nesten ikke vente.

Posted by Kristiane at Februar 25, 2006 5:38 EM
Kommentar

"Jeg er så inderlig lei av å høre folk si nå som vi skal ha barn må vi jo ha stasjonsvogn."

Med all respekt for at dere ikke har lyst til å kjøpe ny bil nå: SÅ fort man regelmessig skal transportere mer enn to bæreposer mat, eller bagasje for to voksne mennesker (les: Så fort man har denne barnevognen), så lærer man seg å forbanne trange bagasjerom med dårlige lasteløsninger, frem, tilbake, opp, ned og litt andre steder.

Spesielt om man, som dere, vil ha en barnevogn som er robust nok til å brukes på annet enn rollerbladestilpasset asfalt.

Postet av: Arve at Februar 26, 2006 12:03 FM

Da jeg var liten hadde vi en lyseblå folkevognboble. Det gikk det også.

Jeg sier ikke at man ikke innnimellom vil ønske seg en større bil, men at man _må_ ha stasjonsvogn straks man får barn, nei, det nekter jeg å gå med på. Nice-to-have og need-to-have er ikke _riktig_ det samme.

Men om jeg vinner i lotto, kjøper vi sikkert en sånn firehjulsdrevet, stor Jeep-aktig bil som jeg ser mange av naboene har. Vi bor høyt og bratt nok til at det kan forsvares.

Postet av: Kristiane at Februar 26, 2006 1:52 EM

Vi har ikke bil i det hele tatt, det går fint, det også. Det går busser og trikker og baner nesten overalt i byen, og drosjer døgnet rundt, og man kan bestille drosje med barnesete. I løpet av året tenker vi på å melde oss inn i en bildelingsklubb - da har man også muligheten til å velge en stor bil de gangene man har behov for det (når vogn og annen bagasje er nødvendig), og en liten hvis man bare skal ha med seg selv for å dra på besøk til noen.

Nå bor vi riktignok en del mer sentralt enn dere gjør, og har gangavstand mange steder. Men vi tar to kollektivturer for å komme til barnehagen, noe som fungerer helt fint, og vi slipper tenke på parkeringsplasser og isskraping. De dagene snøværet forårsaker problemer med buss og trikk, ville det garantert vært enda verre å prøve å kjøre selv.

Postet av: Anne at Februar 27, 2006 9:05 FM

Man trenger jo ikke stasjonsvogn når man får barn, selv om det kan være innmari praktisk. Jeg får plass til meg selv, mann, to barn og barnevogn i min bittelille Peugeot 206, men da er det selvsagt ikke plass til så veldig mye mer.

Er forresten fryktelig nysgjerrigpå hvilken vogn du fant...

Postet av: Adrienne at Mars 3, 2006 12:15 EM

Adrienne, vi så på en Teutonia Fun System.

http://teutonia.com/

Du finner den under Products (nettsidene er helt håpløse, så jeg får ikke tak i noen direkte-URL). Vi trenger selvsagt ikke dypvognsbagen, men kan gå rett på sportsvognen.

Innspill fra vogneksperter mottas med takk. :)

Postet av: Kristiane at Mars 4, 2006 1:22 EM

Et lite tips: Takboks! når man vokser ut av bilen men ikke har lyst og eller råd til å kjøpe større. "Joggevognen" til vår kinaprinsesse fikk fint plass i takboksen - da slapp vi å ta av hjulene hver gang vi skulle ha med vognen i bilen, det blir man litt lei av....

Postet av: Beate at Mars 8, 2006 4:59 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):