April 28, 2005

Hjemmebesøket!

Nok et punkt på listen er krysset ut. Det var liksom lettere å være hjemme og ikke på et offentlig kontor. I tillegg kjente vi jo nå saksbehandlerne litt, fordi vi hadde snakket sammen før. Det var god stemning og samtalen fløt lett - så lett som den kan flyte i en slik situasjon, vil jeg tro.

Hvordan det gikk med brødristeren og kjøkkenviften? Det var nesten skuffende hvor liten interesse de viste for leilighetens plettfrihet (og jeg kunne ikke godt henlede deres oppmerksomhet mot de skinnende vinduene heller). Men de var vilt begeistret for terrassen og haven, som tok seg riktig idyllisk ut den ettermiddagen. Blomstene og putene jeg hadde satt ut, og frøken Smilla som lå og dro seg i solen, trakk nok ikke ned inntrykket.

Men det beste av alt: Allerede nå sa de at de vil gi sin tilråding, som det heter i adopsjonstermer. Altså at de vil godkjenne oss som adoptivforeldre! Det var en stor lettelse å få vite det - for selv om jeg hele tiden har regnet med at vi ville bli godkjent, var jeg litt ute av meg før de skulle komme. Jeg var tørr i munnen, og hadde nesten ikke sovet natten før. Nå får vi altså papir på at vi er godt egnet som foreldre. Som pappa skrev i en mail jeg fikk i dag: "- det er mer enn vi noensinne fikk".

Veien videre nå er at barnevernet skriver ferdig sosialrapporten, før vi får den til gjennomlesing. I slutten av mai skal vi tilbake dit for å skrive under på papirene, før søknaden sendes til Bufetat (Barne-, ungdoms- og familieetaten). Der er behandlingstiden per i dag syv måneder, så da blir det stillstand en god stund.

Posted by Kristiane at April 28, 2005 8:08 FM
Kommentar

Åh, det var skønt! Tillykke med det vellykkede hjemmebesøg. Men 7 måneders ventetid! Det er dog umenneskeligt. Jeg håber I finder nogen dejlige ting at fylde tiden med.

Kærligst Rikke

Postet av: Rikke at April 28, 2005 10:05 EM

Gratulerer. Sånne ting er så fint å lese om på en fredags morgen.

Postet av: Elf at April 29, 2005 8:50 FM

Hva _er_ det med offentlige etater og navn? Bufe-taten??? Skulle tro det dreide seg om sau og kyr, ikke mennesker!

Uanskvett: gratulerer med vel passert hinder og lykke til med neste!

Postet av: Joachim at Mai 6, 2005 10:10 FM

Eg har ikkje gratulert dykk enno: Gratulerer! Dette er ein kjempefin blogg, og nett no føler eg at EG ikkje kjem til å klare å vente i sju månadar. Kom an, bufetat!

Postet av: Olaug at Mai 6, 2005 3:42 EM

Vi venter på første møtet med barnevernet i disse dager, og det er veldig fint å snuble over slike blogger som kan fylle tiden mens vi venter. Så takk for at du har latt bloggen bli stående selv om du nå har avsluttet den. Det setter jeg stor pris på. :)

Postet av: Sesselja at November 8, 2008 2:59 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):