Februar 28, 2005

Motbør

Vi har fri fra jobb i dag, så jeg lå og dro meg til over klokken ni i morges. Da jeg først var på bena startet jeg imidlertid straks ringerunden for å skaffe til veie dokumentene nevnt i forrige innlegg. I min grenseløse naivitet hadde jeg trodd dette skulle gå glatt, men akk. Hos politiet fikk jeg vite at politiattest ganske riktig er det samme som vandelsattest - men for å få den må man møte opp personlig og legitimere seg. Etter å ha ventet en stund i kø hos Torshov helsesenter, ble jeg fortalt at det er over en måneds ventetid for å få time hos fastlegen. (Vi må gå gjennom og fylle ut egen- og legeerklæringsskjemaene sammen med ham.)

Da jeg klikket meg inn på nettsidene til folkeregisteret, og bragte i erfaring at de har gjemt telefonnummeret sitt svært godt (GuleSider.no var selvfølgelig nede), holdt jeg på å gå ut av mitt gode skinn. Heldigvis tok Geir Ove kontroll, og fant et elektronisk skjema der vi kunne fylle ut navn og adresse, hvorpå (etter sigende) fødselsattesten vil bli tilsendt per post. Så nå får vi se...

Jeg kom selvsagt ikke frem på telefon hos barnevernet da jeg ringte for å spørre om legeattesten kan ettersendes, så vi bestemte oss for å legge alt på hyllen til i morgen, og heller legge ut på den planlagte IKEA-ekspedisjonen.

På veien spøkte vi med at vi antakelig kom til å være de eneste i varehuset, muligens sammen med én ansatt. IKEA er som kjent alltid underbemannet, og vi gikk ut fra at de på et lavbesøkstidspunkt som mandag formiddag kun hadde én person på jobb, primært for å låse opp og slå på lyset. Stor var derfor vår forbauselse da vi fant parkeringsplassen mer enn halvfull, og et yrende folkeliv i begge etasjer. Med mitt trenede øye la jeg straks merke til hvem som har anledning til å besøke IKEA på dette aparte tidspunktet: Høygravide og nybakte mødre, selvsagt. Jeg har ikke sett så mange store maver og barnevogner samlet på ett sted siden Barneverden åpnet på Alnabru rett før jul. Det er ikke fritt for at jeg ble litt gretten, og da vi nærmet oss kafeteriaen stålsatte jeg meg til den tøffe sisteetappen: Avdelingen for sprinkelsenger og gyngemåner.

Posted by Kristiane at Februar 28, 2005 7:52 EM
Kommentar
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):