Juni 20, 2009

Geek Lit - del 2 (Eller Avsløringen)

Det har rent mye nerdelitteratur inn i huset siden jeg skrev dette innlegget for fem år siden. (Skjønt det er samlingen av ølbøker som virkelig har vokst i denne tiden. Jeg er ganske sikker på at landets største samling av bøker om øl befinner seg her i huset.)

En av mine favoritter er Beautiful Code. Jeg ser straks for meg en nerd som sitter alene på rommet sitt, og kjenner en stille glede over vakker kode. Cyberpunk tiltaler meg selvsagt (uten at jeg har noen som helst planer om å åpne boken av den grunn).

Og det er store, tykke bøker om Java. Java er såvidt jeg vet et programeringsspråk. Et søk på Amazon viser at det er skrevet ufattelig mange bøker om Java. Veldig mange av dem befinner seg i vår bokyhlle. Store, tykke, frastøtende bøker om Java.

Her om dagen ble jeg imidlertid oppmerksom på en ny bok som lå og slang. Jeg la merke til den fordi den var usedvanlig tynn til å være innen nerdegeneren. En liten flis av en bok. Jeg lo høyt i Forden da jeg leste tittelen: JavaScript: The Good Parts. Tenk at noen endelig innrømmer det: Disse bøkene er fryktelige, og tydeligvis så og si blottet for lyspunkter.

Posted by Kristiane at 1:18 EM | Comments (22)