September 19, 2009

In her shoes

Fredag morgen på jobb. Det var en herlig dag - fredag! - som skulle rundes av med middag på fin restaurant på arbeidsgivers regning. Humøret dalte imidlertid flere hakk da den ene kollegaen etter den andre kom klakkende i elegante, høyhælte støvletter.

Selv var jeg min vane tro iført Converse. Jeg hadde faktisk skjenket fottøyet en tanke da jeg dro hjemmefra. På den måten at jeg konstaterte at Conversene kom til å passe fint til toppen jeg hadde med, og aktet å skifte til da arbeidsdagen var ferdig. Og det sto jeg fortsatt ved. - Men videre elegant blir jeg jo ikke, sukket jeg. - Spesielt ikke ved siden av de andre. Hadde det enda vært vinter. Da hadde jeg i hvert fall vært iført Dr. Martens, og ikke de evinnelige fillete turnskoene.

Skoparken kunne i det hele tatt trenge til fornyelse, slo jeg fast, og fyrte avgårde en tekstmelding til en venninne hvis skosamling begynner å nærme seg Imelda Marcos' i omfang. Bare at hun (Elin, ikke Imelda) kjøper pene, buttsnutede sko og støvletter, helt etter mitt hjerte. Jeg fikk svar umiddelbart. Det fantes muligheter. - Ellers, la hun til, kan du få låne mine svarte Fly London-sko med kilehæl. Her måtte jeg le selvironisk i Forden. Temaet kilehæl har vært et stridsspørsmål mellom oss i uminnelige tider. Hun er for, jeg er mot.

På tross av kamelsvelgingsaspektet, tiltalte ideen meg. Å fyke ut i lunsjen for å hastekjøpe sko var i grunnen noe jeg så mørkt på. Alle vet at slike innkjøp sjelden er vellykkede. (Klær og sko bør handles i en tilstand av begjær, ikke i panikk.) - Dessuten, tenkte jeg videre: - Hvor stor er sjansen for at noe slikt er mulig?

Dette fordi: 1) Jeg har svært små føtter. Det finnes ikke mange jeg kan byttelåne sko med. 2) Det finnes ikke mange jeg vil byttelåne sko med. Men Elin har god smak. Jeg visste at skoene ville være fine - kilehæl til tross. Og 3) Våre arbeidsplasser ligger bare noen minutter unna hverandre. Skobyttet [1] ville kunne skje raskt og effektivt. Jeg anslo sjansen som én til tusen.

Vel. Sko ble utvekslet, og jeg gikk kvelden i møte flere centimeter høyere (og langt mer elegant).


[1] Det ble dessverre ikke noe skobytte som sådan. Jeg hadde allerede med en viss fryd sett for meg Elin på bussen hjem med Converse på føttene, men som hun skrev i en melding: - Å, man har da intet mindre enn fire par sko på kontoret.

Postet av: Kristiane at September 19, 2009 9:59 EM
Kommentar

He-he, man har da sågar en hjemmeværende mann som kan komme kjørende ned med et par spasersko som står til kjolen. Hyggelig at du trivdes i kilehæler! (Jeg har for øvrig hatt Converse-kopier to ganger, faktisk - ett par fluoriserende rosa og ett par røde russesko.)

Postet av: Elinblu at September 22, 2009 9:25 EM

Hva er egentlig kilehæler?

Postet av: Espen at September 23, 2009 6:53 EM

Espen: Sko med kilehæl er høyhelte sko, men uten at hælen er frittstående. Eksempel:

http://shop.hm.com/media/products/675/DXL675_63857_09090_43_6176.jpg

(Men de trenger ikke være fullt så groteske, altså.)

Postet av: Kristiane at September 23, 2009 9:21 EM

Da stili classici ma sobria che si basano su colori neutri e disegni di veramente stili occhio popping e innovativi che caratterizzano gli ultimi look per pezzi di tempo, si è sicuri di trovare proprio quello che serve per tutte le vostre occasioni importanti.

Postet av: Abercrombie at Oktober 26, 2012 3:28 FM

Cheap GHD

Postet av: cheapuggbootsoutlet-uk ugg boots for uk at November 22, 2012 8:56 FM

Temaet kilehæl har vært et stridsspørsmål mellom oss i uminnelige tider.

Postet av: dissertation examples criminology at November 26, 2012 5:26 FM

Womens Ugg Boots

Postet av: Cheap Ugg Boots at Desember 1, 2012 4:54 FM

I be grateful for for your article ! I hope you will keep it on. I also wish for to make friends with you and share my beloved .thank you

Postet av: marketing dissertations at Desember 10, 2012 12:50 EM

man harlehæl ågar en hjemmeværende mann som kan komme kjørenhar vært et stridsspørsmål mellom oss i uminnelige tider. da sde ned med et par spasersko som står til kjolenTemaet ki

Postet av: research-paper-help at Januar 11, 2013 8:04 FM

replica beats by dre

Postet av: dre beats uk at Mars 22, 2013 5:00 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):