September 30, 2008

Nesten ikke tilstede

Macen min er levert til reparasjon, og kommer til å være borte i en uke eller to. Til alt hell fikk jeg en iPod Touch til bursdagen, men grensesnitt såvel som funksjonalitet gir meg langt dårligere bevegelsesfrihet på nett enn jeg er vant til (og setter pris på).

Der jeg bodde deler av oppveksten min, forsvant strømmen til stadighet. Det var ikke store dramatikken i dette; den var som regel tilbake etter noen timer.

Selv om vi altså var vant til at strømmen gikk, var det vanskelig å venne seg til det. Også mens det sto på. Jeg husker disse strømbruddene som hyggelige. Stearinlys og lommelykt ble funnet frem. Eventuell middagsmat måtte vente. (Jeg har alltid vært mer glad i brødskiver enn varm mat.)

Så satt vi der, da. Kakao var nærliggende, mente én. Bedende barneblikk møtte de voksnes. Helt til vi kom på at kakao krevde varm komfyr. - Nå, men la oss nå sette på TVen! På vei bort til apparatet husket man. De andre lo. Det gikk sport i å lure hverandre til å sette kursen mot et elektrisk apparat. Slik gikk kvelden.

Og nå. Jeg vet utmerket godt at macen er ute av huset. Likevel henger ikke hjernen helt med. Den styres av reflekser, og vil hele tiden sjekke mail, eller busstidene på Trafikanten. - Å nei, husker jeg straks, og synker tilbake i sofaen igjen. I neste nu: - Ah, da kan jeg jo benytte anledningen til å brenne den CDen jeg lovet å lage! Men nei.

- Lurer på hva slags vær vi får i morgen? Jeg farer opp igjen, før jeg innser at også Yr er utenfor rekkevidde. Vel, kanskje jeg heller skal se på TV. - Mon tro hva som går? Men også VGs TV-guide er jeg avskåret fra. Telefonkatalogen, Filmweb, IMDB, Six Feet Unders Episode Guide. Blogger, forum og nettbutikker. Bildene mine. Muligheten til å se gamle SATC-episoder på DVD. Jeg må bare innse at en stor del av min aktivitet (i hvert fall delvis) foregår via macen.

Dog er det godt å bringe i erfaring hvor lite jeg savner Facebook. Og heldigvis holder jeg på å lese det som må være årets beste bok.

(Da jeg hadde skrevet dette trykket jeg på Save, og løp ut i entreen for å hente iPoden. Den burde lades før jeg reiser til fjells i morgen, kom jeg på. Men det går jo ikke. Sukk.)

Postet av: Kristiane at September 30, 2008 7:57 EM
Kommentar

Jovisst kan ipoden din lades uten en datamaskin: Det finnes slike kjekke stikkontakt-til-usb-omformere som lar deg plugge ipodkabelen inn, og så lader utstyret som er plugget i. Den gangen jeg hadde en iPod nano funket det helt glimrende. Clas Ohlson har noe slikt til en hundrings eller så.

Postet av: Arve at September 30, 2008 10:10 EM

He made a big national splash during the summer when he was selected one of the top. Very helpful advice on this article! It is the little changes that make the biggest changes. Thanks a lot for sharing

Postet av: samedayessay.com at November 15, 2012 9:37 EM

I do agree with all the points you have discussed and presented in your post. Your way of writing is really convincing and will definitely work. i think it has enough matter for newbies. Thanks for the post.

Postet av: samedayessay.com legit at November 22, 2012 10:01 FM

Hi there,
Really nice job,There are many people searching about that now they will find enough sources by your tips.
Also looking forward for more tips about that

Postet av: academia research at November 24, 2012 7:32 EM

La marque de luxe française, une unité de LVMH, est prête à ouvrir son plus grand magasin en Chine à Shanghai le samedi, avec un escalier en colimaçon doré et sur invitation seulement rez-de-privé où les grands dépensiers peuvent obtenir leurs cheveux fait tout en rêvant des designs sur mesure pour sacs.

Postet av: Abercrombie Paris at Desember 24, 2012 10:34 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):