Juni 26, 2008

Forutsigbar er hun, i hvert fall

Jeg har sittet på hendene mine for ikke å kommentere dette og dettesedvanlig, surmavet ungdommen nå til dags-vis. Men det holdt bare så lenge.

Den nye måten å nyte campingtilværelsen på har fått navnet «glamping» på folkemunne, en forkortning for glamorøs camping. Luksustelt, skjønnhetspleie og trendveiledning er ikke lenger uvanlig innslag på sommerfestivaler.

På årets Hovefestival byr for eksempel motemagasinet Cosmopolitan på gratis hjelp fra både sminkør og frisør i sitt eget telt.

(Aftenposten)

Make up-artist Mari Thorsen jobber for sminkemerket Artdeco og har i to dager nå hatt stand med motebladet Cosmopolitan på området. Hun mener støvel/shorts-moten har nådd sin absolutte peak denne sesongen - og at man ikke får se den igjen på festivalene til neste år.
(Dagbladet)

Ikke at det egentlig er noe å si. Annet enn at:

1) Det var noe annet da jeg var ung.

2) Støvler og shorts? Det gikk da jeg med allerede i 1991.

... samt å stille det betimelige spørsmålet - Hva i all verden gjør en Cosmopolitan-stand på en rockefestival?! (Men undertegnede spurte tidligere i uken seg selv (og andre) om hva Jay-Z gjør på en rockefestival. Så jeg er åpenbart helt, helt i utakt med nesten alle i hele verden.)

(Og glamping er det teiteste ordet siden Brangelina. Vekk. Med. Det. Nå.)

--

Forøvrig er jeg av den oppfatning at de nye melkekartongene med vindu og målestreker på bidrar til å sløve sansene. (Og hvis det er noe jeg ikke har behov for i disse permisjons-/ferietider, så er det å få sansene sløvet ytterligere.)

Postet av: Kristiane at Juni 26, 2008 11:11 EM
Kommentar

"Folkemunne" er slikt et kjekt uttrykk, det kan jo ikke verifiseres det som journalisten hevder disse munnene sier. GLAMPING? HA HA HA HA Jeg tenker Gluntan og Titano festival utifra det såkalte ordet. Skulle like å se de munnene journalisten mener å ha hørt det fra

Postet av: J. Thomas at Juni 26, 2008 11:43 EM

*humre* Noen leser åpenbart alt de kommer over med tilhørende bunntenning dø løx! :D Ikke for det - jeg holder med deg i dinna sakji! Man har talt.

Postet av: svartekatt at Juni 27, 2008 2:05 FM

Løsningen på dette "problemet" - og på sett og vis alt som står å lese i musikkspaltene om dagen - er nok at Hove slutter å kalle seg rockfestival. Jeg har ikke vært mye enig i noe av det Noel Gallagher har vrengt ut av seg opp igjennom årene, men jeg slutter meg helt og holdent til hans påstand om at en festival som har Jay-Z som headliner ikke lenger har rett til å kalle seg nettopp rockfestival. Og i denne saken har jeg faktisk gjort noen feltstudier, og kommet til at Jay-Z ikke en gang kan kalle seg musiker uten å ty til ljugekors.

Postet av: pegs at Juni 27, 2008 11:07 FM

Hva i all verden skal det bety, pegs? Hvorfor er ikke Jay-Z musiker?

Postet av: Terje at Juni 27, 2008 12:27 EM

Glamping er et alldeles skrekkelig ord. Huttetu.

Postet av: Hanne at Juni 27, 2008 12:44 EM

Kjære deg! Tusen takk for dette innlegget! Tærne mine har krøllet seg i ren irritasjon av det nye "in". Hva i all verdens land og rike gjør en SMINKØR på en festival? Og hva er luksustelt? Telt er telt og det kan aldri bli glamorøst. Man får da kalle en spade for en spade. Når ble Hovefestivalen et moteshow med posering og speil og nøye planlagt mankesveis? Jeg bare spør.

Og du? Jeg klarer ikke la være å kommentere. Jeg steila da jeg så denne målestreken her om dagen. Vanligvis kjøper jeg Tine-produkter, men siden (den fantastisk dårlige) Rimi på Ila-senteret enda en gang ikke hadde klart å ta inn melk, grabba jeg til meg den siste kartongen - som var Q-melk. Og vitsen med målevindu er..? For at vi skal slippe å måle i det super-tungvinte målebegeret vårt? På samme måte som vi nå en stund har spart oss det slitet det er å rive av bakepapir. Så beleilig at det nå kommer i ferdige flak. Snart kommer vi mennesker til å forgå. Det er jo ikke en ting vi ikke uffer og stønner oss over lenger - og ergo blir det utviklet hjelpemidler og silkeputer.

Jeg venter bare på at vi snart kan kjøpe en liten gruppe småfolk på Clas Ohlson e.l. som er programmert til å gjøre alt for deg. Spise, handle, sove, klø på ryggen etc, så man selv bare kan gjøre det man har lyst (les: TID) til.

God helg!

Postet av: Elisa at Juni 27, 2008 4:08 EM

Vet ikke hvem Jay-Z er, men Noel Gallagher har vel knapt kommet med annet en surmaga oppgulp. Luksustelt på festival er vel heller ikke et tegn på noe annet enn at verden har beveget seg litt videre siden 68-hippiene dreit bak et tre i skauen i mangel av noe bedre på rockefestivalene. Bare å innse det Kristiane, vi begynner å bli gamle, dølle og ukule.

Postet av: Espen at Juni 27, 2008 8:09 EM

Der jeg bodde før, hadde vi et fellesvaskeri. Fyren som bodde like over vaskeriet var uføretrygda, og spilte mye på hester.

En gang jeg møtte ham i vaskeriet, klagde han over de nye tørketromlene, som han sa var langt dårligere enn de gamle. Og det kom en lang regle om at alt var bedre før. "Men hestene, da," spurte jeg ham, "hva med hestene. Var de bedre før også?" "--Nei," måtte han noe slukøret innrømme, "hestene var faktisk ikke bedre før. Hestene er bedre nå."

Hvis jeg kunne valgt mellom å bo i et gjørmetelt, som Roskildefestivalen i 1991, og "glamping", så ville jeg faktisk valgt glamping.

Postet av: Et aktuarliv at Juni 28, 2008 11:41 FM

I likhet med Jive Bunny and the Master Mixers, 3000 syden-dj's og alle som står og vræler i en mikrofon foran karaokemaskinen på den lokale puben, så må nok herr Jay-Z komme opp med noe mer enn å søle sammen noe på en pc for å kunne kalle seg musiker.

Postet av: pegs at Juni 30, 2008 1:36 EM

Jeg slutter meg til Kristianes syn på de nye melkekartongenes nedbrytende virkning. Dette er minst like ille som ferdigskivet leverpostei.

Glamping vs camping skal jeg avstå fra å kommentere, da jeg har for stort behov for alenetid til overhodet å kunne trives på festival - jada, jeg har prøvd, og dét i fire forskjellige land.

(Heldigvis er Cohen og Bislett i gangavstand til dusj, toalett og nyoppredd seng!)

Postet av: Strekker at Juli 1, 2008 3:48 EM

Espen: Ååååååå som du koketterer...

Postet av: J. Thomas at Juli 2, 2008 12:39 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):