Juni 27, 2007

Festivalungdommen nå til dags (eller You were lucky to have a lake)

I dag har jeg kikket på gjørmebildene fra Hove-festivalen. - Stakkars jævler, har jeg tenkt. Bildene har fått meg til å minnes Roskilde -91, som utviklet seg til nettopp et slikt gjørmebad.

Min sympati tok imidlertid slutt da jeg så et innslag fra festivalen på TV2-nyhetene nå nettopp. Unge festivaldeltakere sutret i vei. Og det er forsåvidt greit nok. For det er kjipt når festivalen man har gledet seg til i et helt år kulminerer i et hav av vann og gjørme og gjennomvåte telt - og det før den har kommet skikkelig i gang.

I løpet av natten ble deler av campingen evakuert av Sivilforsvaret. Reportasjen viste at det ble stilt et scenetelt til disposisjon, og noen ble innkvartert på en skole i nærheten. Vi fikk se innslag fra teltet, der det ble utdelt dyner. (- Det var da svært. Og - Puter under armene!, ropte den gamle festivalreven til fjernsynsskjermen. Og jeg tenkte at det var da gemt av festivalledelsen å ta så godt vare på de besøkende.)

Det som derimot fikk meg til å steile i sofaen (og ikke lenge etter forfatte dette innlegget i gammelmannsaktig da jeg var ung-stil), var at enkelte av festivaldeltakerne som ikke hadde blitt evakuert i løpet av natten var helt fortørnet. Teltet var vått, fortalte de, klærne var våte, og til og med maten var våt. Likevel kom det ingen for å redde dem. Hvilket de tydeligvis hadde forventet.

- Hva slags hjelp fikk dere i løpet av natten?, spurte reporteren tendensiøst. - Ingen! Den unge piken var åpenbart svært oppbragt over at festivalledelsen hadde sviktet så totalt.- Det er som å være i et u-land, mente en annen. (Litt senere, da kameraet sveipet over campingområdet, hørte vi reporterens voice over mumle: - (...) minner om en flyktningeleir og - (...) her i katastrofeområdet.)

Etterpå kom festivalsjefen på skjermen, og han beklaget så mye. Han gjemte seg bak at festivalen er så ny, at dette var barnesykdommer. Og at nedbørsmengden hadde vært unormalt stor. Han la seg nærmest langflat for noe de på ingen måte var skyld i. Nemlig været.

Hvis man drar på festival - eller i det hele tatt bor i telt - må man regne med at slik kan skje. Det er kjipt, og det er uflaks, men det kan skje. (Her kunne jeg lagt til klisjeen om dårlig vær og dårlige klær, men gammelmannsaktig er jeg tross alt ikke.) Dette er unge friske mennesker, hvis liv på ingen måte sto i fare. Herregud, det var jo ikke kuldegrader heller.

<det var noe annet da jeg var ung>Natten etter den første store regnværsdagen på Rosklide -91, lå en venninne og jeg presset ned i hennes sovepose (som var den minst våte). Cirka hvert 15 minutt falt teltduken ned i ansiktet på oss, og annen hver gang kjempet vi oss ut i stormen og strammet bardunene. Dagen etter prøvde cirka åtti tusen mennesker å trenge seg inn i jazzteltet (som den gang var det eneste stedet på festivalområdet der man kunne sitte på benker og bord, og under tak). I søkkvåte klær satt vi nokså mellomfornøyde mens det ene jazzbandet verre enn det andre entret scenen og blåste muntert i messinginstrumentene sine. Mellom hendene hadde jeg en oppbløtt literskartong, og det sto en liten fontene av rødvin opp fra åpningen hver gang noen skumpet borti meg. Hvilket var ofte. Men ikke et øyeblikk forventet jeg at noen skulle komme og ta meg ut av miseren. (Jeg kastet riktignok inn håndkleet lørdag kveld, og tok meg inn inn til København. De neste dagene ble tilbragt i et myntvaskeri i Berlin, der jeg vasket og tørket alt innholdet i en velfylt interrailsekk. Så kunne ferien begynne.)</det var noe annet da jeg var ung>

Postet av: Kristiane at Juni 27, 2007 6:54 EM
Kommentar

Jeg befinner meg faktisk i Danmark akkurat nå, ikke langt fra Roskilde, og været er akkurat som det var i '91. Nå sitter jeg rett nok inne i varmen i en leid hytte, men det hindrer meg ikke i å være helt enig i dine konklusjoner, Kristiane. Ingenting dagens ungdom kan finne på ute under åpen himmel kan måle seg med hva vi gjennomgikk på Roskildefestivalen i '91!!! Og selv om vi klagde av full hals, var vi innerst inne fullstendig klar over at ingen ville komme for å hjelpe oss, eller felle en eneste tåre i sympati med hva vi måtte utholde. Hva blir det neste dagens pyseungdom finner på? Krav om krisepsykolog fordi DJ Kæmperøv avlyste?

Postet av: pegs at Juni 27, 2007 10:05 EM

Nemlig! Ikke før har jeg avsluttet min egen tirade mot de sytende ungdommene på fjernsynsskjermen (med en nikkende, litt trett mann som tilhører), så finner jeg dette innlegget.

U-land! Ha! Ja, for i u-land sliter de også skikkelig med at iPoden blir våt og at de må drikke øl iført litt møkkete bukser.

Som gammel festivaldeltaker og enda eldre speider kan jeg ikke annet enn å ta på meg en hoverende og litt selvgod mine. Det var virkelig noe annet da vi var unge.

Postet av: Hanne at Juni 28, 2007 12:32 FM

Jeg så også reportasjen. Og da reporteren kom med sine beskrivelser av at det så ut som en flyktningeleir, tenkte jeg tilbake på tsunamien i Asia, da en advokat ble intervjuet på flyplassen i Phuket. Han stod og la ut om at det var en skandale at han ikke ble flydd hjem. Nå! Med en gang!

Postet av: Elf at Juni 28, 2007 8:36 FM

Pegs: DJ Kæmperøv, knis.

"(...) men det hindrer meg ikke i å være helt enig i dine konklusjoner, Kristiane."

Du store min! Da jeg leste dette hørte jeg Dovre falle med et brak, og grisene fløy i det samme så tett på himmelen at det var total solformørkelse. Er det ferien som har gjort deg så mildt stemt og rund i kantene? (Men det skulle på den annen side tatt seg ut om vi var uenige i dette.)

Kjipt at det regner slik i Danmark da. Selv er jeg straks på vei til sør-Sverige, det er visst ikke stort bedre der.

Hanne: Godt å høre at det var flere enn meg som reagerte på innslaget. Men det er jo litt synd på dem da, ungdommene. I tillegg til vannskader på iPoden, kan det jo hende Diesel-buksene til 2000 kroner blir ødelagte.

Postet av: Kristiane at Juni 28, 2007 11:09 FM

Våte klær - OK! Ødelagt vinkartong - OK! Jazz - Neeeei!!! Du skulle jo ha gått til bluesteltet, Kristiane! Oppholdsvær i Bergen i dag, forøvrig.

Postet av: Rulle Kebab at Juni 28, 2007 11:46 FM

Jeg er veldig enig!

Den eneste grunnen til at jeg klarte meg relativt bra gjennom Roskildefestivalen i 1991, var at vi hadde vært heldig med plasseringen av teltet vårt. Ved ren flaks hadde vi satt opp teltet på en liten forhøyning, ikke synlig med det blotte øye, men tilstrekkelig til at vi ikke fikk vann inn i det.

Jeg må også nevne at jeg først i fjor, etter 15 år, kastet joggeskoene som jeg brukte på Roskildefestivalen. Nå må det sies at jeg ikke er noen stor joggeskobruker, og de hadde ligget ubrukt stort sett hele tiden. Men likevel. Det er ganske utrolig.

Postet av: Et aktuarliv at Juni 30, 2007 7:49 EM

I anledning temaet her, må jeg nesten fortelle at jeg og fruen var på Roskilde i går, i synsavstand til den Orange Scene, i strålende solskinn og med en kasse Sort Guld i bagasjen. Høres kult ut, ikke sant? Så da trenger jeg jo ikke ødelegge stemningen ved å legge til at vi kun var på gjennomreise, og i tillegg hadde bilen full av unger. Flere bistert utseende politimenn var allerede i gang med å dirigere trafikken og grue seg til at hordene av uromomenter skulle innta stedet. Og de fleste av dem ønsket seg sikkert inn til hovedstaden, der kollegaene fikk gå i kamuflasjedresser og omringe Hovedbanegården i solidaritet med sine skotske venner. De får nok en interessant mottakelse de som de neste dagene ankommer Kjøben for å slå ut håret før festivalen.

Postet av: pegs at Juli 1, 2007 10:49 FM

Pegs: Hehe! Tipper hverken du eller fruen var spesielt lei dere for at dere denne gang var uten festivaloppakning (bortsett fra ølen da). Selv synes jeg i hvert fall det er helt greit å ikke skulle på Roskilde (skjønt jeg kommer nok til å kjenne det lille stikket når festivalen drar i gang for alvor). Bedre da å pusse støvet av gamle festivalminner og -bragder. Men gamlisfestivalen i august, den ser jeg frem til! :)

Postet av: Kristiane at Juli 1, 2007 12:38 EM

Ha! Telt i 91 du lissom! Som gammel regnfrakkgutt hadde jeg med meg snorkel og lå i pisserenna hele festivalen og hadde kun det urinfuktede gresset der å gnage på - foruten lykkeposen jeg hadde kjøpt i Christiania da.

...nettopp tilbake fra en uke på Kreta, hvor det var SOL SOL SOL hele uka, Ha! De hadde ikke klart å bli like solbrente som meg, dissa ungdomma!

Postet av: J.Thomas at Juli 2, 2007 1:30 FM

Som dama i forholdet nede på Kreta så dynget jeg meg inn med solkrem og er derfor like blek nå som før jeg dro. Visse andre derimot kunne fint vært brukt som lampe i et gammeldags mørkerom.

Roskiled-91 var min debut på festival og jeg minnes at jeg søkte tilflukt i en bil (reneste luksustilværelsen) fra et vasstrukkent telt (som ikke ble med hjem) før jeg prompte tok første fly hjem til gamlelandet med halen mellom bena.

Postet av: Espen at Juli 2, 2007 1:02 EM

.. og så måtte jo media selvfølgelig filme akkurat de som syta og klaga også da.. hihi Det var ikke så ille der. Da får de heller reise hjem igjen da, synd for de for resten av uka var været helt greit. (regnet litt på fredagen..) På torsdag var det varmt, og lyst til over 01:00 DEILIG! Nei, ungdommen får begynne i speideren, og lære seg noe annet enn å spille play-station. hihi Litt regn, gjørme og våt mat hører med på telt-tur det! Det er de tingene man husker som gode minner senere.. Husker jeg var på landsleir på Skaugum. Der var alt vått og skittent. Men det var jo bare moro!

Postet av: Cecilie at Juli 2, 2007 1:10 EM

Espen: Det er selvsagt passe idiotisk å ikke smøre seg. Samtidig er det noe fjærstrykeraktig over å overdrive solkrembruken. En mellomting hadde kanskje vært noe? :) Forøvrig er jeg veldig glad Roskilde -91 ikke var mitt første år på festivalenes festival. Jeg møtte en solrik og vennlig og perfekt festival året før, og tapte mitt hjerte for alltid.

Postet av: Kristiane at Juli 2, 2007 9:44 EM

Helt ærlig så har jeg ingen vonde minner fra Roskilde 91. Mest sansynlig fordi jeg kjempet mitt livs kamp for å være mest drita og stein kontinuerlig. Husker godt at det regnet, at klærne var våte, at jeg var dekket av gjørme etc. Men hvem bryr seg om slikt smått pjatt når spenna i lomma er relativt tørre og tilgangen til spetakkel bare ligger der foran en? Nei, 91 var krem!
Men dagens ungdom!!! De skulle vært sendt ut i skogen for å hugge en favn ved før frokost! Makan til pyser :-)

Postet av: J.Thomas at Juli 2, 2007 10:43 EM

Ha ha ha Espen sa PROMPte Ha ha ha

Ok, vi tok hverandre i hånda og lovte dyrt og hellig å ALDRI nevne dette for noen, men nå har jeg smaket på Balvenie whisky'n fra taxfree'n, så shit la gå: To herrer på tur på Kreta, mat må en ha så vi åt på restaurant hver kveld. En kveld fikk jeg en iskrem til dessert som var veldig god, som han var skeptisk til, så for å overbevise'n tok jeg skjea og stappa i kjeften på'n så'n kunne smake... I det samme jeg gjorde det tenkte jeg umiddelbart: HVA I HELVETE VAR DET JEG GJORDE NÅ??? Her satt det solbrune storbrystede babes på alle kanter, og her framstår vi som featherystrokers deluxe! Nei og nei, ferien ble ikke helt det samme etter det... godt det var siste dagen det skjedde

Postet av: J.Thomas at Juli 3, 2007 12:20 FM

Jan Thomas: Jeg har selv kun gode minner fra Roskilde -91. Jazzteltet til tross. Herregud, man var da ung og sprek! Men vi andre, som faktisk fikk med oss gullåret 1990, har jo et annet sammenlikningsgrunnlag. (Og kom ikke til meg og snakk om Roskilde -89. Grr. Da fikk jeg ikke lov av foreldrene mine til å dra, men som plaster på såret var hele familien på Kalvøya. Et godt plaster, men ikke godt nok.)

Ellers lo jeg også godt av Espens PROMPte, selv uten å ha drukket whisky (ja, jeg er enkel og barnslig), men har full forståelse om han ønsker at jeg skal slette hele din siste bekjennelse fra Kreta. Det var tross alt ganske drøyt. Godt dere er hjemme i det iskalde Norge igjen, dere har åpenbart ikke godt av sydlandsk varme og mentalitet.

Postet av: Kristiane at Juli 3, 2007 1:09 FM

Man kan aldri få for mye solkrem! Det er nå min mening, så får jeg heller være en fjærstryker. Sistnevnte har jeg allerede innfunnet meg med ...

Postet av: Et aktuarliv at Juli 3, 2007 10:02 FM

Nå er vi inne på en interessant diskusjon her; Hvilket år var Roskildefestivalen best? Vi kan vel være enige om at sammenlignet med andre år, så var ikke '91 spesielt trivelig. Og '97 var nesten like ille. '89 var veldig bra, Kristiane, '90 enda bedre og '94 helt oppe på sølvplass. Men jeg tror jeg må slå et slag for '92 som toppåret. Musikalsk og værmessig var det gull og grønne skoger fra begynnelse til slutt.

Postet av: pegs at Juli 3, 2007 10:17 FM

Jeg synes faktisk at 1991 var et bedre Roskildeår enn 1992. Men kanskje jeg oppfatter det slik fordi 1991 var mitt første festivalår, og således var alt nytt og stort.

På den annen side, 1992 hadde utvilsomt bedre band. Noen skuffelser var det, som Nirvana og Carter USM. Men det var også noen store positive overraskelser, som EMF og Primal Scream.

Totalt sett holder jeg likevel fast ved at 1991 var et mer opplevelsesrikt år enn 1992, selv om opplevelsene ikke alltid var positive i 1991.

Postet av: Et aktuarliv at Juli 3, 2007 10:55 FM

Pegs: Det er en interessant diskusjon, men den er også umulig. (Jeg har intet imot umulige diskusjoner, bare så det er sagt.) Det er så mange ting som spiller inn: Konsertene (som igjen kan deles inn i kvalitet/magiske øyeblikk/sjelden anledning/spesielle hendelser - og mye annet. Været. Og, ikke minst: Leiren. Altså hvem man bodde sammen med.

Dessuten er det, som Aktuaren påpeker, noe helt spesielt med Roskilde-debuten. Etter mitt første år var jeg helt i skyene. Jeg hadde ikke visst at det gikk an å ha det så morsomt, så lenge. (Jeg innser at jeg er usedvanlig glad i kombinasjonen musikk/øl.)

Jeg ser du holder 1992 høyest. Tja. Det var mye bra i 1992, men da bodde jeg sammen med helt feil folk (snusfornuftige SUere uten sans for varm elefantøl til frokost). Jeg burde nok ha holdt meg til dere. 1993 husker jeg også som et godt år.

I 1996 var jeg comeback kid, etter to års fravær. Da var alt forandret. For det første hadde festivalen fått egen jernbanestasjon. Jeg innså selvsagt allerede da at det var fullstendig latterlig av meg å lengte tilbake til tiden man måtte slepe med seg de drittunge danske ølkassene helt fra Roskilde by. Men det gjorde jeg altså. Campingområdet var så totalt forandret at jeg ikke kjente meg igjen. I tillegg hadde teknohelvete inntatt festivalen, og det var plutselig forventet at man skulle dusje hver dag. Hvilket innebar eviglange køer utenfor et idrettsanlegg av noe slag. (De første årene jeg var på Roskilde var det da ingen som dusjet i løpet av festivalen.) Men i 1996 hadde jeg også noen helt utrolige konsertøyeblikk.

Dermed tror jeg nok at jeg må konkludere med at 1990 var toppåret. (Og det trodde jeg i grunnen vi alle var enige om å være enige om, ikke minst for å ergre JT.)

Postet av: Kristiane at Juli 3, 2007 11:34 FM

Selv om jeg knapt kan kalles en erfaren Roskildefarer må jeg skyte inn at i -92 var det fotball EM under festivalen med visninger på storskjerm. Som en gammel fotballfanatiker synes jeg det var relativt stort å se og oppleve Danmark vinne over Tyskland i finalen, mot alle odds. Makan til seiersbrøl over sletta har man vel knapt opplevd. Noen tusen sure tyskere krydret det hele litt ekstra.

Postet av: Espen at Juli 3, 2007 2:01 EM

Espen: Å ja, det var dén sommeren, det. Den gang var jeg så lite fotballinteressert at selv ikke dette gjorde inntrykk på meg. Men jeg husker at søs og jeg tok toget inn til Køben en dag, for å treffe foreldrene våre som var på danmarksferie. At Rådhusplassen var svart av mennesker som jublet og feiret ellevilt, var bare et irritasjonsmoment for meg da. I dag ville jeg nok smilt og latt meg rive med (litt).

Pappa og Trine hadde forøvrig planlagt å ta med døtrene på restaurant. Det mente de var en god idé, siden vi sikkert ikke spiste ordentlig der ute på festivalen. Men da vi møttes var søs og jeg småfulle, skitne og så ufjelge at restaurantplanene straks ble skrinlagt. I stedet inntok vi et raskt måltid på Burger King der Strøget starter, før de hoderystende føyset oss tilbake til Roskilde igjen.

Postet av: Kristiane at Juli 3, 2007 2:25 EM

1992 var også året da det ikke regnet i det hele tatt. Da var det ikke noe søleproblem, naturligvis, men heller et støvproblem. Jeg hadde en dag i Køben etter festivalen, og da kunne man lett se hvem som hadde vært på Roskilde: De var grå fra topp til tå, dekket av festivalstøv.

Postet av: Et aktuarliv at Juli 3, 2007 2:45 EM

For i det hele tatt å kunne ha en debatt om dette, Kristiane, mener jeg at vi må konsentrere oss om vær, musikk og hendelser inne på festivalplassen. Alt annet betyr mer for den enkelte enn for rangeringen her. Jeg er fortsatt enig i at '90 er en höjdare, men jeg var nettopp inne på Roskildes nettside og sjekket musikken på de festivalene jeg har deltatt. Og der er '92 helt klart på topp (The Pogues avsluttet hele greia, for pokker!). Når det gjelder det at førsteåret alltid er best, så må jeg innrømme at jeg er litt kontrollfreak, og stor fan av at saker og ting går på skinner. Så for meg var debutåret mer som en vellykket generalprøve å regne (arrestasjoner legger av og til en demper på feststemningen). At '91 framstår i et romantisk skjær for debutantene det året, sier mer om hva nostalgi gjør med oss, enn noe annet.

Postet av: pegs at Juli 3, 2007 8:26 EM

Jøss, fått ny shrink Pegs? Selvinnsikten du viser ved å si at du er "litt" kontrollfreak kvalifiserer igjen til å høre Dovre ramle med bulder og brak.

Postet av: J.Thomas at Juli 4, 2007 1:19 FM

Var det ikke en eller annen som sa noe om Roskilde 2010? At da skulle vi alle igjen dra og møtes på campen? Tror faktisk at de fleste også nikket samtykkende til det. Kanskje det blir toppåret? Alle kommer kjørende i hver sin bobil med innlagt vann, dusj og do, og fullt oljehyre i tilfelle regn.

Postet av: Espen at Juli 4, 2007 1:43 EM

Det er litt pussig hvordan jeg aldri kan skrive noen ting på denne siden, uten å få slengt tilbake påstander om at jeg avslører en ny side ved meg selv. Vel, uansett, jeg så akkurat en video på nettet fra årets Roskilde-festival, og hvis vi drar i 2010 så er bobil et minimum av luksus jeg skal unne meg. Tips til alle som vil mimre; gå inn på Roskilde-festivalens egen nettside og sjekk ut bandlistene opp igjennom årene.

Postet av: pegs at Juli 4, 2007 7:23 EM

Jan Thomas, Pegs: Nå nå, gutter, selv om jeg har reist på ferie betyr ikke det at dere skal gi dere til å kjekle og være vemmelige mot hverandre i kommentarfeltet. Enda godt det er bredbånd her oppe mellom fjellene, slik at jeg kan følge med litt. (Jeg kjørte forresten forbi Dovre tidligere i dag, like fast og solid som alltid.)

Pegs, jeg har selv stor glede av de nettsidene! Har du sett at de til og med har lagt ut bilder av de gamle inngangsarmbåndene? Det var stort å se for en som pleide å beholde dem på, og på det meste hadde fire stykker på armen. Da følte jeg meg både kul og tøff.

Espen: Var det ikke i 2009 vi skulle ha 20-årsjubileum? Var jo -89 som var det første Roskilde-året for størsteparten av gjengen (i hvert fall for de som ikke bare var 16 år gamle den sommeren). Jeg er med, jeg, vel og merke med bobil. :)

Postet av: Kristiane at Juli 4, 2007 9:13 EM

Og en ting til, Pegs: Gjett om jeg husker at Pogues avsluttet i 1992! Jeg hadde nemlig tenkt å dra litt tidligere fra festivalen det året, fordi jeg skulle treffe en venninne i Praha mandag formiddag. Men da jeg fikk programmet i hånden ved festivalstart og så hvem som skulle avslutte, skjønte jeg jo at det ikke gikk. Konserten var fantastisk, mye bedre enn den på Alaska (eller het det Voice den gangen?) i 1990 (eller når det var). (Men dette har vi garantert snakket om før.) Da jeg ovenikjøpet fant venninnen min i Praha på tirsdagen var lykken fullkommen.

Postet av: Kristiane at Juli 4, 2007 9:57 EM

Kristiane, nå er vel du den verste til å meta-kommentere mine innlegg, så ta ikke den moderlige der! Det var i '91 Pogues holdt sin skandalekonsert på Alaska/Voice, hvor Shane var så utafor at han knapt kunne synge. En skikkelig nedtur på alle vis, men spesielt i lys av den geniale konserten de holdt på Rockefeller i '89, hvor (en edru) Shane kun var med på turneen i Norge og overrasket alle ved å gjøre en av sine beste innsatser side dopet tok overhånd på slutten av 80-tallet. Konserten på Roskilde er nok den beste bandet holdt uten Shane, og et av de aller beste minnene fra hele min Roskilde-karriere. Etter Dwight i '97, selvsagt.

Postet av: pegs at Juli 6, 2007 10:03 FM

Pegs: Grr. Jeg vet da vel dét. Den moderlige tonen var bare et forsøk fra min side på å komme ut av den tidligere omtalte evinnelige lillesøster-rollen. Jeg er tross alt snart 35.

Jeg kan ikke fatte at den famøse Pogues-konserten på Alaska var så sent som i 1991. (Men jeg vet bedre enn å begynne å kverulere med deg om det.) Konserten var dessuten ikke en nedtur på alle vis, for såvidt jeg husker hadde vi et forrykende vorspiel på Ellingsrudåsen. (Og muligens også nachspiel? Jeg kom meg i hvert fall ikke på skolen dagen etter.)

Postet av: Kristiane at Juli 6, 2007 12:08 EM

Du er tagged!

8 om mig

Postet av: Rikke at Juli 6, 2007 12:48 EM

Tilgi meg min uvitenhet. Hva er tagget??

Postet av: Espen at Juli 6, 2007 6:53 EM

Du er inne på noe, Kristiane. Hells Ditch kom vitterlig i '90, men jeg har alltid trodd at konserten var tidlig i '91. Skjønt, jeg kan jo ta feil. Ser av nyhetene at 2007 er tidenes våteste Roskilde-festival, og at tusenvis evakuerer området flere dager før det er slutt. Betyr dette at vi ikke lenger kan skryte på oss det verste året i historien? Er vår era som "lidende festival-besøkere" virkelig over? Eller bør vi prøve å innbille kidsa at regn i det forrige århundre var mye våtere enn regn i dag? Espen, it's a chick thing!

Postet av: pegs at Juli 6, 2007 7:14 EM

Espen: Wikipedia er din venn:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tag

(Her står det jo veldig mye da, men blant annet:

"A Memetag is a blog tag that is included in all posts that reference a meme.")

Før noen av dere begynner å hope glødende kull på mitt hode, vil jeg ile til og understreke at dette på ingen måte er et begrep jeg er fortrolig med. Ditt spørsmål og mitt etterfølgende wikipedia-søk fikk meg forresten til å endelig finne en definisjon på begrepet "meme", som har vært svært diffust for meg bestandig. Begge begrepene forekommer hyppig i mange blogger. Noen spesiell jenteting tror jeg ikke det er, skjønt jeg personlig mener at både meming og tagging er fjærstrykeraktig.

Pegs: Jeg så nettopp Dagsrevyen, og tenkte akkurat det samme som deg! Det later til at 1991 faktisk er overgått. Jeg håper bare festivaldeltakerne tok det med større verdighet enn den vi så på Hove. Ser frem til å få festberetning fra fetterne mine når jeg treffer dem neste gang. (Det er mulig jeg kommer til å fortelle dem at 1991 likevel var verre fordi nylon den gang ikke var oppfunnet, og teltene dermed tålte vann enda dårligere. Jeg kan jo i hvert fall prøve.)

(Og, til slutt - jeg klarer jo ikke å dy meg:

"Du er inne på noe, Kristiane. Hells Ditch kom vitterlig i '90, men jeg har alltid trodd at konserten var tidlig i '91. Skjønt, jeg kan jo ta feil."

Når jeg kjører hjem på søndag vil jeg ganske sikkert finne Dovre pulverisert.)

Postet av: Kristiane at Juli 6, 2007 7:42 EM

Når jeg kommer hjem skal jeg forresten konsultere min skoledagbok fra 90/91, og en gang for alle bringe på det rene når Pogues-konserten på Alaska fant sted. (Jeg hadde vel gått over fra Pusur til Lefsa på det tidspunktet. Den var langt mer comme il faut blant miljøbevisste frikere, trykket på resirkulert papir som den var, og dessuten ikke (like) full av reaksjonære blødmer som Pusurs skoledagbok.)

Postet av: Kristiane at Juli 6, 2007 7:54 EM

Pogues konserten i 90/91? Var det den jeg besvimte av alko-sjokk på FØR de gikk på Scenen?

-Det er så godt a ha venner som kan være min hukommelse, siden min egen er heller slett. Feks nå, som jeg har ferie, husker jeg ikke om den underbuksen jeg har på nå er 1 eller 2 dagers brukt (kan godt være 3 - 4 dagers forresten), kan bare holde styr på det med sniffetesten - og DET får jeg neppe en venn til å gjøre for meg?

Postet av: J.Thomas at Juli 7, 2007 1:35 FM

Jeg holder også en knapp på 1990, ettersom jeg i 1991 var i kongens klær og var det året i et sosialt vakum. Husker at Shane veltet snøvlende inn på scenen akkurat da vi ankom lokalet.

Det var sannsynligvis mye verre på Roskilde i 1991 som korrekt bemerket av Kristiane. Vi hadde jo ikke de samme hjelpemidlene eller det samme støtteapparatet den gangen. De har sikkert fått varme håndklær og rene lakner i Roskilde også som på Hove.

Postet av: Espen at Juli 7, 2007 12:28 EM

Jan Thomas: Det var den konserten, ja. Du og Shane var vel i omtrent samme kondisjon den kvelden.

Espen: Jeg blir mer og mer sikker på at det var i 1990. Etter september. Jeg kan nemlig ikke huske noen nervøsitet knyttet til hvorvidt jeg ville komme inn på konserten eller ikke, så jeg var nok fylt 18.

Postet av: Kristiane at Juli 7, 2007 3:40 EM

Nå var det vel heller mer regelen enn unntaket at JT besvimte av alkosjokk før vi andre rakk å si skål.

Postet av: Espen at Juli 7, 2007 6:27 EM

Pogues-konserten på Voice (som det da må ha hett mellom Circus og Alaska) fant sted torsdag 15. november 1990. "Møte Knut på Fiasco klokken 13" står det med min sirlige ungpikeskrift i skoledagboken.

Postet av: Kristiane at Juli 8, 2007 9:53 EM

Kristiane: Om du ikke hadde fått bekrefta datoen fra dagboken din så kunne Knut ha gjort det, snakka med han idag, siden det var vorspiel på Ellingsrudåsen visste han med sikkerhet at det var i 90.
JEG husker hverken vorspielet, konserten eller noenting av hva som måtte ha skjedd etterpå. Jeg må seriøst sette meg ned med dere alle en kveld og få oppsummert det meste av 90-tallet!

Postet av: J.Thomas at Juli 8, 2007 10:16 EM

Jan Thomas: Anytime! Med min elefanthukommelse kan jeg sikkert kaste lys over en hel del.

Jeg kjenner forøvrig at det nager meg at jeg ikke var på den Pogues-konserten på Rockefeller i 1989, som Pegs snakker så varmt om. (Hvorfor, HVORFOR var jeg ikke der?!) Men jeg får heller ta meg litt sammen. Det får være måte på anger og ruelse, nesten 20 år etterpå...

Postet av: Kristiane at Juli 8, 2007 10:46 EM

Jeg kan heller ikke huske at du var på de beste Pogues-konsertene noen sinne her til lands, nemlig de som gikk to dager etter hverandre på Sardines i 1986!

Postet av: pegs at Juli 11, 2007 5:47 EM

Jeg håper du tuller, Pegs. To ganger på Sardines? To dager på rad? Men om dette virkelig har funnet sted, kan jeg ikke egentlig være lei meg for å ha gått glipp av det. I 1986 var jeg 13-14 år gammel, og danset til Münchener Freiheit på Kråkstad fritidsklubb.

Postet av: Kristiane at Juli 11, 2007 11:58 EM

Jeg var 16 år i 86, og kom inn på 18-årsgrense Sardines, og fikk ØL tilogmed. Juuhuu, det var enormt husker jeg...HUSKER jeg! Se det, 80-tallet er stort sett greit for huet mitt, det er 90-tallet jeg sliter med.

Postet av: J.Thomas at Juli 12, 2007 12:01 FM

Jan Thomas: Heldig var den som hadde en storebror til å bane vei for seg. (Og dessuten var et par år eldre enn meg.)

Postet av: Kristiane at Juli 12, 2007 12:07 FM

Det er to ting jeg aldri tuller med, og det er Pogues og Guinness. Et par av konsertene Shane har gjort her i landet sammen med The Popes har forøvrig vært bedre enn konserten i '89. Var du på noen av dem, lille søster?

Postet av: pegs at Juli 15, 2007 10:26 FM

Storebror: Nix, jeg har kun sett Shane den ene gangen på Alaska. Men du, mens jeg har deg her. Gå inn på http://www.perssonspack.com/ og klikk deg inn på forumet. Sjekk låtlisten fra gårsdagens konsert i Torön da! Å, jeg blir gal. Dette er den konserten jeg i dag høyest begråter at jeg ikke var på. (Eller, aller helst skulle jeg sett dem tidlig på 1990-tallet (hvilket jeg også kunne gjort om ikke du og din bror hadde valgt å holde dette bandet hemmelig for meg frem til 2007.( Ja, jeg er bitter.)).) Jeg ga meg fluksens til å sjekke togbilletter til Stockholm, der de spiller neste lørdag. Tror nesten at jeg må dit.

Postet av: Kristiane at Juli 15, 2007 2:46 EM

Holde hemmelig?!? Packet spilte da vitterlig på Roskilde i '91. Hvorfor benyttet du ikke sjansen til å se og høre dem da? Det jeg er bitter for fortsatt, er at jeg ikke fikk sett dem da de spilte i Oslo i '89. På Cruise Cafe, no less.

Postet av: pegs at Juli 16, 2007 8:59 FM

Hvordan kunne jeg fått sett dem på Roskilde i -91 når jeg aldri hadde hørt om bandet på den tiden? Av den grunn at det snarere var Stray Cats enn Perssons som ble spilt på de gamle festene. Noen burde tatt ansvar.

Men dette er en dag for glede, ikke for å skjennes. :D (1989 må ha vært et godt konsertår, forresten.)

(Og dér postet jeg kommentar nummer 50 til dette innlegget. Det må da være ny rekord.)

Postet av: Kristiane at Juli 16, 2007 6:51 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):