Mars 31, 2008

How to Win Friends and Influence People

Den siste tiden har jeg sett flere mennesker på t-banen med nesen i en bok som heter How to Win Friends and Influence People [1]. Nå blir jeg generelt brydd av selvhjelpsbøker - både titler og innhold. Å sitte med en slik bok på t-banen får meg virkelig til å rødme på lesernes vegne. Snakk om å torgbære sin hjelpeløshet! (Jeg vet ikke hva som er verst: - Nei, jeg har ingen venner eller - Ja, jeg ønsker å påvirke menneskene rundt meg.)

Det er som å gå rundt med en pakke inkontinensbind i gjennomsiktig bærepose. Eller, hvis vi skal holde oss til bøker, å ha Kvinne, kjenn din kropp som reiselektyre. Og i min bok mer pinlig enn å klippe negler på t-banen.


[1] [2] Såpass mange at jeg slo opp tittelen i Wikipedia. Og så viser det seg at dette er selvhjelpsbøkenes stamfar. Det er den første, og tydeligvis en av de mest kjente innen genren.

[2] Beklager, Rulle K.

Postet av: Kristiane at Mars 31, 2008 11:15 EM
Kommentar

Denne er jo så kjent at selv folk som har intet annet enn forakt til overs for selvhjelpsbøker (hvilket er den gruppen jeg selv tilhører) gjerne har hørt om den. Den blir jo omtalt i alskens populærkulturelle sammenhenger. Nå må du se mer på TV, Kristiane :>

Postet av: Lill at April 1, 2008 3:47 FM

Lill: Jeg innså det straks jeg hadde wiket tittelen. Det er vel faktisk verre å blottstille uvitenhet enn mangel på venner. ("Har venner men mangler populærkulturelle referanserammer", liksom.)

På TV-fronten er jeg mer ute å kjøre enn på lenge, dessverre.

Postet av: Kristiane at April 1, 2008 8:20 FM

Hva gjelder selvhjelp, og selvhjelpsbøker, så kan det varmt anbefales at alle ser Penn & Tellers Bullshit-episode "Self-helplessness", http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=7995256

Postet av: Arve at April 1, 2008 9:45 FM

Ang. fotnoter i dette innlegget: jeg tar det med fatning. Ang. selvhjelpslitteratur: selv sverger jeg til "Hemmeligheten". Den er ufattelig bra!!!!!

Postet av: Rulle Kebab at April 1, 2008 10:15 FM

Ganske kjent bok, ja...

Så en annen fyr på T-banen forleden, som leste boken "Winning". Litt av samme greia...

Mitt problem med slike bøker er dilemmaet som oppstår dersom man tenker seg at ALLE leste disse bøkene. Ville de da fungere? Ville alle kunne lese boken Winning, for så å alltid vinne? Over hvem i tilfelle?

Postet av: Erlend at April 9, 2008 7:47 EM

Det finnes jo en bok som heter "How to lose friends and alienate people" - en roman, ikke en selvhjelpsbok, og en endatil fornøyelig roman, såvidt jeg erindrer. Begynner å skjønne hva tittelen spiller på nå!

Postet av: Therese at Mai 25, 2008 1:18 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):