Mai 27, 2007

Tidenes mest idiotiske avgjørelse

Scene: Hjemme, kvelden før avreise til New York. Det pakkes.

Geir Ove: - Skal vi ta med fotoapparatet?
Kristiane: - Neiii... skal vi det det da? Det blir jo litt drass?
Geir Ove: - Enig.
Kristiane: - Flott. Vi dropper det.

Denne idiotiske lille samtalen hjemsøkte meg minst ti ganger om dagen der jeg trasket rundt i fantastiske NY. Er det mulig å være så kørka? Hva skal man egentlig med et fotoapparat om man ikke tar det med på NY-ferie?

Det hadde faktisk vært mye bedre om jeg hadde glemt kameraet hjemme. Men å legge det igjen med vilje, etter å ha hatt temaet oppe til debatt, står for meg som noe av det mest idiotiske. Og, debatt og debatt; vi var rørende enige. Ingen grunn til å ta med seg fotoapparat, liksom. Jeg skjærer tenner fremdeles.

Derfor ingen bilder fra New York. Men kanskje en historie eller to etter hvert.


Oppdatering 28.05: Jeg har fått flere gode råd i kommentarfeltet, men den aller enkleste løsningen kom jeg på selv:

Postet av: Kristiane at Mai 27, 2007 6:46 EM
Kommentar

Dere kan få våre fra siste tur i stedet! Det er ca en million av dem, så bare ta de som måtte passe og lat som det er deres! Lykke til! :D

http://nyc.mrbacon.info

Postet av: Terje at Mai 27, 2007 9:27 EM

Bevisstløse i gjerningsøyeblikket?

Postet av: Elf at Mai 27, 2007 10:15 EM

og her er 30 millioner bilder;

http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=en&client=opera&rls=nb&q=new+york&btnG=Search+Images

men det var kanskje ikke det du mente..

Postet av: ulrik at Mai 28, 2007 3:39 FM

Oh la la, jeg blir svimmel og kvalm bare ved tanken!
Jeg vet bare om en løsning : ny NY-tur!
Terje og Ulrik : Haha, festlige tilbud.Knis

Postet av: Tourbillon at Mai 28, 2007 12:32 EM

He, he... Helt klart en noe sær avgjørelse - det skal du ha! Hvis fantasien klarer å mane frem riktig bilde på netthinnen her var det snakk om pakking i minst en rimelig stor bag/koffert eller flere små. Da blir spørsmålet: hvor mye plass tar egentlig et fotoapparat!? Man formoder da selvsagt at amerikafarerne er oppsatt med rimelig moderne saker - ikke et fotomonstrum fra juratiden...

Enn videre. Når man først svir av en unevnelig mengde lapper på en slik tur - hvorfor ikke bare kjøpe et kamera "over there"? Måtte da være bedre det enn å gå å ergre seg over logistikkflausen ti ganger daglig. Ahh... Lite overgår fornøyelsen av å overøse frustrerte medmennesker med etterpåklokskap i bøtter og spann!

Men ikke for det. Alt har jo en positiv side: er ikke nettopp en slik blunder en svært god unnskyldning for å gjenta turen - med fotoapparat?

Postet av: svartekatt at Mai 28, 2007 2:58 EM

Svartekatt: Saken er at jeg kjøpte meg et utrolig fint fotoapparat i fjor sommer. Et fotoapparat som er litt større enn det jeg hadde før. (Det var med vilje; det er et bedre kamera, og det ser tøffere ut.) Årsaken til den kolossale feilvurderingen ligger nok i stor grad her.

Jeg tenkte på å kjøpe et engangskamera, men vurderte det dithen at det ville være fryktelig irriterende å drive og fotografere NY med et tullete plastkamera når jeg har et så flott kamera hjemme. En evinnelig påminnelse om den idiotiske avgjørelsen. Men nå angrer jeg på dét også.

Postet av: Kristiane at Mai 28, 2007 3:28 EM

Det ante meg at du hadde et feiende flott fotoapparat, du som trives så godt foran kameralinsen. Til vurderingen rundt kjøp av engangskamera der borte: den første vurderingen omkring fotoapparat den skjebnesvangre pakkekvelden burde vel gjerne fått noen bjeller til å ringe? Tenker vi sier det sånn at next time vurderer du ikke - du bare følger førsteinnskytelsen. Bedre å ha gjort noe og angre enn å ikke ha gjort noe og likevel angre... ;)

Postet av: svartekatt at Mai 28, 2007 7:39 EM

Engangskamera. Definitivt. Så er man ikke så redd for å miste det eller bli robbet heller :-)

Postet av: VamPus at Mai 29, 2007 4:31 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):