November 21, 2006

Fugledansen

Jeg elsker serien Tilbake til 80-tallet som går på NRK for tiden. Helst vil jeg ha med meg både den ordinære sendingen og reprisen, men fordi jeg var på jobb torsdag kveld, fikk jeg ikke sett forrige ukes program før i dag.

Jeg er svært nostalgisk anlagt, og får tårer i øynene bare jeg ser en gammel Dagsrevy-vignett. Fortettet med høydepunkter som disse programmene er, sitter jeg fremoverbøyd i sofaen og hviner av fryd i den halvtimen programmet varer.

I dagens program fikk vi blant annet et gjensyn med Fugledansen. Det fikk meg til å huske en historie fra - ja, det må vel ha vært 1982, da. På kontoret der mamma jobbet, ble det innført felles fugledans hver dag i forbindelse med lunsjpausen. (I kid you not!) Dette var nok ment å ha en positiv innvirkning på miljøet såvel som kropp og sjel.

Min gjenstridige mor nektet selvsagt å delta i dansen. Jeg husker at hun fortalte om det hjemme, og jeg kunne rett og slett ikke begripe det. Fugledansen var det aller morsomste jeg visste på den tiden. At mamma rett og slett var forbannet over at hun ble pålagt å danse Fugledansen i arbeidstiden, lå langt over min fatteevne. Noe så gøy!

Men jeg har nok blitt mer lik mamma med årene. Under et allmøte hos en tidligere arbeidsgiver, ble plutselig alle beordret opp av stolene. Med sin nasale stemme fortalte administrerende direktør at "en styrevenn", som også var styremedlem i en fysioterapiklinikk, hadde lært bort noen enkle øvelser. Disse skulle vi nå gjennomgå i fellesskap. Det ville være så bra, mente han, og alle ville ha godt av det, ikke minst i de tøffe tidene vi var inne i.

Den som sto slapp som en melsekk og med tordenfjes under hele seansen, var meg. Etterpå rakte jeg opp hånden og spurte nebbete: - Er det meningen at disse øvelsene skal erstatte bedriftshelsetjenesten og SATS-medlemsskapet, som begge deler er tatt fra oss etter alle nedskjæringene?

Postet av: Kristiane at November 21, 2006 8:21 EM
Kommentar

I likhet med deg er jeg ett barn av 80-tallet(tidlig 80),og synes at serien er kjempemorsom.
Siden jeg har 2 barn er det jo ikke bestandig at det passer for meg å sitte klar på mandagskveldene klokka 20. Men takk og pris for NRK´s nett-tv:-) Tar det en dag jeg passer og håper jeg får tid til å se både episode 1 og 4 om ikke alt for lenge.
http://www.nrk.no/tilbake/

Postet av: Roger at November 22, 2006 10:33 FM

I likhet med deg er jeg ett barn av 80-tallet(tidlig 80),og synes at serien er kjempemorsom.
Siden jeg har 2 barn er det jo ikke bestandig at det passer for meg å sitte klar på torsdagskveldene klokka 1955. Men takk og pris for NRK´s nett-tv:-) Tar det en dag det passer og håper jeg får tid til å se både episode 1 og 4 om ikke alt for lenge.
http://www.nrk.no/tilbake/
ps.Nå må jeg snart huske på å ikke poste kommentarene i Opera. Tror det ble noe kluss denne gangen også. Beklager.

Postet av: Roger at November 22, 2006 10:42 FM

Som svensk er det veldig morsomt å se "Tilbake til 80-tallet". Mye i Norge var som i Sverige. Men det er også mye som er nytt for meg. Ble nettopp - som 33-åring - kjent med Pelle Parafin for forste gang...

Postet av: Svorsken at November 22, 2006 2:09 EM

Håhåh, det programmet der er så herlig! Jeg har ofte lurt på hvorfor ikke NRK sender mer fra min 80talls-barndom, og ble naturlig nok meget fornøyd da dette dukket opp:)

Postet av: Karen at November 23, 2006 12:18 FM

Trim på jobben er stas. Vi har det to ganger i uken. Men har bedrfiftshelsetjeneste og fysio og treningsrabatt i tillegg + treningsstudio på jobben. Men min smerteterskel går nok på fugledansen.

Fellestrim gjør underverker mot musearmer og rygger.

Postet av: Ine at November 26, 2006 9:35 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):