November 8, 2006

Julebord

- Det verste med å ikke være ansatt noe sted, er at man ikke får gå på julebord, klaget jeg nettopp til en kamerat. Rundt ti minutter senere gikk jeg inn på Oasis i Grensen. Der hang selvsagt den perfekte julebordkjolen! Jeg forsøkte først å ignorere den. Jeg skal jo ikke på noe julebord i år, hvisket jeg sørgmodig til meg selv (og til kjolen, idet jeg strøk forbi den for annen gang). Mens jeg sto og kikket på noen lange skjerf med frynser i andre enden av lokalet, kjente jeg mobiltelefonen vibrere i lommen.

Det var kjolen! - Prøv meg, da, i det minste, befalte den. Da var jeg selvsagt ikke vond å be. Kjolen satt som et skudd, bedre enn jeg hadde kunnet forestille meg. Prisen var forbløffende lav, og da jeg kom på at garderoben min ikke inneholder "den lille sorte", var det ikke annet å gjøre enn å dra kortet.

(Jeg elsker forresten at Oasis pakker inn det man har kjøpt i knitrende, svakt lillamønstrede papirposer. Det blir noe ekstravagant over det, en overdådig luksus jeg slett ikke er forvent med.) Da jeg forlot butikken, strålte jeg som en liten sol, til tross for den sørgelige vissheten om at jeg ikke skal på noe julebord i år.

Jeg er virkelig svært glad i å gå på julebord, selv om jeg rett nok kan være litt skjelven dagen derpå. Siden jeg har vært i jobb helt siden videregående, har jeg deltatt på mange slike tilstelninger. Og jeg har aldri kjedet meg! For noen år siden var jeg på det ultimate julebordet. Kvelden bød på spenning, moro og skandaler, i skjønn forening.

Det begynte allerede ved bordet, under talen til administrerende direktør. En person følte seg kraftig provosert, og reiste seg så tallerkener og glass klirret. - Du får oppsigelsen min på mandag, sa han over skulderen idet han marsjerte ut av rommet.

Siden røkte vi cubanske sigarer og danset. Jeg blir alltid forbløffet over hvor godt jeg danser swing bare jeg har en dyktig partner. (Swing er en dans - blant mange - jeg vanligvis slett ikke behersker.) Jeg hadde vunnet en pris, og hadde flust av drikkebonger som jeg strødde om meg med.

På nachspielet oppsto det noen svært unaturlige konstellasjoner, som fikk de ikke-involverte til å himle frydefullt med øynene. Klining mellom på-hver-sin-kant-trolovede forekom også, og mot slutten fant det sted en liten slåsskamp i sofaen.

Da jeg og to kompiser forlot nachspielet utpå morgenkvisten, hadde det begynt å sne. Vi gikk arm i arm og sang Fairytale of New York. Alle versene, i de mørke, morgenstille gatene på Grünerløkka. Det var uendelig vakkert. (Opplevelsen, altså, ikke nødvendigvis sangen.)

Baketter var alle enige om at dette var tidenes mest vellykkede og juicy julebord. Det kunne umulig overgås, mente vi - og vi fikk rett.

Men i år skulle jeg gladelig tatt til takke med et litt kjedelig et, bare jeg fikk en anledning til å bruke den nye kjolen.

Postet av: Kristiane at November 8, 2006 2:17 EM
Kommentar

Men sa han opp han fyren? :)

Postet av: Elf at November 9, 2006 12:36 FM

Du kan jo ta initiativ til ditt eget julebord og invitere venner? En ny kjole er i seg selv mer enn god nok grunn til det! :-)

Postet av: Kristin (fast leser) at November 9, 2006 9:31 FM

Elf: Hehe, nei, han gjorde ikke det når det kom til stykket.

Kristin: Joda, og jeg skal da også på flere førjulsarrangementer med venner. Så kjolen skal det nok bli bruk for. Men det blir ikke helt det samme som julebord med kolleger. Det er liksom noe eget å treffe alle oppstaset og helt annerledes enn til hverdags - i en helt annen setting enn man vanligvis sees. For ikke å snakke om å ha et lite vorspiel med sminke og whisky før festen starter. En flott tradisjon jeg hadde med et par av mine gamle kolleger. :)

Postet av: Kristiane at November 9, 2006 10:43 FM

Du kan jo håper på et radiojulebord?

Postet av: Cathrine at November 9, 2006 4:10 EM

It was Christmas Eve babe
In the drunk tank
An old man said to me
"Won't see another one"

Og på lørddan braker det løs igjen. Men det mangler to for å skape den rette stemninga....


Postet av: olav at November 13, 2006 6:53 EM

Det blir radiojulebord 8.desember. Jeg har lovet å stille i brudekjolen. Tar gjerne et vorspiel med demi-sec ukrainsk sjampanski i forkant.

Postet av: Cathrine at November 16, 2006 10:03 FM

cheap bridesmaid dresses

Postet av: forever yours bridesmaid dresses at Februar 9, 2013 10:21 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):