November 6, 2006

Mentorakademiet

På t-banen henger det reklameplakater for noe som kaller seg HumaNova. Bare navnet får umiddelbart svada-alarmen min til å kime høyt og lenge. Bedre blir det ikke av at overskriften lyder Mentorakademiet – ettårig utdannelse som Diplomert mentor. Mentorakademiet, faktisk! Og Diplomert mentor (merk den store D'en). Jeg ler i Forden.

Under ser vi et fotografi av en godt moden, furet mann - formodentlig livsklok, og et opplagt mentoremne. Deretter følger en oppstyltet og svært ullen tekst. Blant annet heter det:

Utvikle deg selv for å utvikle andre. Du har erfaringer som du er villig til å dele med andre. Du har rukket å både lykkes og mislykkes. Du har rukket å reflektere over dine egne styrker og svakheter og lengter nå etter å hjelpe andre fram. Og Å være mentor innebærer å veilede en adept i vedkommendes arbeids- og livssituasjon. Å støtte adeptens utvikling med vedvarende respekt for hans eller hennes selvstendige vilje og behov. Adept?! Eller hva med: Mentorakademiet utvikler din evne til å arbeide med andre ut fra en konsultativ tilnærmingsmåte. Eh, javel.

Jeg måtte selvsgt sjekke ut nettsidene til HumaNova, og der var det mye moro. Det viser seg at man også kan bli Diplomert Stresskonsulent. Dette er en ettårig diplomutdanning som gjør deg i stand til å (...) hjelpe små og store organisasjoner og enkeltindivider til å forstå de bakenforliggende årsakene til stress. Man kan jo bare prøve å forestille seg hvor mye langhalm man må tåle for å oppnå denne innsikten.

(...) Her får du selv arbeide med psykosyntesens kraftige metoder for personlig utvikling. Individuell samtaleterapi i psykosyntese er en viktig del av utdanningen som gir deg ytterligere aspekter og en fordypning av din egen personlige utvikling. Å, kjære vene da!

Man kan også ta et semester med Transformerende lederskap, eller bli Diplomert samtaleterapeut i psykosyntese. Mulighetene er mange! Det stilles ingen spesifikke akademiske krav, kommer det frem av nettsidene. Men for egen regning vil jeg legge til at det nok er en fordel med en sterkt svekket kritisk sans. Mitt tidligere møte med Pepp-kraften fortoner seg som ren og skjær fornuft i forhold til dette.

Postet av: Kristiane at November 6, 2006 4:40 EM
Kommentar

Dette høres ut som noe alternativikerne vil svelge med hud og hår.

Postet av: Elf at November 6, 2006 10:08 EM

"Diplomert" er tydeligvis det magiske ordet her. Jeg har blant anna diplom fra Fantometklubben og et urgammelt et fra Jobbsøkerklubben i regi av gamle Aetat, kvalifiserer det meg til noe spesielt?

Postet av: Tiram at November 7, 2006 2:04 FM

Ha ha ha, Kristiane, diplomert stresskonsulent, jeg ler så det gjør vondt i magen, hehehe!

Postet av: Anett at November 7, 2006 8:27 FM

Det blir vel i samme gate som bilselgerakademiet og negleakademiet. Vi har egentlig mange muligheter til å bli akademikere i dette landet.

Postet av: Handbag at November 7, 2006 8:47 FM

Å både lykkes osv. Jeg får lyst til å gnure nesene deres ned i det dårlige språket og det elendige sludderet de serverer.

Postet av: Klara klok at November 7, 2006 10:10 FM

Jeg melder meg på! Ser at de bl.a. reklamerer med at man kan "bli den man er", og det er noe jeg alltid har ønsket å være.

Postet av: Rulle Kebab at November 7, 2006 10:49 FM

Eg synst eigentleg sånt som dette er skummelt, fordi det er så mykje liknande rundtom, tomme "livssyn" innpakka i svadaretorikk, og ikkje minst skremmande mange som synst det er fornuftig.

Postet av: Maria at November 7, 2006 11:41 FM

Både den modne mannen på T-banereklamene og den ditto damen som er avbildet på forsiden av hjemmesidene deres ser ut som deltakere i en "leve med urinlekkasje"-reportasje i Norsk Allers.

Postet av: Kevin at November 7, 2006 3:28 EM

Kevin: _Tror_ du jeg har ønsket at vi fortsatt jobbet på samme sted etter at jeg ble oppmerksom på disse plakatene, eller?! Ukens underholdning hadde vært sikret (ja, vi kunne sikkert krystet sitronen helt frem til jul).

Handbag: Apropos neglakademiet. En tidligere kollega av Kevin og meg pleide å sukke oppgitt, når arbeidsdagen gikk henne litt imot: - Nei, nå begynner jeg på Tone Lise Akademiet, altså.

Postet av: Kristiane at November 7, 2006 3:51 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):