Desember 13, 2005

Pepp meg her og pepp meg der

Den første gangen vi skulle nedbemanne på jobben, fikk vi som jobbet i avdelingen som var i faresonen besøk av en motivator som skulle lære oss å mestre stressituasjoner, få nytt overskudd og tenke positivt. Det hele var uhyre sludderaktig, og klisjeene danset som sprettballer rundt i rommet.

Etterpå var vi rystet over at noen kunne ha mave til å lire av seg slike selvfølgeligheter (- Det er viktig å se nye muligheter og - Den som fokuserer på det positive kan greie alt) - og attpåtil ta seg godt betalt for det. Men baketter har vi hatt mye moro når vi har mimret om seansen.

Ikke minst har vi drevet gjøn med en CD vi fikk utdelt, en såkalt autogen trenings-CD med tittelen Pepp-kraften på coveret (inni en dynamisk, skråstilt trekant).

Dette er mange år siden. Jeg holdt på å gå ut av mitt gode skinn da jeg så den samme motivatoren på Østlandssendingen i går. Der fortalte han om hvordan man skulle takle julestresset, og kom med følgende råd:

1) Fokuser på det positive med juleforberedelsene
2) Skriv liste før du går i butikken
3) Om du må stå i kø, ta det som en liten pause, og tenk for all del positivt

No shit, Sherlock!

Men reporteren nikket og smilte og lot som keiseren hadde klær på seg og at alt var i skjønneste orden. Man kan åpenbart leve godt av banalt vås.

Postet av: Kristiane at Desember 13, 2005 10:01 EM
Kommentar

Hehe. For noen år siden hadde vi motivator Frank Beck på besøk på jobben. Makan til sprøyt og vås skal man lete lenge etter.
Da jeg fikk tilbud om å være med på et lignende kurs med Thomas Alsgaard tidligere i år, takket jeg pent nei.
Ville heller dratt på gaupejakt med den karen.

Postet av: ulrik at Desember 13, 2005 11:16 EM

Har selv blitt tvangssendt på kursdag i regi av Liv&Lyst.com . Allerede navnet ga meg allergiske reaksjoner, likevel hadde jeg problemer med å tro mine egne ører utover dagen. Jeg hadde trodd det skulle bli ille, men SÅ ille? I ettertid fablet jeg om å starte et konkurrerende foretak - det er antagelig mye penger i den bransjen - men innså etter hvert at jeg har for mye anstendighet. Av samme grunn kan jeg aldri bli vekkelsespredikant.

Postet av: åmmon at Desember 14, 2005 12:59 FM

Den bransjen tjener penger som gress. Selv jukset jeg litt i faget da jeg fire ganger i året reiste til Hustad Lier for å motivere kommende sivilarbeidere til jobben de skulle gjøre.
Det var en latterlig enkel jobb til en latterlig god betaling. Foredraget mitt gikkut på noe så banalt som "Virkeligheten er mer reel en fantasiene deres" eller noe sånt. Jeg høstet stor applaus fra halvparten av folket og himmelfallen hoderisting fra resten.

Det eneste som er verre en slike "motivasjonskurs" er såkalte "ledermotivasjonskurs". Der sitter sprøytet løst og klisjeene tett der! Det allerverste er likevel når alle mellomlederne som har gått på samme kurset kommer hjem og skal praktisere det de har lært.

grøss!!

Postet av: pjotr at Desember 14, 2005 9:24 FM

Dette minner meg om da vår eminente IT-direktør kom fra Danmark for å fortellet om strategien framover. Det ble en halv times foredrag om hvorfor vi skulle bli ledende i Norden, etterfulgt av en sekvens hvor han viste lysbilder av ekstremsport mens han spilte Queens "We are the champions."

Postet av: Elf at Desember 14, 2005 10:16 FM

Hvorfor ikke starte et firma som driver med demotivasjon? "Du kan også bli deprimert", "Fokusér på det negative", "Det er aldri for sent å gi opp", "Det er viktig å se umulighetene", osv.

Postet av: Rulle Kebab at Desember 14, 2005 10:31 FM

Verden vil bedras.

Som nestformann i Pessimistenes Venner, melder jeg meg som daglig leder av Rulles firma. Forresten; det ville vel aldri gå...

Postet av: alliene at Desember 14, 2005 3:18 EM

Hva motiverer dere til å lire av dere så mye vissvass om motivasjon?

Postet av: fratho at Desember 14, 2005 4:33 EM

Mitt firma er naturligvis et dødfødt prosjekt. Vi kan tilby et uinspirerende arbeidsmiljø med umotiverte og gretne medarbeidere som gjør alt de kan for å forsure tilværelsen for seg selv og andre.

Postet av: Rulle Kebab at Desember 14, 2005 5:21 EM

For seint ... http://www.motarbeider.no/

Postet av: Mr. X at Desember 15, 2005 1:45 FM

Mr. X: Det var vel ikke annet å forvente enn at noen ville kommme meg i forkjøpet. I for seg bekrefter jo dette alt jeg står for. Med dette lar jeg nok en urealistisk drøm og en bortkastet idé fare. Akk ja sann!

Postet av: Rulle Kebab at Desember 15, 2005 11:45 FM

Kurset til David Brent i the Office er det jo naturlig å trekke frem her. En herlig sekvens, ikke avsluttet med «We are the champions», men «You're simply the best»..

Postet av: Andreas at Desember 15, 2005 1:42 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):