Oktober 15, 2006

Det enkle hyttelivet...

Pappa og Trine har en hytteandel på Gålå. De er der et par ganger i året, og jeg har besøkt dem der flere ganger. Det er aldeles nydelig der oppe. Bølgende landskap og små glitrende blå vann. Langs Peer Gynt-veien er det så vakkert at man kjenner et trykk i brystet.

Hyttene er bekvemme og godt utstyrt. Man er i forskjellige hytter hver gang, men de er like ned til den minste detalj. Bildene på veggen, kjøkkenutstyr, møbler og baderomsfliser- alt er likt. Sist jeg var der hadde de riktignok fått en speilvendt hytte, men ellers var alt som jeg var vant til.

Man lever det gode hytteliv der oppe i fjellgrenda. Det er gode senger, varmekabler på badet, og fjernsynsapparat. Ingenting mangler. Tilsynelatende... For pappa og Trine har feriert der oppe svært mange ganger nå, og bragt i erfaring at uansett hvor velutstyrte hyttene er, er det noe man savner. Småting som kan gjøre ferien enda mer bekvem.

For eksempel kunne den observante gjest legge merke til at små spotlighter var kløpet fast her og der. For å gi bedre leselys. Jeg trakk på smilebåndet av dette, men hadde selvfølgelig forståelse for argumentet (- Bare vent til du har passert 50, så skal du se du trenger godt leselys du også.)

Til spotlightene (som forøvrig var kjøpt på Clas Ohlsson for anledningen), hadde de bragt med en skjøteledning med ekstra stikkontakter. Ekstra stikkontakter til pappas iPod-utstyr og hans utallige ladere var også med.

Da Trine skulle sette lammesteken i ovnen, dro hun med selvfølgelig mine en stor leirgryte frem fra et skap. Den mente jeg å dra kjensel på. - Er det ikke...? Og ganske riktig; det var leirgryten hjemmefra. Så ble det da også førsteklasses, særdeles saftig lam. Stekt i medbragt leirgryte, og ferdig når en timer jeg også hadde sett før pep sitt velkjente signal.

På dette tidspunktet var jeg ganske lattermild. Bedre ble det ikke da jeg fikk øye på caffe latte-maskinen på kjøkkenbenken. - Det er klart vi må ha caffe latte til frokost i ferien! Store caffe latte-krus var også tatt med hjemmefra. Det nytter jo ikke å drikke caffe latte av vanlige små kaffekopper. Selv ikke på hytta.

Unødvendig å nevne at de gamle hadde med seg elektriske tannbørster. Hver sin. Men hva gir dere meg for at også dusjhodet var medbragt? Dusjhodet som fulgte med hytta hadde så ubehagelig, hard stråle, visst.

Så var det ikke mer. (- Jo, jeg har med noen miljøkluter til vasken på badet, kom Trine på.) Likevel klarte jeg ikke å dy meg resten av tiden jeg var der: - Disse gryteklutene, er det noe dere har hatt med hjemmefra, eller? Og så videre...

Postet av: Kristiane at Oktober 15, 2006 6:34 EM
Kommentar

...og der fikk jeg svaret på hva i all verden et voksent par uten barn eller vanvittig sportsutstyrspark skal med en Passat stasjonsvogn. Takk.

Postet av: martyfarty at Oktober 16, 2006 5:18 EM

Marte: Uten barn?! Det var da også noe å si om foreldrene våre. (Men jeg ser poenget ditt. Vi er jo ikke så ofte med på ferie lenger.) Trine påstår forresten at de har like full bil nå som da vi var tre barn i baksetet på fire ukers ferie til Italia/Jugoslavia. Og jeg har ingen problemer med å tro henne. :)

Postet av: Kristiane at Oktober 16, 2006 9:02 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):