August 21, 2006

T-baneringen!

Jeg må innrømme at jeg har kommet med en del surmavede kommentarer om den lenge bebudede t-baneringen i Oslo. Ikke fordi jeg ikke liker ideen. Nei da, den er like genial som den er enkel.

Enkel, ja. Det er nettopp dette som har provosert meg litt. Sporveissjefene som har uttalt seg om prosjektet har liksom vært så utrolig stolte og begeistret. Som om ideen om en t-banering nettopp slo ned i dem, og de straks gikk i gang med å grave. Ingen av dem har hatt skamvett til å innrømme at dette er jammen på tide. Som om ikke dette er noe vi reisende har tenkt på og savnet i alle år.

Og så lang tid som det har tatt! Det er jo årevis siden jeg leste om t-baneringen første gang, og også lenge siden stasjonene Nydalen og Storo åpnet. Hvor langt er det fra Storo via Sinsen til Carl Berner, liksom?

Men nå skal jeg ikke helle mer malurt i begeret. Dette er en stor dag, og det er all grunn til å feire. Det er også gjort, har jeg lagt merke til. Alle busser og trikker og t-baner har vært pyntet med flagg [1], og sjåførene har hatt festfjeset på hele dagen.

Og jeg kommer ikke til å vente lenge med å prøvekjøre ringen. Da Nydalen og Storo åpnet var jeg raskt på rekognosering. Det føltes helt merkelig, omtrent som å ha havnet i et parallelt univers. Begge steder er velkjente for en gammel torshovboer, og det føltes underlig å se t-banen der.

Så jeg gleder meg, og er raus nok til å gratulere Oslo Sporveier på denne store dagen. Men fornøyd blir jeg ikke før jeg har fått en linje fra Tveita til Vollebekk. Gjerne med en holdeplass imellom, for eksempel på Alnabru.

[1] Geir Ove påstår hardnakket at flaggingen skyldes at Kjetil Rekldal har trukket seg som Vålerenga-trener.

Postet av: Kristiane at August 21, 2006 10:22 EM
Kommentar
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):