Juli 2, 2006

Mine nye, late morgener

Jeg har i alle år forsøkt å overbevise meg selv og andre om at det er helt greit å begynne på jobb klokken 07. Jeg har riktignok medgitt at det er kjedelig når man er på konsert, og må stryke på dør idet bandet går av scenen. Aldri gå ut og ta en øl etterpå, men komme seg hjem i en fei, marsj i seng og nisove. - Men ellers, har jeg fremholdt til alle som gidder å høre på, - ellers er det helt greit. Og det er deilig å være ferdig på jobb klokken 15!

Denne positive innstillingen til å måtte opp før fanden får sko på, dag ut og dag inn i årevis, skyldes nok at jeg i et par år før dette begynte på jobb klokken 06. Og dét var et mareritt! Jeg grøsser fremdeles når jeg tenker på mørke vintermorgener, når vekkeklokken ringte fire-og-noe. Da er det per definisjon fortsatt natt, og ingen burde behøve å stå opp.

Jeg vennet meg aldri til det, og var konstant uopplagt og kvalm. Jeg følte at jeg levde i utakt med resten av verden, og ble bitter og grinete.

Så å begynne på jobb klokken 07 var en klar forbedring. I begynnelsen syntes jeg det var det reneste slaraffenliv, og nøt det i fulle drag. Etter hvert som jeg vennet meg til det, ble det tyngre. For 07 er tidlig, det også (om enn muligens godt for karakteren).

Nå begynner jeg på jobb klokken 09. I begynnelsen var det uvant. Uansett hvor lenge jeg sov, hvor mye jeg somlet - ja, jeg har til og med begynt å spise frokost! - fikk jeg tid til overs. Vill luksus. Omtrent som det jetlaget man får når man reiser til USA, og våkner grytidlig og utsovet hele den første uken.

Jeg småløper ikke lenger fra t-banen til jobben, men beveger meg så langsomt og adstadig som jeg klarer opp gjennom Slottsparken. Stanser opp, og stikker nesen borti en jasminbusk. Smiler til en hund. Og jeg har begynt å gå innom Kaffebrenneriet på veien.

Det hadde jeg aldri trodd jeg kom til å gjøre. Jeg har i alle år næret, ja nærmest et hat, til de som styrer nedover gaten med et pappbeger i hånden. - Krampeurbane hipstere, har jeg hvest inni meg, og imaginært hyttet med neven og lagt til - hva er galt med traktekaffen du sikkert får på jobben? Det har forekommet meg å være toppen av dekadanse, en show off på linje med en pansret Hummer. Og omtrent like latterlig som voksne menn på sparkesykkel. Ja, jeg har ikke vært nådig.

Jeg innser nå at jeg har vært drevet av bitterhet og grønnøyd misunnelse. Og nå er det altså jeg som (nesten) hver morgen står inne på Kaffebrenneriet i Hegdehaugsveien og ber om en dobbel-cortado-med-lettmelk-til-å-ta-med-vær-så-snill. Jeg burde egentlig hatt juling.

Postet av: Kristiane at Juli 2, 2006 7:39 EM
Kommentar

Jeg overbeviste meg selv lenge om at det var supert å dra på morgensvømming kl 06.30 om morgenen. Jeg skulle gjerne funnet tilbake til den ovebevisingen når vekkerklokka "snoozer" for femte gang klokken 07.40... Og jeg kaller meg selv et A-menneske...

Postet av: Margis at Juli 4, 2006 11:25 FM

men hvorfor ber du om dobbel cortado osv i _juli_? i den norske vinteren (les september-sen april) er kaffe to go glimrende, fordi holder deg varm på hendene mens du blir både varm & våken inni. ypperlig for oss som har stått opp klokka seks i tre år av pendlingsårsaker. jeg synes dét er tidlig jeg.
men nå aldri mer! wooo!

Postet av: Mari at Juli 5, 2006 11:16 FM

Kaffe om morgonen er _aldri_ feil, uansett kor varmt det måtte vere ute :)

Postet av: kristin at Juli 5, 2006 1:11 EM

Men ikke mens man går, da blir man jo svett når er 20+
Kaffe på terrassen, however...

Postet av: Mari at Juli 7, 2006 2:44 EM

Mari, siden du ikke gir deg på dette: Det er mellom 50 og 100 meter fra Kaffebrenneriet til jobben min. Så det går greit. :)

Postet av: Kristiane at Juli 7, 2006 4:56 EM

Thanks! it's helpful to me!

Postet av: Louis Vuitton Purses at August 22, 2012 7:41 FM

Cheers for the info. Greatly appreciated.

Postet av: Celine Luggage Handbags at August 24, 2012 6:13 FM

Cheers for this content, guys, continue to keep up the good work.

Postet av: Louis Vuitton Outlet Stores at September 1, 2012 4:23 EM

thank you for sharing the info..

Postet av: Michael Kors Outlet at September 10, 2012 12:51 EM

Funny, I was discussing this thing with my older sister the other day, now I'll have one particular much more argument in my hand when it'll appear to confrontation when once more.

Postet av: Coach Factory Outlet at September 10, 2012 1:32 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):