November 2, 2005

På kjøret igjen

Da jeg gikk på folkehøgskole i 1992/1993, så vi på Beverly Hills 90210 hver uke. Vi trykket oss sammen i sofaene i peisestuen, slukket lyset og fulgte åndeløst med på det som utspant seg på skjermen. Noen hadde fulgt med på serien fra starten av, men for meg var den helt ny.

Det var Beverly Hills som for første gang fikk meg til å bli skikkelig hektet på en TV-serie. Det var helt uaktuelt å gå glipp av en eneste episode, og jeg skrek av skuffelse når kveldens episode var ferdig. Dette til tross for at jeg hadde en mildt sagt ironisk distanse til serien. Jeg mener, selvsagt hadde jeg det. Jeg var sortkledt og sint på den tiden. Hadde jeg vært noen år yngre, kunne jeg sikkert likt den på ramme alvor, slik jeg i sin tid gjorde med Fame, men på dette tidspunktet var jeg tross alt 20 år gammel.

Da jeg var syk og hjemme fra jobb for et par uker siden, oppdaget jeg at Beverly Hills går på TV3 hver dag klokken 16. Dette er et tidspunkt jeg ellers aldri ser på TV, sykemeldt eller ikke. Det faller meg liksom ikke inn å slå på fjernsynet før Dagsrevyen. Dessverre, vil jeg si, for av den grunn har jeg aldri sett Dr. Phil, som alle snakker om, og jeg får heller aldri sett musikkvideoer på Svisj.

Om jeg er hjemme hender det jeg tenker på det, og jeg kan komme så langt som til å sjekke avisens programsider. Men så finner jeg alltid på en unnskyldning, og gjør noe annet i stedet. Noen ganger lurer jeg på om jeg gjør dette fordi jeg vet hvor lett jeg blir hektet på ting. Den utrolig traurige serien Syv søstre, for eksempel. Jeg fortvilet, og sendte en illsint faks til TV2 da de byttet sendetid fra torsdag til lørdag kveld - et tidspunkt jeg på den tiden aldri var hjemme. Det er denne selvinnsikten som har gjort at jeg aldri har lest Sagaen om Isfolket; jeg hadde garantert ikke klart å gi meg etter én bok, men måtte lest alle 47.

Men nå er jeg altså på Beverly Hills-kjøret igjen. Jeg fyker hjem fra jobb for å rekke det. Hvis Geir Ove kommer tidlig hjem, og griper meg i akten, farer jeg sammen. Jeg prøver å avlede oppmerksomheten hans ved å selvironisk synge Weezers Beverly Hills - that's where I want to be! i hans retning. Men egentlig er jeg ganske skamfull. For serien er virkelig utrolig døll, enda døllere i dag enn den var i 1993. Klærne! Frisyrene! De banale problemene, med enda mer banale løsninger. Selv Kelly, som jeg syntes var veldig pen den gang, ser skikkelig kjip ut. Brenda og Steve hater jeg fremdeles av hele mitt hjerte, så der er alt om før.

I lunsjpausen i dag bekjente jeg mine synder, og det ble faktisk ikke tatt så ille opp som jeg fryktet. Samtlige rundt bordet hadde kjennskap til Beverly Hills, mye bedre enn meg, viste det seg. Jeg fikk blant annet vite at serien gikk i svært mange sesonger. Jeg har av en eller annen grunn gått rundt og trodd at den sluttet omtrent samtidig som jeg var ferdig på folkehøgskolen, men mine kolleger kunne fortelle at vi følger personene fra high school, via college, og langt ut i arbeidslivet. Dette måtte jeg selvfølgelig finne ut av, og ved hjelp av en episode guide har jeg nå bragt i erfaring at serien gikk på TV i 10 år. Det er laget hele 296 episoder!

Det kan bli en lang vinter.

Postet av: Kristiane at November 2, 2005 5:28 EM
Kommentar

Jeg innrømmer åpent at jeg må få med meg Hotel Cæsar HVER dag. Dersom det ikke passer, sørger jeg for å få tatt det opp. Serien startet da jeg gikk folkehøgskole, og var fast innslag etter kveldsmaten. Etter noen års pause er jeg på'n igjen. Synes livet var litt enklere da Rederiet gikk på TV. Det var jo bare en gang i uka.

Postet av: Hesteberta at November 3, 2005 9:53 FM

Da jeg gikk på folkehøgskole så vi på Dallas (Dallas!!!!) hver dag før middag, og idet middagen var over stormet en trofast gruppe ut i tv-stua for å få med oss dagens episode av Home and Away.

Og jeg har lest hele Sagaen om Isfolket... Vel og merke da jeg var 13, men dog.

Postet av: Handbag at November 3, 2005 11:37 FM

Eg såg Beverly Hills på tvNorge ein sommar for nokre år sidan, då gjekk det ein episode kvar dag i, ja, to-tida? Eg var overlukkeleg. Endeleg skulle også eg, som i heile min oppvekst berre hadde fått inn nrk1, få sjå BH! Eg hadde lese BH-bøker frå TL-klubben, så eg visste litt kva det gikk i, og eg vart IKKJE skuffa. Eg syntes derimot at serien var overraskande bra! Og då Matthew Perry dukka opp i ein episode som deprimert og sur rikmanns-son, var entusiasmen min til å ta og føle på.

Postet av: Olaug at November 3, 2005 3:30 EM

Det er bare én serie som har fått meg til å gå hjem tidligere enn jeg vanligvis pleier. Det var 'Brideshead Revisited' med Jeremy Irons i hovedrollen. Men den er det vel ingen som husker. 'Beverly Hills' har jeg bare sett én episode av og det var den aller første. Den ga ikke mersmak. Men så er nå jeg en uforbederlig snobb også da (jfr. 'Brideshead').

Postet av: Rulle Kebab at November 3, 2005 3:50 EM

Ha! Sannelig godt jeg ikke har tv lenger. Jeg tror faktisk jeg fikk med meg minst fem sesonger av 90210... Bodde en periode i USA.

Postet av: alliene at November 4, 2005 8:40 FM

Godt å se at dere er flere presumptivt oppegående mennesker som ikke bare lar seg fenge, men også regelrett fange, av uhorvelig dølle serier... Da jeg studerte filosofi mellomfag(!)for en ti års tid siden, kom jeg 20 minutter for sent til forelesningen hver dag, fordi jeg måtte se A Country Practice først. Det var en særs lite fjong serie om en dyrlegepraksis på den australske landsbygda, som jeg fulgte med på helt uten ironisk distanse. Jeg hastet sågar hjem om ettermiddagen for å se SAMME EPISODE I REPRISE før samboeren kom hjem.... Altså den samme episoden to ganger på én dag, fem dager i uka. Det var dopet sitt, det!

Postet av: Cathrine at November 7, 2005 3:45 EM

I think you hit a bullseye there fealls!

Postet av: Titia at Desember 19, 2011 10:51 FM

5aFN2l flwjbjzhwfsz

Postet av: mcibecldirh at Desember 19, 2011 3:38 EM

J6TDOs mqjqfzhfwafp

Postet av: uakgypq at Desember 21, 2011 6:41 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):