Februar 20, 2005

T-bane-nostalgi

Jeg har blitt Jan Erik Vold! Når jeg leser om de nye, freshe t-banevognene som kommer i løpet av de nærmeste årene, blir jeg snarere litt sørgmodig enn oppglødd. Jeg kommer til å savne de røde, buttsnutede vognene som har vært i drift i hele mitt liv og vel så det. (Da jeg var liten, gikk det en stang fra gulv til tak ved dørene. Den kunne man klatre opp i, for deretter å fire seg ned på brannmannvis.)

Jeg minnes forresten en episode fra minst ti år tilbake, som etter hvert mer og mer fremstår som noe jeg har drømt. Jeg ventet på t-banen på Haugerud. Da den kom, viste det seg å være et vognsett ingen hadde sett maken til: Setene var satt på skrå, med en polstret støtte for leggene, og en horisontal stang man kunne holde seg fast i. Der ble man sittende som høner på vagle! Men det morsomste var å studere folks vantro ansikter idet de kom inn på banen. De færreste behersket situasjonen, og flere turde ikke sette seg, men ble stående og skule i midtgangen, med pannen rynket av skepsis og misnøye.

Postet av: Kristiane at Februar 20, 2005 6:12 EM
Kommentar

Dersom du flyttar litt lenger nordover, slik at du kan køyre mellom Vestli og Storo, finn du framleis dei stengene.

Postet av: Roger at Februar 21, 2005 7:42 FM

Virkelig, Roger? Det har jeg ikke tenkt over, men heretter skal jeg ha øynene med meg!

Elin, Vollebekk T

Postet av: Elin at Februar 21, 2005 11:50 FM

Ser at Roger har slått meg her, men eg skulle også informere om at stengene i høgste grad framleis finst. Eg har imidlertid ikkje prøvd å klatre i dei, men derimot har eg mang ein gong klamra meg fast i dei på veg mot byen i fulle vogner.

No er eg jo blasert bilbrukar, og merkar meg at t-banen nesten er blitt ein framand for meg.

Postet av: kristin at Februar 22, 2005 9:28 FM

Jeg har vel tatt T-banen maks 10 ganger i mitt liv (hvis man regner tur retur som to ganger). De som bosetter seg langt ute i provinsen (host) inviterer jeg heller hjem eller på kino. Dessuten er jeg jo blant oslodrosjenes hovedsponsorer/høye beskyttere og synes mer synd på dem enn T-baneførere, for de blir tross alt nominert til Nordisk Råds Litteraturpris og sånn - mens taxisjåfører bare blir invitert til Holmgang.

Postet av: Ine at Februar 24, 2005 12:23 EM

Ine,
Jeg syns også mere synd på drosjesjåfører enn på T-baneførere. Drosjesjåføren får høre utrolig mye dumt snakk mens han/hun er på jobben; bl a av folk som skilter med at de ikke gidder å ta banen. Hva gjør du i store byer i utlandet, tar du drosje der også? Så pysete oppfører du deg vel ikke i Paris eller Madrid!

Postet av: Klara krass at Februar 24, 2005 1:02 EM

Dan siger:Har du ikke mulighed for at sende det til mig? Se5 skal jeg nok gf8re det.Ikke se5 sejt hvis de ff8rst komemr pe5 om en me5ned

Postet av: Jenny at Juli 13, 2012 7:11 EM

bm6U6D nivansdwhrii

Postet av: wpjxvwalc at Juli 14, 2012 8:17 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):