Januar 16, 2005

Tanta i postgirobygget

Den trofaste leser vil være kjent med at jeg er svært snar til mediekritikk. Dårlig språk eller bare generelt idioti; medierefseren i meg er straks på banen med sure oppstøt. I dag bringer jeg det stikk motsatte, nemlig en hyllest til det som har vært min faste avis siden jeg slo opp med Dagsavisen for et års tid siden: Aftenposten.

Det er ikke sikkert dagens utgave er spesielt mye bedre enn avisen pleier å være på søndager, men for en gangs skyld tok jeg meg til til å lese hele avisen i ett strekk, uten forstyrrende elementer som samtale, radio eller en oppslått PC ved siden av meg. Jeg leste hver del langsomt og omhyggelig, og jeg nikoste meg!

Ta for eksempel del fire, den som heter Søndag: Kjetil Østlis artikkel om keiserens nye klær er kostelig lesing. Ved hjelp av innspill fra mange sine journalistkolleger, kommer han frem til en hel del beske sannheter om blant annet Ingebrigt Steen Jensen, Lisa Tønne og Jostein Gaarder.

Sissel Grans spalte leser jeg alltid med iver, og ellers byr avisen på interessant lesning om Belgia, Martin Scorsese og Radio Luxembourg. Og best av alt, over midtsidene: Min kjære onkelsulliks fantastiske sak om visdommens lydløse jegere.

Postet av: Kristiane at Januar 16, 2005 5:48 EM
Kommentar

Jeg har også moret meg over Keiserens nye klær på morgenkvisten. Sullikens ugleartikkel har jeg spart til kveldsroen senker seg, og det er den visst i ferd med å gjøre nå, så nå bare gleder jeg meg....

Postet av: Pia at Januar 16, 2005 7:07 EM

Ugleartikkelen var flott. Nå vet jeg at hubro heter bubo bubo på latin - hvem kan ønske seg et stiligere dekknavn? I tillegg er det fantastisk at journalist Falck er Aftenpostens fugleskribent!

Postet av: Trine at Januar 17, 2005 9:28 FM

Så herlig å se at det er flere enn meg som synes både Lisa Tønne og Kvinner på Randen er fullstendig umorsomme. Nå trenger jeg bare flere med meg på at Ylvis også suger, så kan jeg pakke meg inn i mine keiserklær, jeg og.

Postet av: Elf at Januar 17, 2005 10:07 FM

Ylvis har jeg ikke sett, men vi er sikkert enige her også. :)

Dette fikk meg til å tenke på Simen Tveitereids fantastiske artikel "Standup er ikke morsomt" fra noen år tilbake. Jeg er dessverre ikke i stand til å finne den igjen på nettet, men tror jeg har den liggende på papir et sted. Snakk om å påpeke kliss naken keiser.

Postet av: Kristiane at Januar 17, 2005 10:17 FM

Vel, i Østlis artikkel ble de så mange keisere at det hele fikk et anstrøk av streaking. Det kom heller ikke som noen bombe at eventyret om keiserens nye klær har vært et diskusjonstema i Aftenpostens redaksjon akkurat nå.

Slutten på artikkelen var likevel velskrevet nok til at det ikke var bortkastet å kjempe seg gjennom alt for mye tekst i kursiv.

Postet av: Håkon at Januar 17, 2005 1:30 EM

Ylvis ruler gata. Det står i Grunnloven. Lisa Tønne er derimot meget kjedelig. Disse kvinnene har jeg aldri sett live, men bare sett anmasende klipp fra på televisjonen.

Postet av: Ine at Januar 17, 2005 3:36 EM

Kjetil Østli slår til igjen - svært fornøyelig:

http://www.aftenposten.no/meninger/mellomoss/article953607.ece

Postet av: Elin at Januar 24, 2005 10:30 FM

If your articles are always this hlefpul, "I'll be back."

Postet av: Gertie at Desember 7, 2012 4:52 FM

1uTOLv ldsycfuwacfj

Postet av: tjhvanue at Desember 8, 2012 7:56 FM

rrwJvY wyvjjgzpkjfb

Postet av: tohtpdsh at Desember 10, 2012 3:16 FM

LJpdKH mfqovcyosmho

Postet av: nmpszyedod at Desember 28, 2012 3:56 FM

X79yBR xywhbucecynm

Postet av: govsvpf at Desember 28, 2012 6:46 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):