Januar 3, 2005

Hver eneste tann med børste og vann

Etter gjentatte oppfordringer fra tannlegen har jeg halvhjertet notert elektrisk tannbørste på ønskelisten de siste par årene. Halvhjertet, ja. Det var derfor med blandede følelser jeg pakket ut en Braun Oral-B Advance Power på julaften, og konstaterte at det pliktskyldige ønsket nå var gått i oppfyllelse.

Om kvelden andre juledag var den teknologiske nyvinningen ladet opp og klar til bruk. Med skrekkblandet fryd skred jeg til verket, med Geir Ove som spent tilskuer. Vi hadde for en gangs skyld studert bruksanvisningen på forhånd, og unngikk den (formodentlig) vanlige nybegynnerfeilen å starte opp maskineriet før børsten er inne i munnen, med tannpasta på speil og vegger som resultat.

Jeg kjente hjertet dunke hardt da jeg førte børsten inn i munnen og trykket på knappen: Brrrrr ...

Øyeblikket etter lå jeg på gulvet og hikstet mens lattertårene silte. Som det kilte og duret! Geir Ove trippet på sidelinjen, men jeg kunne se at han også var blitt litt nervøs (han var nestemann ut). Opp igjen. Brrrrr ...

Jeg tikket av latter, snøftet og fnøs, og siklet voldsomt. Når man pusser tennene med en elektrisk tannbørste bør man nemlig holde munnen mest mulig lukket, noe som var vanskelig å få til slik som jeg lo.

Gang på gang tok jeg meg voldsomt sammen, rettet ryggen og tenkte på noe sørgelig, men straks børsten begynte å dure inne i munnen måtte jeg gi meg over igjen. Til slutt måtte jeg jage Geir Ove ut av badet. Brrrrr ...! Da først klarte jeg å fullføre.

Det går bedre nå, men jeg er fremdeles ikke helt fortrolig med den elektriske børsten. Dessuten føler jeg det tryggest å feie raskt over tennene med den manuelle tannbørsten etter en omgang med den elektriske.

Postet av: Kristiane at Januar 3, 2005 10:13 EM
Kommentar

Hahahihi...må til! Det der med å bruke den gamle metoden etter å ha prøvd den nye kjenner jeg meg igjen i(ikke så uvanlig kanskje?). Da jeg hadde fått kalkulator for første gang pleide jeg å regne ut på papiret etterpå, for sikkerhets skyld!...Det hender faktisk at jeg gjør det av og til ennå, når jeg føler meg litt usikker...knis.

Postet av: Tine at Januar 4, 2005 12:42 EM

Hihi. Vi har skaffet oss noe sånt, vi også, men ikke kommet så langt som til bruksanvisningen enda. (Den fulgte med på CD...)

Postet av: Anne at Januar 4, 2005 1:57 EM

Hahaha! Sånn var det for meg da jeg fikk prøve Ulriks gjeste-børste-hode også! Man blir så svimmel og ør, jeg syns det var skummelt jeg! Elektrisk tannbørste skal aldri stå på min juleønskeliste - bare snille barn som får en til å le, takk.

Postet av: Klara med kosten at Januar 4, 2005 2:44 EM

Håper ikke min tannlege sier det samme. Jeg er redd elektriske duppedingser i kjeften! Sverger til jordan i plast.

Postet av: Mildrid at Januar 4, 2005 8:20 EM

Men kilingen går over. Og for en følelse av renhet man etterhvert får! Når min elektriske tannbørste plutselig har for lite strøm fordi "noen" har glemt å lade den opp, og jeg må ty til manuell børsting på gamlemåten, føler jeg meg som en primitiv krokodille med ukegamle slintrer mellom tennene! I mesteparten av vårt årtusen har jeg sverget til elektrisk børste - og tannlegen er full av gråtkvalt skamros og har null-hull-desperasjon i blikket.
Og med den elektriske børsten kan jeg pusse aller bakerst og innerst uten at byttedyr fra de siste ukene spontant kommer veltende opp av svelget!
Jeg avslører ikke merke - dette er bare begeistring, ikke reklame!

Postet av: Onkel børstesullik smiler fra øre til øre at Januar 7, 2005 8:47 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):