Desember 9, 2004

Yoghurt på fransk

Jeg ble nettopp oppringt av en telefonintervjuer fra Norsk Statistikk. I begeistring over at det for en gangs skyld ikke var en telefonselger jeg hadde på tråden [1], takket jeg ja til å svare på spørsmålene.

Det var en omnibusundersøkelse som spant fra politikk til brannsikkerhet via kollektivtransport. Blant annet. Og yoghurt. Først skulle jeg nevne yoghurtprodusenter jeg kjenner til. I farten husket jeg bare Tine og Yoplait.

Siden måtte jeg ta stilling til en rekke påstander om en yoghurt-type jeg aldri hadde hørt om. Det gikk riktignok bare noen sekunder før jeg forsto at Y-pla-it (uttalt med like sterkt trykk på hver stavelse, og alt annet enn stum t), var identisk med ett av merkene jeg selv hadde nevnt. Da det gikk opp for meg var jeg allerede havnet litt bakpå, og fikk meg ikke til å si noe.

Men spørsmålene om Y-pla-it ville ingen ende ta! Jeg rødmet og stotret på hennes vegne, og innså at nå var det i hvert fall alt for sent å påpeke uttalefeilen. For hvert nye spørsmål hun stilte, boret jeg neglene inn i håndflaten, og håpet det var det siste om temaet.

Men nei:
- På en skala fra én til fem - hvor kremet vil du si at Y-pla-it er?
- Forbinder du Y-pla-it med frokost, lunsj eller mellommåltid?

Og så videre og så videre.

Etter det som føltes som en evighet var hun endelig ferdig, og uten å engang trekke pusten var hun inne i en lang spørsmålsrekke om min husstands røykvarslere. Mens jeg derimot, trakk et lettelsens sukk, og kunne senke skuldrene og konsentrere meg om spørsmålene igjen.

Men jeg angrer på at jeg ikke rettledet henne på en vennlig måte. Tro ikke jeg gjør narr! De overordnede bør sørge for at de ansatte er godt nok forberedt.


[1] Etter at vi flyttet og fikk nytt telefonnummer har det ringt utrolig mange telefonselgere hit. De ringer fremdeles i ett kjør, to måneder etter at jeg reserverte meg. Visstnok tar det tre måneder før reservasjonen trer i kraft. Jeg gleder meg.

Postet av: Kristiane at Desember 9, 2004 7:24 EM
Kommentar

Dumbchills, heter den følelsen. Meget godt ord som jeg hadde savnet hele livet frem til jeg oppdaget det for et par år siden.

Postet av: Anne at Desember 10, 2004 10:36 FM

Anne, takk for opplysningen! Jeg googlet meg frem til denne beskrivelsen:

Dumbchills:
This is an expression used to describe the pain one feels when someone else is being humiliated or embarassed. For example, "[X] gave me the dumbchills," where X is someone doing something embarassing.

På samme side (http://www.infj.org/infjvocab.html)
fant jeg også denne definisjonen:

Grok:
To have a deep level of understanding for something, such as, "OK, I see, I grok that now." This word comes from a fantasy fiction series of novels.

Dette var også et nytt ord for meg, og kan nok forklare domenenavnevalget til et par blogger vi kjenner ... :)


Postet av: Kristiane at Desember 10, 2004 11:14 FM

"Grok" er fra Stranger in a Strange Land, har jeg lært (har ikke lest den selv), og er også et veldig bra ord. Og hvis du leter enda litt mer på den samme siden, finner du et bilde av meg der. ;)

Postet av: Anne at Desember 10, 2004 4:14 EM

Lykke til med reserveringen ! Jeg reserverte meg mot telefonselgere for noen år siden. Resultatet? Dobbelt så mange telefoner hver dag etter dette.

Skjønn det den som vil.

Postet av: Audun Stafsnes at Desember 21, 2004 1:40 FM

Va nok Borgen ja. Sgo hatt en autograf be5de ff8r og etter popetariluten din slo i taket. Samen kan di nok bli mf8je verdt (gjerna samen med et bilde)Eg komme kje te e5 sje5 se5 mf8je pe5 tv uansett, se5 bryr meg kje se5 altfor mf8je. Men J J Bd8R komma i romjule5!!

Postet av: Hfourbatik at September 23, 2012 7:35 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):