Oktober 28, 2004

Noen ganger er det ålreit

Det har tatt tid, men i dag fant jeg den perfekte poncho, akkurat en slik jeg har drømt om i årevis. Og det på samme dag som jeg fikk lønn! Den rekker til hoftene, er delikat hvit og uten frynsehelvete.

Dette har ingenting med saken å gjøre, annet enn at det handler om plagg som er veldig i skuddet en periode, for så å forsvinne helt ut av motebildet: Er det noen som husker en slags selebukse som var voldsomt populær helt på begynnelsen av 1980-tallet? De var gjerne pastellfarvede, hadde raus benvidde men gikk inn ved ankelen, ofte med strikk nederst. På overallaktig vis var det bærestykke både foran og bak, og plagget ble av en eller annen grunn kalt discobukse.

En gang Ulrik og jeg skulle besøke mamma og Bjørn i Frankrike, hadde jeg fått en slik discobukse før avreise. Den var lyseblå, yndlingsfarven min. Jeg var fra meg av henrykkelse, og vanvittig stolt av den. Dette skinte tydelig gjennom i et brev jeg skrev til min kusine fra Collioure. Med like stor begeistring som jeg fortalte at jeg hadde sett palmer og vasset i middelhavet, beskrev jeg den nye buksen min som "lyseblå med sløyfer på skuldrene". Dette syntes mamma var utrolig morsomt og søtt, mens jeg på min side ikke kunne begripe hva hun lo av.

Postet av: Kristiane at Oktober 28, 2004 6:33 EM
Kommentar

Men det skjønner du høyst sannsynlig nå.
Jeg lurer ofte på hvilke deler av nåtiden vi kommer til å le av i fremtiden. På syttitallet var det slengbuksene, på attitallet hockeysveisen og BALL-genseren (blant MYE annet). Nittitallet er ikke langt nok tilbake til at vi har begynt å le av det (jeg har likevel en anelse om ihvertfall noe vi vil trekke på smilebåndet av fra denne perioden også).
Men hva er vi gjør, kler oss i, spiser og sier i dag, som vil være rene latterkicket om 20 år?

Postet av: fratho at Oktober 29, 2004 8:57 FM

Nittitallet er definitivt noe man nå kan le av. Jeg fløy rundt i islender, og et lilla skjerf i halsen. Selvfølgelig under sterk påvirkning fra Marte og Kristiane.

Hva med beige Dockers og chinos med sidelommer langt nede på bena. Riktignok er dat mange som fortsatt bruker dette. Dem om det!

Postet av: ulrik at Oktober 29, 2004 12:22 EM

A la mode.

Skrabbelars med ny poncho, delikat og hvit! På 70-tallet var moten veldig rustikk. Min poncho var vevet, hadde forskjellige dype rødtoner og ble kjøpt på Husfliden. Den netthendte Tine strikket sin selv, den gikk, såvidt jeg husker, i rustrødt, sennepsgult, mosegrønt og jordbrunt.

Buksen med sløyfer på skuldrene, ja. Jeg så og ser fortsatt for meg en bukse med særdeles høyt liv.

Postet av: Klara (var) klesbevisst at Oktober 29, 2004 1:04 EM

hmm, Le av 90 tallet?
20 hulls doc Martins med ragger oppi, islender og svart 501, Indiske skjerf knyttet rundt halsen og et hår som fikk frisøren min til å bryte sammen i hulkegråt. Barbering hver 4 dag...

Skulderveske av army-typen med masse politisk korrekte buttons. Grønn army-jakke fra wistex oppå islenderen.

..og lab-sprit med cola..

Reiler, green Label, Black Tower og Canepa

joda, 90 tallet kan man le av, på en litt anstrengt måte.

bruker fremdeles doc martin men nå 6 hulls uten ragger :-)

Postet av: pjotr at Oktober 29, 2004 1:47 EM

Jeg hadde også sånn bukse. Mørk mintgrønn. Tilbehør: Knallrosa nettinghansker og plastøredobber.

Postet av: ina at Oktober 30, 2004 12:05 FM

Canepa! Den hadde jeg helt glemt. Det må være den viktigeste vinen fra begynnelsen av 90-tallet. Hvorfor ble den egentlig så populær? Fordi den var billig?

Selvsagt bruker jeg fortsatt Dr. Martens. Hva skal man ellers bruke?! Den dagen jeg ikke lengre får tak i DMs har jeg et stort problem.

Jeg tror det er masse vi kommer til å le av fra 2000-tallet. Bukser med lavt liv og/eller som er overdrevet trange (Miss Sixty). Bar mage. Svettebånd på håndleddet. Overdrevet lange bukser som subber nedi bakken når man går. Kjempestore klokker. Øh, og sikkert mye mer.

Jeg har et vagt minne av de buksene du snakker om. Er de noe like snekkerbukser, sånn rent konseptuelt? Bortsett fra at de typisk var laget av et tynnere stoff og at var noe mer baggy?

Snekkerbukse er forresten noe jeg lenge har tenkt at jeg kunne tenke meg å bruke. Men kan man overhodet bruke det mer nå? Eller i det hele tatt få kjøpt det?

Postet av: Fredrik G at Oktober 30, 2004 9:31 EM

Kan ikke dy meg: Alle ponchoer må dø ASAP, med eller uten frynser. Det står i, eh, Grunnloven (selv om du nok kler den bedre enn de fleste).

Postet av: Ine at November 1, 2004 2:44 FM

canepa ble populær fordi det var den første rødvinen til en billig penge av en viss kvalitet. Grunnen var vel at chilenerne ville inn på det norske/europeiske markedet.

Første årgangen var vel 87/88/89 elns.
Den drakk jeg uanstendige mender av på gymnaset.

Postet av: pjotr at November 1, 2004 11:08 FM

Hei hei,Kristiane,selvsagdt husker en det meget godt det med disse buksene som var så meget populære på 80 tallet.Så over til spørsmålet ditt,der du undret deg på om det fortsatt er og få tak i Snekkerbukser,må bare si som følge,sselvsagdt er det d.Har selv Snekkerbukse,må bare si d at noe bedre bukse enn d,det må en lete lenge etter.

Postet av: Geir-Anders at Oktober 24, 2006 1:17 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):