Juli 26, 2004

Kjærlighetens kraft

En nabo over gaten som jeg tidligere ikke har hørt et knyst fra, har de siste dagene spilt kraftballaden The Power Of Love igjen og igjen. Høyt, så det gjaller mellom husveggene. Det er endatil en helt horribel versjon, som får meg til å nærmest savne Jennifer Rush' malmfulle og pompøse røst.

Dette synes jeg er besynderlig og foruroligende oppførsel. Ikke for min egen del (jeg skal jo uansett flytte snart), men fordi jeg lurer på hva hun har opplevd som krever denne eiendommelige formen for terapi. (Ja, for det kan da umulig være en han?!)

Postet av: Kristiane at Juli 26, 2004 10:18 EM
Kommentar

Å, herre! Det er vel ikke Celine Dions versjon?

Postet av: Elf at Juli 27, 2004 8:40 FM

Kvifor kan det ikkje vere ein han?

Postet av: Maria at Juli 27, 2004 10:23 FM

Maria, mannfolk pleier ikke vanligvis å spille sanger på "repeat". Det er iallefall min erfaring at dette er en svakhet man stort sett kun finner hos det sterkere kjønn ;-)

Postet av: Jarle at Juli 27, 2004 10:32 FM

Joda. Vi menn kan spille sanger på repeat vi og. Normalt sett ikke dog, og neppe «Power Of Love».

Hvis det er en mann som står bak dette, så vil jeg tro at dette er en mann så sønderknust av en kjærlighetsaffære som det er mulig å bli. Ring 112.

Postet av: Arve at Juli 27, 2004 11:20 FM

Maria, i tillegg til Jarles poeng om at det å sette en sang på repeat er et jentefenomen (jeg luftet akkurat spørsmålet over lunchbordet, der det var bred enighet om dette), er det ikke til å komme bort fra at Jennifer Rush/Celine Dion etc er utpreget jentemusikk.

Selv setter jeg innimellom sanger på repeat, men jeg hører aldri på Celine Dion.

Postet av: Kristiane at Juli 27, 2004 11:48 FM

Jeg kan vel ikke snakke for noen andre enn meg selv, men jeg har altså aldri noensinne brukt repeat-knappen på CD-spilleren. Derimot har det hendt at jeg har spilt samme album eller singel flere ganger etter hverandre. Da har jeg brukt manuell repeat, altså trykket på "play" på nytt, i den grad det har noe å si for diskusjonen.

Jeg kan ikke huske å ha snakket med noen som har brukt repeat-knappen, annet enn for å terge folk. For eksempel var det en fyr fra klassen min som tok opp en hel opptakskassett med Delillos-sangen "Hare Krishna" for å spille den på bussen under en tur med folkehøyskolen.

Kanskje dette betyr at jeg ikke kjenner nok jenter, hvis repeat er et jentefenomen?

Postet av: Fredrik G at Juli 27, 2004 9:52 EM

Mann eller mus?

Repeatknappen er en kjent og velbrukt knapp hos meg da, men det teller kanskje ikke ettersom det er en sånn A-B som kan brukes til å lage nesten sømløse sløyfer. Antagelig en musikkgreie framfor noe mannevane.

Å spille hele låter om og om igjen minner så mye om kjedelig øving at det kan være litt ubehagelig. Jeg begynner å lytte etter feil for å finne grunnen til at låta repeteres, liksom.

Postet av: Håkon Styri at Juli 27, 2004 10:17 EM

En gang (da jeg var meget ung) hadde jeg og en kamerat nachspiel der vi kverket en liter Bailey's (vi slo den rett og slett i to halvlitersglass). Vi sovnet til DeLillos' Nittenåttifire på repeat, og våknet (naturlig nok) til den også. Sangen har aldri blitt det samme siden.

Postet av: Kristiane at Juli 27, 2004 10:30 EM

Kristiane: Hehe, for en passende sang å våkne til når en er fyllesjuk.

Postet av: Elf at Juli 28, 2004 8:23 FM

Går det an å spille musikk på noen annen måte enn repeat-måten?
*undre*

Postet av: Ine at Juli 28, 2004 5:39 EM

Eg vil, som du kanskje skjøner, helst ikkje seie at Celine Dion er utprega jentemusikk, då eg reknar meg sjølv med i kategorien "jente". Vi kan heller kalle det noko anna, men eg kjem ikkje på noko som ikkje er farga av mi eiga oppfatting av Celine Dion-"musikk".

Kanskje det hadde vore interessant å sjekke fordelinga av repeat-knapp-bruk mellom kjønna? Eg har då høyrt bror min spele same songen opp att X antal gongar, då han var yngre. Og det har vel hendt at eg óg har gjort det. Kanskje det er eit tenåringsfenomen? Eller genetisk?

Postet av: Maria at Juli 30, 2004 11:05 FM

Hihihi, da er jeg et tenåringsfenomen. Tror jeg kan leve fint med det, gitt.

Postet av: Ine at Juli 30, 2004 1:26 EM

Maria: Da jeg skrev at Celine Dion er jentemusikk mente jeg i grunnen ikke at alle jenter liker det, men at av de som liker musikken hennes er det størst andel av jenter. For sånn tror jeg det er. Jeg regner også meg selv som jente, men har, som den observante leser nok har fått med seg, ikke spesielt sans for den kanadiske gullstrupen.

Da min bror var ganske ung fikk han en fancy kassettspiller med high speed-knapp. En periode spilte han musikk i høy hastighet, for, som han sa, da rakk han å høre på mer musikk.

Postet av: Kristiane at Juli 30, 2004 1:30 EM

Jeg har ganske lenge irritert meg over at alle tekster sitter så godt i jentehoder, så det var litt deilig å se grunnen til dette. Repeat var hemmeligheten deres - Deilig.

Postet av: Andreas at Juli 31, 2004 12:51 FM

Celine Dion er da vitterligen "adult pop", dvs kvinnemusikk, dvs for de minst over 40, de som har masse penger og bruker de på reiser til Las Vegas og slikt. Eller?

For øvrig er det eneste spisbare med den låta gitarspillet til Michael Thompson. Særlig broen. *sukk*

Postet av: morten at August 1, 2004 11:04 EM

Ok, Morten. Hevnen blir IKKE søt. Og jeg skal dessuten sørge for at Anne foreviger den også :)

Postet av: Ine at August 2, 2004 2:56 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):