Februar 8, 2004

Serier til forargelse

Ut fra klipp jeg har sett av TV2s nye komiserie Hos Martin, er det slett ikke tilfelle at denne serien har lagt seg på et høyere nivå enn Mot i brøstet hva angår sofistikert humor, slik det ble sagt at den skulle. Tvert i mot: Såvidt jeg har kunnet bedømme ligger vitsene på omtrent det samme lavpannede, plumpe og revyaktige lavmålet som Tore Ryen bragte til norske TV-skjermer.

Min ergrelse når forhåndsreklamen for programmet dukker opp fikk meg til å huske på og finne frem et leserinnlegg jeg (utrolig nok) en gang forfattet om serien:


Fra Kort og godt-spalten i Dagbladet en gang i 1995 (vil jeg anta)

Innlegget er forkortet, men jeg har orden i sakene og hadde selvsagt også originalen liggende. Avsnittet der jeg beskylder Sven Nordin for å prostituere seg er ikke tatt med, og heller ikke min harmdirrende avslutning kom på trykk i avisen:

"Bruk av-knappen" oppfordrer Mot i brøstet-tilhengerene. Det er lettere sagt enn gjort! Ved et par anledninger har jeg i min lek med fjernkonrollen kommet i skade for å svitsje innom TV2 mens flauhetene foregår, og blitt sittende fjetret og handlingslammet. Ute av stand til å trykke meg videre, og med rødmen skyllende over ansiktet har jeg måpende fulgt det flausemessige livet i ungkarsleiligheten."

Nåvel. I ettertid er det i grunnen overskriften på innlegget jeg er mest fornøyd med.

Postet av: Kristiane at Februar 8, 2004 6:02 EM
Kommentar

Ahh, hatere av Mot i Brøstet får alltid høy * i boka hos meg. Og ja, Hos Martin er helt utrolig dårlig. Nils Vogt er norges dårligste profesjonelle skuespiller gjennom tidene, og humornivået er fullt ut på høyde(?) med den beskrivelsen Are Kalvø gir av norske situasjonskomedier i sin geniale bok, "Men fjernkontrollen min får du aldri."

Faktisk, den ene episoden jeg så av Hos Martin er som hentet ut fra scenen Are Kalvø beskriver i boka si.

Men, ALL revyhumor er ikke dårlig. Bare så det er sagt... *host*

Postet av: Elf at Februar 9, 2004 9:42 FM

Jeg skulle gjerne støttet deg da, Kristiane. Selv om mitt hat til serien ikke blomstret før kanskje ved 3. repriserunde.

Hos Martin er dog i full blomst.

Postet av: Andreas at Februar 9, 2004 9:52 EM