Februar 7, 2004

Uholdbare matvarer

Min erfaring er at avokadoer bare er perfekt modne i 10 minutters tid, og det skal en god porsjon flaks til for at man er så heldig å få grepet dem i akkurat rett øyeblikk. De ligger og lurer i fatet - stenharde og ubrukelige - i dagevis, og hvis man ikke passer svært godt på - vips! - så er de alt for myke. Og det er lite som er mer kvalmende enn overmoden avokado.

Enda mer lumsk kan ost være: Dersom jeg mener å huske at osten har ligget i kjøleskapet en stund, studerer jeg den nøye før jeg eventuelt bestemmer meg for å spise den. Og så, mens jeg tygger kommer tanken: Hva om osten faktisk var i ferd med å mugne? Om jeg hadde kommet over den fem minutter senere, ville det kanskje ha sprunget frem en muggflekk! Da vokser maten i munnen på meg.

Postet av: Kristiane at Februar 7, 2004 12:32 EM
Kommentar

Minner meg om morgonkåseriet til Are Kalvø eit par dagar sidan:

«Her om dagen var eg i butikken. I kassa sat ein ung mann, han må vera over atten, dei sel alkohol der. Kvar gong det kom frukt eller grønsaker på bandet, tok han opp gjenstanden og studerte han grundig, som om dette var heilt nytt for han, før han samanlikna med ein plansje med bilde av frukt og grønsaker. Då han kom til ein avokado, blei han, etter å ha sjekka både avokadoen og plansjen sin grundig fleire gongar, berre sittande og stirre tomt ut i lufta. Til slutt held han opp avokadoen, såg på kunden og sa: «Er dette eit eple?!»

Eg berre kastar fram dette no, men er vi heilt sikra på at det er ein god idé at slike folk har stemmerett? Han veit ikkje kva eit eple er, men han får vere med på å bestemme kven som skal styre landet. Og denne ungen mannen fekk faktisk jobben i butikken der, tenk på dei som var inne på intervju, og som blei utkonkurret av han. Dei veit sikkert ikkje kva eit brød er ein gong; dei har også stemmerett.»

Postet av: Karl Ove Hufthammer at Februar 7, 2004 5:00 EM

Er ikke ost - per definisjon - alltid i en eller annen mugningsfase?

Postet av: Erik K. Veland at Mars 22, 2004 9:21 FM